Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Luxe rondreis Cuba

11 dagen - vanaf € 3.689,- per persoon

off the beaten track - natuur - historie

Ontdek het land van de kleurrijke koloniale gebouwen, de salsa muziek, de oldtimers, de Mojitos en de sigaren. U bezoekt de steden Havana, Santa Clara en Trinidad waar u meer leert over de geschiedenis van Cuba én de belangrijkste tradities ervaart.

Reisbeschrijving

Dag 1: Amsterdam – Havana 

Uw bijzondere reis door Cuba gaat vandaag van start. U vertrekt met een intercontinentale vlucht van Amsterdam naar Havana. Bij aankomst in Havana wordt u welkom geheten door een van onze lokale medewerkers ter plaatse en naar uw accommodatie gebracht. U verblijft in het Manzana Kempinski hotel, het eerste luxe hotel in Havana, welke voorheen een winkelcentrum was. De oorspronkelijke architectuur van het gebouw heeft het hotel zo veel mogelijk behouden. Wel hebben ze een extra verdieping gebouwd, om hier het zwembad en de spa te vestigen. Geniet hier op het dakterras van een cocktail waarbij u een prachtig uitzicht heeft over het historische centrum. U wordt omringd door de belangrijkste UNESCO-werelderfgoedgebouwen.
Overnachting: Gran Hotel Manzana Kempinski | logies & onbijt

Dag 2: Havana

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een stadswandeling door Havana. U wandelt door de drukste winkelstraat naar het oude centrum. U bezoekt hier vier pleinen. Allereerst loopt u naar San Francisco de Asís, een plein waar de gebouwen allen verbonden zijn met ontwikkeling van de haven. U vindt hier onder andere de huidige douanegebouwen terug. Hierna loopt u door naar Plaza de Armas, alle gebouwen worden hier zo veel mogelijk gerestaureerd, om de fascinerende geschiedenis van de stad te behouden. Vervolgens wandelt u naar Plaza de Catedral, het best bewaarde deel van koloniaal Havana. De prachtige historische gebouwen om het plein heen, maken dit tot een unieke plek in de Cubaanse hoofdstad. Als laatste gaat u naar Plaza Vieja. Dit plein werd gebouwd om de ontwikkeling van de handelsstad ruimtelijk beter te plannen. Wanneer u een mooie ronde heeft gewandeld maakt u een stop bij Palacio de los Capitanes Generales, een van de meest iconische gebouwen in Havana. Het paleis stamt uit 1798 en was voorheen, voordat het werd verwoest door een orkaan, de zetel van de cabildo (het stadsbestuur). Na restauratie is het Museo de la Ciudad in het paleis gevestigd. Het museum heeft meer dan 40 expositieruimtes, en geeft u een beter beeld over de geschiedenis van de onafhankelijkheidsstrijd vanaf het begin tot aan de revolutionaire overwinning in 1959. Bezoek hier ook zeker de patio. In deze weelderig begroeide binnentuin vindt u een prachtig beeld van Cristoffel Columbus. Na het bezoek aan het museum gaat u naar Bar Bohemia voor een cocktail workshop. Hierna is het tijd voor een lunch en wordt u naar restaurant Doña Eutimia gebracht. Het restaurant is één van de beste plekken om te lunchen in de stad en om te voorkomen, dat u geen plek meer heeft, hebben wij hier alvast een tafeltje voor u gereserveerd. Hier kunt u genieten van de lokale Cubaanse keuken. Na de lunch wordt u in een lokale taxi, genaamd coco-taxi, terug gebracht naar uw accommodatie.
Overnachting: Gran Hotel Manzana Kempinski | logies & onbijt

Dag 3: Havana – Santa Clara

Na uw ontbijt wordt u meegenomen naar uw accommodatie in Santa Clara. De stad is de hoofdstad van de provincie Villa Clara en is westelijk gelegen aan de voet van het Sierra del Escambray gebergte. Santa Clara is in 1689 gesticht en staat voornamelijk bekend om de overwinning van Che Guevara en zijn aanhangers bij de laatste gevechten eind 1958 tegen generaal Batista. U verblijft in Hostal Florencia. Het huis ligt in hartje Santa Clara en heeft een charmante koloniale uitstraling. De middag is vrij gepland en u kunt op eigen gelegenheid de stad gaan verkennen. ’s Avonds dineert u bij uw accommodatie en kunt u genieten van traditionele Cubaanse gerechten.
Overnachting: Suite Florencia | half pension

Dag 4: Santa Clara – Trinidad

Vandaag maakt u een stadswandeling door Santa Clara, wat een rijke historie kent. U bezoekt de beste musea, mooie kerken en bijzondere monumenten. Allereerst gaat u naar het Che Guevara Mausoleum. Bij het mausoleum zit een interessant museum, waarbij u meer te weten komt over de revolutie en over Che Guevara in het bijzonder. Hierna gaat u naar het Tren Blindado monument. Dit monument is gemaakt door de Cubaanse beeldhouwer José Delarra, die de situatie heeft nageschetst, waarin Che Guevara de gepantserde trein met de 408 soldaten van Batista heeft laten ontsporen. U bezoekt hier de twee wagons die zijn ingericht als museum. Na afloop reist u verder naar Trinidad. U verblijft in Casa El Secreto, dat in het hart van het historische centrum is gelegen. De huidige eigenaar is de kunstenaar Carlos Mata, ook wel bekend als ‘’de schilder van de nacht’’.  Overnachting: Casa El Secreto | logies & ontbijt

Dag 5: Trinidad

Deze dag wordt u meegenomen voor een stadstour door Trinidad. Tijdens de wandeling bezoekt u het stadsmuseum Museo Histórico Municipal. Alleen al vanwege het interieur is dit museum een bezoekje waard. Wanneer u binnenstapt wordt u meegenomen door de geschiedenis van het gebied. U vindt er precolumbiaanse gebruiksvoorwerpen, er wordt aandacht gegeven aan de plantagecultuur en de slavernij, aan de onafhankelijk strijd en er zijn beelden van de ontwikkeling van Trinidad. Na uw bezoek aan het museum maakt u een stop bij de populaire Canchanchara bar, waar u een cocktail krijgt aangeboden. De bar is een drukbezochte plaats voor een lunch of een cocktail en heeft zijn naam te danken aan het favoriete drankje van kapers en smokkelaars uit de 16e eeuw. De cocktail bestaat uit een mix van rum, honing en limoen, aangelengd met water. Vervolgens gaat u naar Esquina 373, een restaurant waar u de geschiedenis leert over de wereldberoemde Cubaanse sigaren en rum. Nadat u kennis heeft gemaakt met de verschillende producten is het tijd voor een proeverij.
Overnachting: Casa El Secreto | logies & ontbijt

Dag 6: Trinidad

Vandaag bezoekt u met een terreinwagen Topes de Collantes, een natuurgebied hoog in de Sierra del Escambray gebergte. Sierra del Escambray is de tweede hoogste bergketen van Cuba en een paradijs voor wandelaars. Het gebied is vernoemd naar de gezondheidskliniek die oud dictator Fulgencio Batista in 1937 oprichtte. Tegenwoordig geniet het kuuroord een internationale reputatie en komen er patiënten vanuit heel Latijns-Amerika naartoe. Onderweg stopt u bij een uitzichtpunt waar u uitkijkt over de Caribische zee en de stad Trinidad. Samen met uw gids maakt u een korte wandeling van 2-3 kilometer over het pad El Cubano – Huellas de la Historia. U kunt 100 verschillende soorten varens, orchideeën en vogels tegenkomen en met een beetje geluk spot u Cuba’s nationale vogel de Tocororo (Trogon). Wanneer u langs de kristalheldere waterpoelen met kleine watervallen loopt, is er tijd om een verfrissende duik te nemen. In de middag gaat u lunchen bij El Manantial. Het restaurant werkt met natuurlijke ingrediënten, welke afkomstig zijn van de boerderij van de eigenaar. Na een dag in Topes de Collantes, wordt u teruggebracht naar uw accommodatie in Trinidad.
Overnachting: Casa El Secreto | logies & ontbijt

Dag 7: Trinidad – Cienfuegos – Havana

Na het ontbijt wordt u meegenomen naar de hoofdstad van Cuba, Havana. Onderweg stopt u in Cienfuegos voor een stadswandeling. Cienfuegos is één van de jongste steden van Cuba, circa 200 jaar oud. De stad was zeer welvarend. U bezoekt het Terry Theater wat recentelijk nog gerestaureerd is. Het theater heeft nog steeds alle elementen van toen het rond 1900 gebouwd is. Het heeft plafondschilderingen, balkons en een podium. De stoelen staan wat schuin zodat u goed zicht hebt. Het theater was destijds vrij modern, zo was het mogelijk om de stoelen er vanaf te halen en de niveaus gelijk maken waardoor het een danszaal werd. Tegenwoordig is dit nog steeds mogelijk, aangezien het goed gerestaureerd is. Vervolgens bezoekt u Palacio Valle, een stadspaleis gelegen aan het eind van de boulevard, dat wordt beschouwd als het meest elegante gebouw van de stad. Tijdens de rondleiding krijgt u op het terras van het paleis een cocktail aangeboden. Hierna wordt u naar Restaurant Rancho Cristal gebracht, waar u gaat lunchen. Na de lunch wordt u naar uw accommodatie in Havana gebracht.
Overnachting: Gran Hotel Manzana Kempinski | logies & onbijt

Dag 8: Havana

De ochtend en de voormiddag zijn vrij gepland. U kunt deze dag bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de markt van Havana Vieja. Een andere aanrader is het museum Maqueta de la Habana Vieja. In het museum vindt u een maquette van het historische centrum, die is gemaakt op een schaal van 1:500. Aan het einde van de middag wordt u opgehaald en meegenomen voor een wandeling door de wijk Barrio Chino de La Habana, oftewel de Chinese wijk. De wijk ontstond in 1847, toen de eerste Culiés (=Chinezen) per schip aankwamen in Cuba. Gedurende de koloniale periode, werkten honderdvijftigduizend Chinese  migranten als goedkopen slaven op de suikerplantages. De 5 straten tellende wijk, is na de Cubaanse onafhankelijkheidsoorlog blijven bestaan en heeft zelfs een eigen Chinese krant, bioscoop met Chinese films en apotheek waar ze met traditionele Chinese recepten werken. Vervolgens loopt u door naar de populaire wijk, El Callejon de Hammel, welke ook wel het hart van de Afro-Cubaanse cultuur wordt genoemd.  Naast dat er op straat volop wordt gedanst en er veel livemuziek aanwezig is, zijn de metershoge muurschilderingen van de dichter-schilder Salvador-Gonzáles hier te bewonderen. U sluit de stadswandeling af in de bar Jibaro, waar u deelneemt aan een Cubaanse cocktailworkshop.
Overnachting: Gran Hotel Manzana Kempinski | logies & onbijt

Dag 9: Havana

U wordt vandaag opgehaald en meegenomen naar de werkplaats van Nostalgicar, een familiebedrijf die klassieke Amerikaanse oude auto’s opknapt. De vader van Julio is de oprichter van het bedrijf. Hij werkte in 1950 bij General Motors en de hele familie deelt sindsdien een passie voor oldtimers. In de Nostalgicar-garage krijgt u een exclusief inzicht in het proces van het herstellen van de Amerikaanse auto’s. Vervolgens maakt u samen met uw gids, in een van de oldtimers, een ritje door Havana. U rijdt door de wijken Vedado, Nuevo Vedado en Miramar. Tijdens deze rit waant u zich weer even terug in de jaren ’50. U rijdt onder andere naar de boulevard van Malecón, het fort Morro Cabaña en het standbeeld van Christus welke is gemaakt door Cubaanse beeldhoudster, Jilma Madera . Hier heeft u een fraai uitzicht over de stad.
Overnachting: Gran Hotel Manzana Kempinski | logies & onbijt

Dag 10: Havana – Amsterdam

Helaas komt uw Unieke reis door Cuba vandaag ten einde. U sluit uw reis in stijl af en wordt in een Amerikaanse klassieker naar de luchthaven van Havana gebracht, waar u aan boord stapt op uw intercontinentale vlucht naar Amsterdam.

Dag 11: Amsterdam 

U arriveert vandaag in Amsterdam.

Reissom

Vanaf € 3.689,- per persoon

 • Op basis van 2 samen reizende personen
 • Afhankelijk van het moment van boeken, beschikbaarheid van de accommodaties en de periode van reizen

Inbegrepen:

 • 9 hotelovernachtingen, maaltijden zoals vermeld 
 • alle transfers en excursies zoals vermeld 
 • 24/7 onze back-up; lokaal en in Nederland
 • uitgebreid reisbescheidenpakket met kleine attentie

Niet inbegrepen:

 • internationale vluchten, desgewenst reserveren we deze voor u
 • early check-in / late check-out, op basis van beschikbaarheid wordt deze soms door hotel gegeven. Wilt u er zeker van zijn dat u dit heeft, informeer bij ons naar de meerprijs. 
 • toeristenvisum Cuba (€ 29,- p.p.) welke u via Cuba Visa kunt bestellen
 • publieksheffing Calamiteitenfonds reizen; €2,50 per boeking
 • SGR-bijdrage van € 5,- per persoon per boeking 
 • reis- en annuleringsverzekering

Reisvoorstel aanvragen

Wilt u ook deze rondreis maken? Bovenstaande reis kunnen wij natuurlijk voor u verzorgen, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën. Neem gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04, stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl of vraag hieronder een offerte op maat aan. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen

Naar luxe reis Cuba

Meer inspiratie - Bekijk onze blogartikelen