Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Luxe rondreis Cuba

11 dagen - vanaf € 3.745,- per persoon

off the beaten track - natuur - historie

 • Ontdek de historie van Cuba
 • Bezoek Trinidad, een van de mooiste steden van Cuba
 • Geniet van de Mojitos, sigaren en de rumba
 • Maak een rit door Havana met oldtimer

Reisbeschrijving

Dag 1: Amsterdam – Havana 

Uw bijzondere reis door Cuba gaat vandaag dan eindelijk van start. U vertrekt met uw intercontinentale vlucht naar de hoofdstad van Cuba, Havana. Bij aankomst wordt u warm welkom geheten door een van onze lokale medewerkers ter plaatse en naar uw accommodatie gebracht. U verblijft in het Manzana Kempinski hotel, het eerste luxe hotel in Havana, welke voorheen een winkelcentrum was. De oorspronkelijke architectuur van het gebouw is zoveel mogelijk behouden met wat luxe toevoegingen. Zoals de extra verdieping die gebouwd is om een zwembad en spa te vestigen. Geniet tijdens uw verblijf op het dakterras van een cocktail waarbij u een prachtig uitzicht heeft over het historisch centrum met haar belangrijke UNESCO-werelderfgoed gebouwen.
Overnachting: Gran Hotel Manzana Kempinski | logies & ontbijt

Dag 2: Havana

Treed in de voetsporen van de oude koloniale tijd in Havana tijdens een stadswandeling onder begeleiding van een lokale gids. Wandel door de drukste winkelstraten van het oude centrum en breng een bezoek aan de vier bekende pleinen. Allereerst loopt u naar San Francisco de Asís, een plein waar alle gebouwen nauw met elkaar zijn verbonden tijdens de ontwikkeling van de haven. De fascinerende geschiedenis van de stad wordt behouden bij Plaza de Armas door de vele restauraties. Vervolgens wandelt u verder naar Plaza de Catedral, het best bewaarde deel van koloniaal Havana door de prachtige historische gebouwen om het plein heen. Het laatste plein welke u bezoekt is Plaza Vieja. Door de bouw en ontwikkeling van dit plein werd de handelsstad ruimtelijk en verbeterd. Na dit bezoek wordt u ondergedompeld in de Cubaanse Rumba danswereld en krijgt u les in een typisch Cubaans huis. Vervolgens zal u naar de ‘Callejon de Hamel’ gaan, een kleurrijke laan waar de lokale bevolking bijeenkomt. Een spontaan feest met Afro-Cubaanse muziek waar Cubaanse vrouwen de rumba dansen. Uw dag eindigt met een cocktail workshop op een dakterras met adembenemende uitzichten op de stad.
Overnachting: Gran Hotel Manzana Kempinski | logies & onbijt

Dag 3: Havana – Santa Clara

Na uw ontbijt wordt u meegenomen naar Santa Clara, een stad gesticht in 1689 en de hoofdstad van de provincie Villa Clara. Santa Clara is westelijk gelegen aan de voet van het Sierra del Escambrey gebergte. De overwinning van Che Guevara en zijn aanhangers bij de laatste gevechten eind 1958 tegen generaal Batista is de reden waarom deze plek bekend is geworden. De oorsprong van de stad Santa Clara is gelegen in de nederzetting die kustbewoners hier stichtten in 1689, toen ze moesten vluchten voor invallende piraten. Het is altijd een liberale stad geweest, waar onafhankelijkheid, filantropie, Che Guevara en de Revolutie en nu de LHBTI in hoog vaandel staan. U zal daarom een korte stop maken bij het Che monument, welke de leider van de Cubaanse revolutie eer aan doet. U verblijft in Suite Florencia, gebouwd in 1940 en in 2016 volledig gerestaureerd, en gevestigd in het centrum van Santa Clara. U geniet hier van koloniale allure, van hoge plafonds, vloeren met geweldige mozaïeken en grote ramen tot elegante gemeenschappelijke ruimtes. Het hotel telt slechts 3 camere (kamers), die comfortabel voorzien zijn van fijn linnen van Italiaans katoen en een groot terras. In de avond kunt u ervoor kiezen een hapje te eten in het hotel, waar de Cubaanse gerechten sterk invloeden hebben van de Spaanse en Italiaanse recepten. In de middag kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen en genieten van de traditionele Cubaanse gerechten.
Overnachting: Suite Florencia | logies & ontbijt

Dag 4: Santa Clara – Trinidad

Vandaag maakt u een stadswandeling door Santa Clara, wat een rijke historie kent. Het begin van de geschiedenis komt voort uit volkeren die op de vlucht waren voor piraten. Uw gids neemt u mee langs de historie van Santa Clara. De wandeling beging in het stadscentrum, waar veel van deze paden zich ontmoeten. U wandelt in ca. 2 uur onder andere langs het Caridad Theater, de parken del Carmen en Vidal en het Plein van de Revolutie. Na afloop reist u verder naar Trinidad. U verblijft in Casa Zenia Ana gelegen in het historisch centrum van de stad.
Overnachting: Casa Zenia | logies & ontbijt

Dag 5: Trinidad

Deze dag maakt u kennis met de UNESCO werelderfgoederen gelegen in de stad Trinidad. U wandelt door de geplaveide straatjes met haar rijke historie. Tijdens de wandeling bezoekt u het alle hoogtepunten van de architectuur van de stad. Uw gids zal u alles vertellen over de geschiedenis van de stad. U heeft de mogelijkheid om in de namiddag een bezoek te brengen aan de populaire Canchanchara bar. Het is een drukbezochte plaats en heeft zijn naam te danken aan het favoriete drankje van menig Cubaan. De cocktail bestaat uit een mix van rum, honing en limoen, aangelengd met water. In de avond kunt u dineren en genieten van de heerlijke cocktails bij Esquina 73, een restaurant waar Cubaanse gerechten sterk worden beïnvloed door internationale tradities, een perfecte combinatie van wereldse gerechten zorgen voor een ware smaakexplosie.
Overnachting: Casa Zenia | logies & ontbijt

Dag 6: Trinidad

In de ochtend wordt u meegenomen naar de bergen van Escambray. U rijdt hier omhoog en trekt door het tropische woud van Topes de Colantes. Sierra del Escambray is de tweede hoogste bergketen van Cuba en een paradijs voor wandelaars. Het gebied is vernoemd naar de gezondheidskliniek die oud dictator Fulgencio Batista in 1937 oprichtte. U zal hier een bezoek brengen aan de lokale bevolking en hun thuis. U wordt warm ontvangen door Mercedes en Ramon, wie zelfvoorzienend in de bergen leven van Cuba. Ze oogsten en produceren hun eigen producten en maken zelfs hun eigen koffie. Geniet van hun zelfgemaakte lunch voor u. Voor échte natuurliefhebbers is het hier ideaal om de verschillende vogelsoorten te bekijken of te gaan zwemmen bij de waterval. Kom dan ook weer tot rust in het mooie natuurgebied. De namiddag heeft u ter vrije besteding in Trinidad.
Overnachting: Casa Zenia | logies & ontbijt

Dag 7: Trinidad – Cienfuegos – Havana

Vandaag reist u verder naar de hoofdstad van Cuba, Havana. Onderweg stopt u in Cienfuegos voor een stadswandeling. Cienfuegos is één van de jongste steden van Cuba, circa 200 jaar oud. De stad was zeer welvarend. U bezoekt het Terry Theater wat recentelijk nog gerestaureerd is. Het theater heeft nog steeds alle elementen van toen het rond 1900 gebouwd is. Het heeft plafondschilderingen, balkons en een podium. De stoelen staan wat schuin zodat u goed zicht hebt. Het theater was destijds vrij modern, zo was het mogelijk om de stoelen er vanaf te halen en de niveaus gelijk te maken waardoor het een danszaal werd. Tegenwoordig is dit nog steeds mogelijk, aangezien het goed gerestaureerd is. Vervolgens bezoekt u Palacio Valle, een stadspaleis gelegen aan het eind van de boulevard, dat wordt beschouwd als het meest elegante gebouw van de stad. Na het ontdekken van Cienfuegos wordt u naar uw accommodatie in Havana gebracht.
Overnachting: Gran Hotel Manzana Kempinski | logies & ontbijt

Dag 8: Havana

Na het ontbijt wordt u meegenomen naar El Paseo del Prado. El Prado, dat aan het eind van de 18e eeuw werd ontworpen als een wandeling buiten de stadsmuren, bereikt zijn definitieve kenmerken in 1920 onder de hand van de Franse stedenbouwkundige Jean-Claude Nicolas Forestier. Een boulevard die graniet en kalksteen, marmer en brons combineert is ook een kans voor een wandeling door de geschiedenis van eind 19e tot begin 20e Cubaanse eeuw. Aan beide zijden van de boulevard staan prachtige gebouwen die ooit symbool stonden voor macht en rijkdom. Hier vindt u bijvoorbeeld het Spaanse Casino of het Balaguer Paleis, de school waar José Martí ooit op zat en het Teatro Fausto, een uitstekend voorbeeld van het overheersende gebruik van de Art Deco stijl in Cuba in de eerste helft van de 20e eeuw.  El Prado eindigt tegenover de ingang van de baai en La Punta en het fort El Morro zullen vanaf hier uw aandacht trekken. In de middag maakt u nog een fietstocht door Havana en brengt u onder andere een bezoek aan de Jardines de Tropical. Dit park werd rond 1912 aangelegd en werd al snel een hotspot voor de high society en de populairste orkesten van die tijd.
Overnachting: Gran Hotel Manzana Kempinski | logies & ontbijt

Dag 9: Havana

Tijdens een bezoek aan Cuba kan een rit in een oldtimer natuurlijk niet ontbreken. U stapt in een Amerikaanse klassieke auto voor een 2 uur durende rit door Havana en waant zich weer even terug in de jaren ’50. Vervolgens stopt u bij een werkplaats die klassieke Amerikaanse oude auto’s opknapt. Hier krijgt u een exclusief inzicht in het proces van het herstellen van de Amerikaanse auto’s en wordt u meer verteld over de geschiedenis van de klassieke auto in Cuba. In de middag brengt u samen met uw gids een bezoek aan twee ateliers van Cubaanse kunstenaars. Dit kunnen zowel bekende, als opkomende kunstenaars zijn. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding. Geniet van uw laatste dag!    
Overnachting: Gran Hotel Manzana Kempinski | logies & ontbijt

Dag 10: Havana – Amsterdam

Helaas komt uw Unieke reis door Cuba vandaag ten einde. U wordt door een van onze lokale medewerkers naar de luchthaven van Havana gebracht, waar u aan boord stapt op uw intercontinentale vlucht naar Amsterdam

Dag 11: Amsterdam 

U arriveert vandaag in Amsterdam.

Reissom

Vanaf € 3.745,- per persoon

 • Op basis van 2 samen reizende personen
 • Afhankelijk van het moment van boeken, beschikbaarheid van de accommodaties en de periode van reizen

Inbegrepen:

 • 9 hotelovernachtingen, maaltijden zoals vermeld 
 • alle transfers en excursies zoals vermeld 
 • 24/7 onze back-up; lokaal en in Nederland
 • uitgebreid reisbescheidenpakket met kleine attentie

Niet inbegrepen:

 • internationale vluchten, desgewenst reserveren we deze voor u
 • early check-in / late check-out, op basis van beschikbaarheid wordt deze soms door hotel gegeven. Wilt u er zeker van zijn dat u dit heeft, informeer bij ons naar de meerprijs. 
 • toeristenvisum Cuba (€ 29,- p.p.) welke u via Cuba Visa kunt bestellen
 • publieksheffing Calamiteitenfonds reizen; €2,50 per boeking
 • SGR-bijdrage van € 5,- per persoon per boeking 
 • reis- en annuleringsverzekering

Reisvoorstel aanvragen

Wilt u ook deze rondreis maken? Bovenstaande reis kunnen wij natuurlijk voor u verzorgen, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën. Neem gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04, stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl of vraag hieronder een offerte op maat aan. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen

Naar luxe reis Cuba

Meer inspiratie - Bekijk onze blogartikelen