Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Het Andes hooggebergte

In de bergen en voorbij vulkanen

Het Andesgebergte loopt van noord naar zuid als een soort ruggengraat dwars door Ecuador. Hier geniet u van prachtige bergachtige landschappen, meren en uitzichten op majestueuze vulkanen. Ga mountainbiken, paardrijden of wandelen. In de avond kunt u overnachten in traditionele haciënda's.

De ruggengraat van Ecuador

Het Andes gebergte loopt dwars door Ecuador heen. De Panamericana snelweg die hier dwars doorheen van noord naar zuid loopt, wordt hier ook wel de 'Avenue van vulkanen' genoemd, omdat u links en rechts indrukwekkende vulkanen passeert, zoals de Cotopaxi, de Chimborazo en deTungurahua. Plaatsen in dit gebied die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken zijn onder andere Cotopaxi en Otovalo. 

Cotopaxi

In het Cotopaxi nationale park ligt de Cotopaxi vulkaan. Met een hoogte van 5897 meter is de Cotopaxi de op één na hoogste berg van Ecuador. De besneeuwde bergtop, de bijna symmetrische geometrie en de gigantische afmetingen maken Cotopaxi een indrukwekkende vulkaan. Deze vulkaan wordt door de lokale Andes bevolking ook wel vereerd als heilige berg en als 'regen brenger'. In de vallei rondom de vulkaan vindt u vele kleine bergdorpjes waar groente, fruit en bloemen worden verbouwd. De vrouwen reizen op verschillende dagen naar de dichtstbijzijnde grote stad om hun producten op de markt te verkopen. 

Otavalo

Otavalo ligt in het noorden van Ecuador op ongeveer anderhalf uur rijden van de hoofdstad Quito. Otavalo ligt op circa 2500 meter hoogte en dankt haar naam aan de 'Otavalieno' gemeenschap. Deze inheemse gemeenschap is er in geslaagd de eigen cultuur en identiteit te behouden door deze aan te passen aan de huidige tijd. Zij hebben de textielnijverheid gemoderniseerd en hier is welvaart voor de gemeenschap voor terug gekomen. Uiteindelijk heeft de gemeenschap, door een betere financiële positie, veel van het oorspronkelijke land teruggekocht van de grootgrondbezitters. Iets van deze vervlogen tijden, met het comfort van de huidige tijd, kunt u ervaren tijdens een verblijf in deze regio in een prachtige authentieke hacienda. Enkele activiteiten op en/of nabij de hacienda zijn; wandelen, mountainbiken en/of paardrijden.

 

Rondreis door Ecuador maken?

Wilt u graag zelf een rondreis door Ecuador de maken en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje bij de rondreizen die wij ter inspiratie hebben samengesteld. Deze reizen kunt u direct boeken, maar wij stellen ook graag een persoonlijk programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Heeft u direct een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl. We helpen u graag.

Bekijk onze rondreizen