Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

3 plekken in Colombia die u gezien moet hebben

| Sapa Pana Travel

Colombia, het land dat na 'Wie is de Mol' en de Netflix serie 'Narcos' steeds meer aan populariteit wint. Maar waar moet u dan naar toe? Tijdens de beurs van Bijzondere reizen 2019 in Amsterdam en Breda  hebben we een presentatie gehouden over die plekken die u niet mag missen tijdens een rondreis door Colombia. Benieuwd? We hebben ze hier nog een keer onder elkaar gezet.

Bekijk hieronder ook een compilatie video van Colombia. (Klik op de afbeelding en de video begint te spelen). 

Een must voor iedere reisliefhebber

​Colombia is een must voor iedere liefhebber van natuur, mooie steden en koloniale dorpen. Bovendien is de bevolking bekend om haar vriendelijke en gastvrije voorkomen. Nog niet zo lang geleden was Colombia enkel op een negatieve manier bekend. De berichtgeving in de jaren tachtig en negentig werden gedomineerd door nieuws over de drugskartels en de aanslagen van de linkse terreurgroeperingen. Het laatste decennium echter is er door de overheid hard gewerkt om veiligheid te creëren, waardoor de economie en ook het toerisme weer zijn gaan bloeien. Vandaag de dag is Colombia een van de mooiste en meest veelzijdige landen ter wereld.

1. Medellín

Medellín is een bruisende stad en als u al wat beelden heeft gezien, dan begrijpt u waarom wij vinden dat deze stad niet mag ontbreken tijdens een reis door Colombia. Hoewel Medellín in de jaren ’80 nog gold als het centrum van de Narcotica en de stad vanwaar drugsbaron Pabo Escobar zijn imperium runde, is het vandaag de dag een hippe stad die volop in ontwikkeling is. Zo beschikt de stad op dit moment over een innovatief openbaar vervoer systeem waardoor u eenvoudig door de stad kunt bewegen. Een van de leukste wijken van dit moment is Comuna 13. Jarenlang was deze wijk een van de beruchtste wijken van de stad. Pas in 2010 besloot de overheid hier iets aan te doen en werden er activiteiten georganiseerd die op een positieve manier moesten bijdragen aan het welzijn van de mensen in de wijk. Zo werd onder meer gestart met workshops in zang, dans en street art. En dit laatste is nu op bijna iedere hoek van de wijk te zien. Slenter lekker langs de verschillende muurschilderingen en geniet onderweg van straatmuzikanten en dansers. Bovendien vindt u op vele straathoeken leuke kraampjes waar u de inwendige mens uitstekend kunt verwennen met lokale lekkernijen. 

2. Caribische kust

​Een tweede plek die volgens ons niet kan ontbreken als u op reis bent in Colombia, is het Caribisch gebied. Hier vindt u steden als Santa Marta, Barranquilla en het bekendere koloniale Cartagena de Indias. Eigenlijk alle drie steden die een bezoek waard zijn. Waarom? Nou hier geniet u van de koloniale pleinen, vriendelijke bevolking en de swingende Caribische sfeer. Reist u vervolgens vanuit Santa Marta verder langs de kust dan komt u in het nationale park Tayrona. De besneeuwde bergtoppen van de Sierra Nevada lopen over in een groene wildernis die de verbinding vormt met de azuurblauwe Caribische zee en de idyllische stranden. Een gebied met rijke flora en fauna en waar ugoede accommodaties vindt die verscholen liggen in het groene woud. In zijn blog vertelt Johan meer over een bezoek aan Tayrona

Nuqui aan de Pacifische kust

De derde plek die zeker een bezoek waar is, is het onbekende plaatsje Nuqui aan de Pacifische kust. Vanuit Medellín vlieg je in een half uurtje in een klein vliegtuigje naar het kustplaatsje. Toeristisch gezien is het hier nog niet zover ontwikkeld, maar de rust en de verlaten stranden gelegen aan een dichte jungle bieden je alles wat je nodig hebt. Het beste moment om hier te komen is tussen juni en oktober, want dan is het moment wanneer de bultruggen hier verblijven. Vanuit je lodge is het dan al mogelijk om deze bijzondere dieren te zien. Speciaal voor ons magazine Magia Latina, dat wij vorig jaar vanwege ons 15-jarig bestaan hebben ontwikkeld, schreef reisjournalist Jurriaan Teulings een mooi artikel over zijn bezoek aan Nuqui. Wil je hier meer over weten? Vraag dan gratis ons tijdschrift aan

Nog zo veel meer te zien in Colombia

We zouden Colombia veel te kort doen als we zeggen dat dit de drie mooiste plekken zijn. Als Latijns-Amerika specialist kennen we het land goed en kunnen we zo veel meer plekken opnoemen die zeker niet kunnen ontbreken tijdens een rondreis door Colombia. Denk bijvoorbeeld aan:

  • de bruisende stad Bogota;
  • de koffiedriehoek en de Cocora vallei; 
  • de kleine koloniale plaatsjes Villa de Leyva en Barichada; 
  • de onontdekte regio Huila;
  • en de eindeloze graslanden van de regio Los Llanos waar je het boerenleven van Colombia kunt ontdekken. 

Neem een kijkje bij onze hoogtepunten van Colombia voor meer inspiratie.

Rondreis door Colombia maken?

Wilt u graag zelf een rondreis door Colombia maken en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje bij de rondreizen die wij ter inspiratie hebben samengesteld. Deze reizen kunt u direct boeken, maar wij stellen ook graag een persoonlijk programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Heeft u direct een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl. We helpen u graag.

Bekijk onze rondreizen