Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Caribische kust

Groene wildernis en een azuurblauwe zee

De omgeving aan de Caribische kust van Colombia is adembenemend en zal zonder twijfel een onvergetelijke indruk op u achterlaten. Aan de ene kant bevindt zich een groene wildernis met de besneeuwde bergtoppen van de Sierra Nevada op de achtergrond en aan de andere kant kijkt u uit over een witte kustlijn die overloopt in de helblauwe Caribische zee. 

Santa Marta, toegangspoort tot Tayrona Nationaal Park

De Spanjaarden kozen Santa Marta als hun eerste koloniale nederzetting. Niet vreemd, want het is hier prachtig! Santa Marta is de oudste stad van Colombia en wordt vanwege haar haven ook wel de ‘New World’ genoemd. De stad is gesticht op 29 juli 1525 door de Spaanse veroveraar Rodrigo de Bastidas . De rijke cultuur en historie maakt deze stad en zijn regio bijzonder. Santa Marta heeft het 'Hacienda Quinta de San Pedro Alejandrino' museum. Op deze Hacienda bracht Simon Bolivar, de grote bevrijder 'Gran Libertador' van diverse Zuid Amerikaanse landen, de laatste jaren van zijn leven door. Hij overleed op 17 december 1830. In het museum kunt u veel achtergrondinformatie krijgen over Simon Bolivar en de periode waarin hij leefde. Daarnaast is Santa Marta de toeganspoort tot het Nationaal Park Tayrona en haar prachtige natuur. 

Op ca. 34 km afstand van de stad Santa Marta ligt het Nationaal Park Tayrona. Dit park heeft een enorme diversiteit aan flora en fauna, omdat het bestaat uit twee ecosystemen; tussen de bergen en de zee. Hier leven bijzondere wildachtigen, zoals; de zwarte brulaap, Titi apen, rode spechten, leguanen, jaguars (die zelden worden gezien als ze jagen 's nachts), een variëteit aan hagedissen, tropisch onderwaterleven. Hierbij meer dan 400 soorten vogels, zoals; adelaars, condors en papegaaien. De flora kenmerkt zich van tropisch droog bos naar koraalriffen.

Rondreis door Colombia maken?

Wilt u graag zelf een rondreis door Colombia maken, inclusief een bezoek aan Caribische kust, en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje bij de rondreizen die wij ter inspiratie hebben samengesteld. Deze reizen kunt u direct boeken, maar wij stellen ook graag een persoonlijk programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Heeft u direct een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl. We helpen u graag.

Bekijk onze rondreizen