Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Medellín

Verrassend en bruisend

Medellín een metropool van ruim 5 miljoen inwoners kent een roerig verleden. Nadat drugsbaron Pablo Escobar, die de stad tijdens de jaren 80 in zijn greep had, het leven had gelaten en zijn drugsbende werd opgerold, begon er langzaam maar zeker een andere wind te waaien. Tal van initiatieven werden gestart om het leven in Medellín aantrekkelijker te maken. Het resultaat? Een geweldige bruisende stad die u gezien móet hebben!

De meest innovatieve stad ter wereld

In de vruchtbare en bergachtige Aburrá vallei ligt de stad Medellin, de hoofdstad van de Antioquia regio. Omgeven door bergen en gelegen op circa 1500 meter hoogte, heeft de stad het gehele jaar een lenteachtig klimaat met een gemiddelde temperatuur van zo’n 22°C. Medellín heeft na oprichting veel verschillende namen gehad. Sinds 2 november 1675 is het ongewijzigd gebleven met de naam 'Villa de Nuestra Señora de la Candelaria de Medellín ', later afgekort tot Medellín.

Medellín heeft een zeer innovatief openbaar vervoersysteem, waarbij hypermoderne monorails naadloos aansluiten op trams, bussen en kabelbanen. Oude, verlaten panden in de stad werden gerenoveerd en kregen een nieuwe functie. Daarnaast werden er voor en door de bevolking tal van sociaal-culturele initatieven gestart op het gebied van kunst, dans, zang en sport. Hierdoor werd Medellín, door de invloedrijke non-profit organisatie Urban Land Institute in 2013 verkozen als meest innovatieve stad ter wereld. Medellín versloeg New York en Tel Aviv en met name de openbare ruimten werden geprezen. Er zijn veel parken en de stad heeft een bruisend cultureel leven. Er zijn bibliotheken, het Museo de Arte Moderno (MAMM), andere musea en er vinden verschillende culturele evenementen plaats in de stad. Medellín is daarbij uitgegroeid tot een industriële handelsstad voor wat betreft textiel en snijbloemen.

Rondreis door Colombia maken?

Wilt u graag zelf een rondreis door Colombia maken, inclusief een bezoek aan Medellin, en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje bij de rondreizen die wij ter inspiratie hebben samengesteld. Deze reizen kunt u direct boeken, maar wij stellen ook graag een persoonlijk programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Heeft u direct een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl. We helpen u graag.

Bekijk onze rondreizen