Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

5x niet te missen in Peru

| Anke Hendriks

Peru is een bestemming die u zeker eens in uw leven bezocht moet hebben. Waarom? Omdat het land veel te bieden heeft. De Inca cultuur is hier nog springlevend, culinair staat Peru goed op de kaart en om uw rondreis helemaal compleet te maken kunt u overnachten in unieke en oogverblindende accommodaties. Wilt u graag een mooie rondreis door het land van de Inca’s maken? Dan mogen deze vijf activiteiten absoluut niet ontbreken.  

1. De culinaire hoogstandjes van Lima

Met maar liefst 2 restaurants in de top 100 van de beste restaurants ter wereld wordt Lima met recht de culinaire hoofdstad van Latijns-Amerika genoemd. Lima staat vooral bekend om haar goede visgerechten, met in het bijzonder ceviche. Wist u dat ceviche voornamelijk als lunchgerecht wordt geserveerd? De vis komt dan net uit de zee en is daardoor op haar best. Wilt u de stad op een originele manier verkennen? Kies dan voor een culinaire stadstour met aansluitend een kookworkshop waarbij u de Peruaanse kooktechnieken leert gebruiken. Tijdens deze culinaire stadstour bezoekt u niet alleen de historische gebouwen en de indrukwekkende Inca piramide net buiten het centrum, maar brengt u ook een bezoek aan de lokale markt waar u samen met uw gids de ingrediënten haalt om mee te koken. Vergeet ook niet de beroemde Pisco Sour te proeven. Er is weliswaar een zekere onenigheid of dit populaire drankje nu oorspronkelijk uit Peru of uit Chili komt, maar geloof me; in Lima is de Pisco Sour in ieder geval niet te versmaden!

2. Het rijk van de Inca's

De Heilige Vallei is het hart van het rijk van de Inca’s, een geweldige oase van groene terrasvelden, omringd door de indrukwekkende bergtoppen van de Andes. Al snel bij aankomst begrijpt u waarom de Inca bevolking deze plek heeft gekozen om zich hier te vestigen. De grond is hier uitermate vruchtbaar en de combinatie met een zacht klimaat maakte het dal zeer geschikt voor het verbouwen van een groot aantal gewassen. Bovendien is het hier heerlijk vertoeven. Wilt u meer van het leven van de Inca’s te weten komen? Dan bent u hier aan het juiste adres. Slenter door de met kinderkopjes bedekte straten van Ollantaytambo, ontdek de kleurijke folklore van de inwoners van Pisaq en bezoek de lokale markt. Of neem deel aan een heilige offerplechtigheid geleidt door een echte Andes-sjamaan. Zodra u de schelphoorn hoort begint de dorpsjamaan aan zijn ceremonie om de aardgodin Pachamama (moederaarde) te eren. Aan de rand van de belangrijke Urubamba rivier brandt een vuurtje waarbij de Sjamaan zijn rituelen zingt om de natuur te bedanken. Het is een bijzondere ervaring in een omgeving waar de kolibries door de bomen vliegen en de frisse berglucht om u heen hangt.

3. Met de trein door de Peruaanse hooglanden

Stel uzelf eens voor: het is vroeg in de ochtend terwijl u vanuit uw eigen coupé naar het landschap kijkt dat aan u voorbij trekt. De immense bergen van de Andes zijn in mist gehuld en langzaam ontwaakt de magische wereld voor uw ogen. U rijdt langs blauw gekleurde meren en door de bergdorpjes waar de Peruaanse tradities al jaren voortleven. U bevindt zich in de Belmond Andean Explorer trein, de eerste en enige luxe slaaptrein in Zuid-Amerika. In drie dagen rijdt u vanuit het Titicacameer naar de witte stad Arequipa en sluit u uw reis af in de Colca Canoyn. De Peruaanse hoogvlakte is al een beleving op zich, maar aan boord van de Andean Explorer trein van Belmond maakt u de ervaring nog nét iets specialer. 

4. Condors spotten in de Colca Canyon

Wat mij betreft is de Colca Canyon een van de hoogtepunten van Peru. De bergen hier zijn ontzettend indrukwekkend en het uitzicht is ongekend wijds. De Colca Canyon staat bekend als een uitstekende plek om condors te spotten. De condor wordt gezien als de grootste vogel ter wereld en kan een spanwijdte hebben van maar liefst drie meter. Vanaf el Cruz del Condor zijn deze vogels vanaf heel dichtbij te zien, erg bijzonder! Daarnaast vindt u in deze regio nog veel traditionele bergdorpen waar u kunt struinen over de leuke kleurrijke markten en kennis kunt maken met de traditionele Peruaanse keuken. Hier overnachten? Dat kan ook. Een van de beste accommodaties in deze regio, is Las Casitas del Colca van Belmond hotels. De accommodatie heeft slechts 20 casitia’s en deze bieden allemaal een uitzicht op de tuin of op de vallei. U kunt hier genieten in uw eigen lounge, ruime slaapkamer en u heeft de beschikking over een privé terras met eigen plunge pool. 

5. De verborgen stad Machu Picchu

Een reis door Peru is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan de Machu Picchu. De ontdekking van de verborgen stad geldt als een van de belangrijkste archeologische vondsten van de twintigste eeuw. Maar bovenal ligt de stad in een spectaculaire omgeving wat deze plek enorm bijzonder maakt. Het is op verschillende manieren mogelijk om de Machu Picchu te bezoeken. U kunt de beroemde Incatrail lopen. Een meerdaagse tocht door het land van de Inca’s met als eindpunt de Machu Picchu bij zonsopgang. Zelf heb ik de Salkantay trekking gelopen. Een afwisselde route die ons, langs besneeuwde bergtoppen, helderblauwe meren en de tropische jungle, in 5 dagen naar de Machu Picchu bracht. Bent u niet zo van het wandelen, dan kunt u ook met een luxe trein vanaf Cuzco of de Heilige Vallei naar Aguas Calientes vanwaar u de Machu Picchu kunt bezoeken. In de trein glijden de indrukwekkende uitzichten aan u voorbij en ondertussen geniet u van een uitgebreid driegangen lunch. Een uitstekend begin van de dag lijkt mij.

Rondreis door Peru maken?

Wilt u graag zelf een rondreis door Peru maken en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje bij de rondreizen die wij ter inspiratie hebben samengesteld. Deze reizen kunt u direct boeken, maar wij stellen ook graag een persoonlijk programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Heeft u direct een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl. We helpen u graag.

Bekijk onze rondreizen

Terug naar luxe reis Peru