Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Actieve rondreis Ecuador

16 Dagen - vanaf € 6.834 per persoon

actief - Andesgebergte - Amazone

 • Rijd te paard door de Andes
 • Wandel van lodge naar lodge door het fantastische landschap rond de Cotopaxi vulkaan
 • Beklim de Cotopaxi tot aan de sneeuwgrens op 5.100 meter
 • Ontmoet de lokale bevolking
 • Bedwing de Jatunyacu rivier tijdens rafttocht in de Amazone

Reisbeschrijving

Dag 1: Amsterdam – Quito

U wordt bij aankomst hartelijk ontvangen door uw chauffeur en naar uw hotel gereden. Quito is met haar door UNESCO beschermde koloniale centrum een van de mooiste hoofdsteden van het continent. Hotel Casona de la Ronda ligt in het hart daarvan, alle bezienswaardigheden zijn goed aan te bewandelen.
Overnachting: Hotel Casona de la Ronda | logies & ontbijt

Dag 2: Quito

Met uw privégids gaat u op verkenning uit. U wandelt over pleinen met palmbomen, langs prachtige koloniale kerken. De kerk La Compañia heeft een onwaarschijnlijk interieur, dat in zijn geheel bedekt is met bladgoud. San Francisco is een prachtige kathedraal en klooster, dat tot de oudste van Zuid-Amerika wordt gerekend, uw bezoek meer dan waard. In een chocoladeproeverij krijgt u uitleg over de geschiedenis en de fabricatie van wat Ecuadoranen zeggen: “de beste chocolade ter wereld”.
Overnachting: Hotel Casona de la Ronda | logies & ontbijt

Dag 3 & 4: Quito – Hacienda Zuleta

De rit vanaf Quito naar Hacienda Zuleta brengt u over de evenaar. U maakt daar een stop om het complex Mitad del Mundo te bezoeken. Hier treft u van alles, van een interessant museum tot een bierfabriek. De omgeving van Hacienda Zuleta is prachtig en nodigt uit tot het maken van een paardrijtocht. Uw privé gids neemt u de volgende dag mee op een cultureel geïnspireerde wandeling. Al wandelend leert u over hun leven in de bergen en over de middelen van bestaan, dat vooral rond textiel draait. Op het programma staat een bezoek aan een weeffabriekje en de wandeling wordt afgesloten met een typische lunch.
Overnachting: Haciënda Zuleta | volpension

Dag 5: Hacienda Zuleta – Trekking Cotopaxi

De Cotopaxi vulkaan is zonder twijfel één van de meest iconische van Zuid-Amerika, en zeker van Ecuador. Gezegend met een perfecte kegelvorm en een wit ‘dak’ van eeuwige sneeuw rijst hij prachtig op uit een ruig landschap dat verder wordt gekenmerkt door met gras begroeide hoogvlaktes, rotspartijen en bergrivieren. Dit vormt het decor van de Lodge to Lodge trekking die u gedurende drie dagen zult gaan maken. Vandaag beklimt u de 4.200 meter hoge Pasochoa vulkaan, vanwaar u bij mooi weer zicht heeft op maarliefst acht andere vulkanen!
Overnachting: Hacienda Chilcabamba | volpension

Dag 6 & 7: Trekking Cotopaxi

Hoe dichter u de Cotopaxi nadert, hoe machtiger en imposanter hij wordt. In het Nationale Park aangekomen wandelt u langs de Pitarivier, die ontspringt vanuit het smeltwater van de vulkaan en de inwoners van Quito van drinkwater voorziet. Bij de archeologische site Pucara de Salitre kunt u een variëteit aan trek- en inheemse vogels spotten, en maakt u kans op het zien van wilde paarden, herten en lama’s die in het park leven. De volgende dag wordt pittig, want dan staat de klim naar de sneeuwgrens op 5.100 meter op het programma. Het pad naar de berghut en richting de top bestaat uit loszittend lavagruis, wat de klim nog bemoeilijkt. Vanaf het punt van de sneeuwgrens biedt de noordelijke zijde van de vulkaan een spectaculair uitzicht op uw reisroute van de afgelopen dagen, inclusief Quito, de bergen ten noorden daarvan en de valleien daartussenin.
Overnachting: Tambopaxi | volpension

Wilt u de Cotopaxi in zijn geheel beklimmen? Ook dit kunt u reserveren bij ons. Reserveer een of twee extra dagen voor deze klim

Dag 8 & 9: Baños

U verlaat de hooglanden van Cotopaxi om nog een bijzondere wandeling te maken. De krater van de uitgedoofde vulkaan Quilotoa heeft zich gevuld met water, terwijl nog altijd een eilandje boven het water uitsteekt: de kratermond. Het bergmeer dat zich heeft gevormd biedt prachtige aangezichten en tijdens uw wandeling om het meer kunt u hier volop van genieten. Na de tocht wordt u verder gereden en komt u tegen de avond aan in het toeristenstadje Baños. Baños biedt met haar warmwaterbaden volop de mogelijkheid uw spieren even te ontspannen. Mocht u actief willen blijven, dan kunt u in de omgeving prachtig wandelen, paardrijden of mountainbiken.
Overnachting: Hotel Samari | halfpension

Dag 10: Baños – Amazone

De route van Baños voert naar beneden, verder het Amazonebekken in. De vegetatie wordt steeds weelderiger, u passeert watervallen waar u met een kabelbaantje overheen kunt zweven, en u voelt het klimaat warmer en vochtiger worden. Ervaarde u in Quito al het proces van de fabricage van chocolade, hier bezoekt u de plantages waar de cacao groeit. U kunt helpen deze rode vruchten te roosteren. In de loop van de middag bereikt u Misahualli aan de rand van het Amazone regenwoud. Maakt u in de namiddag nog even een wandelingetje over het centrale plein: misschien treft u wel de aapjes die hier vaker langskomen.
Overnachting: Hamadryade Lodge | Volpension

Dag 11 & 12: Amazone

Na een vroeg ontbijt stapt u in de boot, voor een vaartocht over het Paykawemeer. Uw gids is Don Pedro. Niet alleen is hij een lokale expert op het gebied van flora en fauna, zijn familie beschermt het meer en de omgeving al meer dan 70 jaar, omdat ze geloven in het nut van biodiversiteit en behoud van soorten. Zijn tomeloze inzet wordt tegenwoordig gelukkig ook erkend door de lokale autoriteiten die het gebied tot reservaat hebben uitgeroepen. In de middag voert een wandeling door primair regenwoud u naar het Animal Rehabilitation Center, waar mishandelde dieren uit het regenwoud worden opgevangen. Oo dag 12 stapt u de raftboot in. Op de Jatunyacu rivier maakt u een spetterende wildwatertocht (categorie III, deze dient u van tevoren te reserveren), of maakt u liever een kanotocht of een natuurwandeling door het Jatun Sacha Biological Reserve?
Overnachting: Hamadryade Lodge | Volpension

Dag 13 & 14: Amazone – Papallacta

Vanuit uw lodge maakt u een lange wandeling door primair en secundair regenwoud. Uw gids houd zijn oren en ogen open om u te wijzen op dier- en vogelsoorten die u tegenkomt. In Valle Hermoso bezoekt u een Quichua gemeenschap en leert hun cultuur kennen. Zo leert u hoe lokaal potten gebakken worden en volgt er een wedstrijd blaaspijp schieten (waarmee Amazone-indianenstammen nog steeds jagen). Met uw komst steunt u deze gemeenschap en leert u over hun spirituele leven. U arriveert in Papallacta en overnacht bij de gelijknamige thermale baden. Er zijn in totaal vijf baden en een onverward zwembad, voldoende om deze dag geheel te onthaasten.
Overnachting: Termas de Papallacta | halfpension

Dag 15: Papallacta – Quito

Een laatste ochtend ter vrije besteding, voordat u in de middag wordt opgehaald en naar de luchthaven van Quito wordt gereden, op een uur gelegen van het hotel. U vliegt in de avond weer terug naar Amsterdam.

Dag 16: Aankomst Amsterdam

Vroeg in de middag landt uw toestel op Schiphol.

Reissom - Actieve rondreis Ecuador

Vanaf € 6.834,- per persoon

 • Op basis van 2 samen reizende personen
 • Afhankelijk van het moment van boeken, beschikbaarheid van de accommodaties en de periode van reizen

Inbegrepen:

 • Alle hotelovernachtingen zoals vermeld in het programma
 • Volledig verzorgde trekking 4 dagen Cotopaxi met gids
 • Volledig verzorgde actieve tocht 4 dagen Amazone inclusief activiteiten
 • Alle transfers en excursies zoals vermeld
 • 24/7 back up; lokaal en in Nederland
 • Uitgebreid reisbescheidenpakket met kleine attentie

Niet inbegrepen:

 • internationale vluchten, desgewenst reserveren we deze voor u
 • early check-in / late check-out, op basis van beschikbaarheid wordt deze soms door hotel gegeven. Wilt u er zeker van zijn dat u dit heeft, informeer bij ons naar de meerprijs. 
 • publieksheffing Calamiteitenfonds reizen; €2,50 per boeking
 • SGR-bijdrage van € 5,- per persoon per boeking 
 • reis- en annuleringsverzekering

Reisvoorstel aanvragen - Actieve rondreis Ecuador

Wilt u ook deze individuele rondreis Ecuador maken? Bovenstaande reis kunnen wij natuurlijk voor u verzorgen, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën. Neem gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04, stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl of vraag hieronder een offerte op maat aan. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen

Naar luxe reis Ecuador

Meer inspiratie - Bekijk onze blogartikelen