Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Cruise Kaap Hoorn en Falkland eilanden

8 dagen - vanaf USD 4.995,- per persoon

Deze expeditiecruise vertrekt éénmalig, op 24 september 2022

 • Vaar naar een oase van zeldzame zeevogels
 • Zet voet aan wal op Kaap Hoorn
 • Spot vijf soorten pinguïns
 • Fotografeer de prachtige wenkbrauwalbatros
 • Praat met Falklanders over de roerige geschiedenis van de eilanden

Reisbeschrijving

Dag 1: Ushuaia

Uw reis begint bij de haven van Ushuaia in het zuiden van Argentinië. In de avond gaat u aan boord en vaart het schip door het Beagle kanaal richting Puerto Williams in Chili. Dit is het meest zuidelijk gelegen dorp ter wereld. Vanuit Puerto Williams vaart u deze nacht richting Kaap Hoorn.
Overnachting aan boord van de Magellan Explorer

Dag 2: Kaap Hoorn

Na een nacht varen door de baai van Nassau ontwaakt u recht voor de legendarische Kaap Hoorn! Als het weer het toelaat stapt u aan boord van een zodiac die u naar het eiland brengt. Dit maakt u een van de weinige bevoorrechte avonturiers die dit beroemde eiland kunnen bezoeken. Weer aan boord van de Magellan Explorer verkent u de omgeving en zet u koers naar de Falkland eilanden.
Overnachting aan boord van de Magellan Explorer

Dag 3: Op zee

Deze dag vaart u door de Zuid Atlantische Oceaan richting de Falkland eilanden. U kunt deelnemen aan boeinde lezingen en presentaties die gegeven worden door onze deskundige gidsen aan boord. Samen kijkt u uit naar de dieren in het wild die u vanaf de gezamenlijke ruimten of uw eigen hut kunt zien. Zeevogels, zoals albatrossen en stormvogels, komen voorbij vliegen en misschien ziet u wel verschillende soorten walvissen.
Overnachting aan boord van de Magellan Explorer

Dag 4: Het westen van de Falkland eilanden

De Falkland eilanden bestaan grofweg uit twee hoofdeilanden, west en oost. Gelegen in het zuiden van West Falkland vindt u plaatsen als New Island, Weddell Island en West Point. Dramatische kliffen contrasteren met beschutte zandbaaien en natuurlijk gecreëerde havens. Op deze plekken vindt u een grote concentratie aan dieren in het wild. Sommige van de meest bijzondere natuurervaringen vindt u op slechts een steenworp afstand van de nederzettingen op het eiland. 
Overnachting aan boord van de Magellan Explorer

Dag 5: Het westen van de Falkland eilanden

Vanuit het zuiden vaart u naar het noorden van West Falkland. Hier bezoekt u Caracass eiland dat zich kenmerkt door rotsachtige bergkammen, steile kliffen, open vlaktes, witte zandstranden en baaien. Vervolgens gaat u aan land bij het eiland Saunders dat een zeer gevarieerd landschap heeft. Van rotsachtige heuvels tot uitgestrekte kusten. Dit eiland is een belangrijk vogelgebied en u kunt hier alle vijf de pinguïn soorten zien, maar ook de wenkbrouwalbatros en vele andere soorten vogels. 
Overnachting aan boord van de Magellan Explorer

Dag 6: De Falkland Sound

De Falkland Sound is de zeestraat die de scheiding vormt tussen West-Falkland en Oost-Falkland. De zeestraat is ongeveer 90 km lang en op het smalste punt 4 km breed. Vandaag vaart u door deze zeestraat terwijl u aan weerszijden ruige en ongerepte landschappen ziet. Hier komt u ook meer te weten over het verleden en de recente geschiedenis van de eilanden. U bezoekt enkele nederzettingen, ontmoet de lokale bevolking en u leert meer over de cultuur van de boerenfamilies die hier leven. Ook stopt u bij verschillende plekken waar de slagvelden tijdens het conflict van 1982 plaatsvonden. De historicus aan boord vertelt u meer over deze oorlog.
Overnachting aan boord van de Magellan Explorer

Dag 7: Stanley haven

Vandaag kunt u kiezen uit verschillende opties. Ga met het expeditieteam mee op een rondleiding door de stad of bezoek de Gipsy Cove. Gipsy Cove ligt slechts op 7 kilometer afstand van het plaatsje Stanley. Dit is de meest toegankelijke plek waar u wildleven kunt vinden. De smalle baai met zandstrand is afgeschermd van de snijdende wind. Dit maakt de plek een uitstekende locatie voor magelhaenpinguïns om te broeden. Maar ook andere diersoorten komen hier graag. Ook kunt u ervoor kiezen om op eigen gelegenheid op pad te gaan en zelf de lokale sfeer te ervaren. 
Overnachting aan boord van de Magellan Explorer

Dag 8: Falkland eilanden - Punta Arenas

Vandaag wordt u naar de luchthaven Mt. Pleasant op de Falkland eilanden gebracht. Vanuit hier vliegt u naar Punta Arenas in Chili. Uw unieke cruise tocht zit erop, maar u kunt vanuit hier uw reis vervolgen. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. 

Reissom

Vanaf USD 4.995,- per persoon

 • De prijs in Euro's wordt bepaald op de dag van boeking
 • Op basis van 2 samen reizende personen in een porthole cabin
 • Afhankelijk van het moment van boeken, beschikbaarheid van de accommodatie en de periode van reizen

Inbegrepen:

 • 7 overnachtingen aan boord van de Magellan Explorer, op basis van volpension
 • alle excursies tijdens de cruise, onder begeleiding van professionele Engelssprekende gidsen
 • alle transfers zoals genoemd in het programma
 • 24/7 onze back-up; lokaal en in Nederland
 • uitgebreid reisbescheidenpakket met kleine attentie

Niet inbegrepen:

 • internationale en lokale vluchten, desgewenst reserveren we deze voor u
 • dranken gekocht in de bar van het schip
 • fooien
 • persoonlijke uitgaven
 • publieksheffing Calamiteitenfonds reizen; €2,50 per boeking
 • SGR-bijdrage van € 5,- per persoon per boeking
 • reis- en annuleringsverzekering

Datum afvaart

De 8-daagse Kaap Hoorn en Falkland-eilanden cruise zoals hierboven staat voor seizoen 2022 - 2023 als volgt gepland:

 • 24 september 2022, vertrek Ushuaia, schip de Magellan Explorer

Reisvoorstel aanvragen

Wilt u ook deze expeditiecruise maken? Bovenstaande cruise kunnen wij natuurlijk voor u verzorgen, evenals uw landprogramma in Chili en/of Argentinië voor en na de cruise. Neem gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04, stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl of vraag hieronder een offerte op maat aan. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen

Terug naar luxe reis Antarctica