Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Weddellzee cruise, op zoek naar de keizerspinguïns per helikopter

11 Dagen - vanaf € 10.100,- per persoon

Onderstaand programma omvat de Antarctica cruise naar de Weddellzee vanaf Ushuaia, Argentinië met het schip de Ortelius van Oceanwide Expeditions. Iets afwijkende routes worden ook aangeboden, vraagt u ons naar details en welke route het beste past bij uw specifieke wensen.

Deze route wordt slechts 2 keer uitgevoerd, vertrek op 14 november en 24 november 2022.

 • Ga op zoek naar zeeluipaarden, Adeliepinguïns en orka’s
 • Maak excursies per helikopter en maak kans om de keizerspinguïns te zien op Snow Hill
 • Vaar langs enorme plateau-ijsbergen
 • Ervaar de pracht van Antarctica vanuit de lucht
 • Fotografeer ezelspinguïns in het fenomenale landschap van Brown Bluff

Reisbeschrijving

Eén van de beroemdste bewoners van Antarctica is ongetwijfeld de keizerspinguïn, de grootste en wellicht mooiste van alle pinguïns op onze aarde. De Weddellzee aan de oostkant van het Antarctisch schiereiland is de plek waar deze vogels gezien worden. Aanvriezend en smeltend pakijs en sneeuw zorgen in deze streek voor constant wijzigende omstandigheden. Om deze reden wordt tijdens deze cruise gebruik gemaakt van helikopters om locaties te bereiken die anders onbereikbaar zouden zijn. Een birds-eye view over de witte wereld van Antarctica, het aanschouwen van de keizerspinguïns en -natuurlijk- het zien van de vele andere diersoorten maakt deze cruise tot een van ons meest geliefde.

LET OP: Weersomstandigheden spelen een cruciale rol tijdens deze cruise. De route die het schip vaart en de landingen die gemaakt worden kunnen afwijken op hetgeen hieronder vermeld staat, als weerscondities dit noodzakelijk maken. Het streven is om de gast de mooist denkbare Antarctica ervaring te laten beleven, maar dit zal nooit ten koste gaan van de veiligheid.

Dag 1: Ushuaia

Daar waar de wereld eindigt, begint uw reis. Het schip de Ortelius vertrekt vanaf de meest zuidelijke havenstad ter wereld, Ushuaia. De vaart door het Beaglekanaal, die Vuurland van het vasteland van Patagonië scheidt, is direct al majestueus.

Dag 2 + 3: Op zee

De oversteek van het Zuid-Amerikaanse continent naar Antarctica voert over de roemruchte Drake Passage. Dit is het punt waar de Zuidelijke Stille Oceaan de Zuidelijke Atlantische Oceaan ontmoet, een regio die bij zeelieden bekend staat om haar stevige winden en rollende golven. De Drake Passage is evenwel een onmisbaar onderdeel van uw Antarctica Cruise! In feite steekt u de grootste zeestroom ter wereld over, de westenwinddrift, die een volle cirkel rond Antarctica maakt. Houdt uw ogen open voor eventuele ademspuiten van walvissen en voorbij vliegende zeevogels. Direct wanneer u de Antarctische zone bereikt heeft, verandert er van alles: u ziet de eerste ijsbergen en boven het schip ontwaart u de eerste albatrossen en stormvogels.

Dag 4 – 7: Antarctica, Weddellzee

Deze dagen verkent het schip het gedeelte ten oosten van het Antarctisch schiereiland. Pakijs zorgt elke keer weer voor gewijzigde omstandigheden, dus een vaste route valt niet te geven. Mogelijke landingsplaatsen zijn Hope Bay, Devil Island, Vega Island, James Ross Island, Seymour Island en Snow Hill Island. De aanblik op enorme plateau ijsbergen is ronduit fabelachtig; dít is het landschap die menigeen voor ogen heeft bij dit continent. Langs de kust van Antarctic Sound wordt u bovendien getrakteerd op de aanblik van prachtige geologische formaties, puntige rotspieken die boven de ijskopen uitsteken en gigantische muren van ijs. Ronduit indrukwekkend, en al helemáál vanuit de lucht, wanneer u per helikopter op pad gaat!

Seymour Island kent een geschiedenis die voor Nederlanders bekend in de oren klinkt. In 1904 strandde hier een Zweedse expeditie en de leden wisten onder zeer extreme omstandigheden de winter door te komen. Een wandeling op het eiland biedt fantastische uitzichten en het wordt als basis gebruikt voor mogelijke zodiac cruises naar omliggende eilanden. Bijvoorbeeld naar Devils Island, waar een grote kolonie Adéliepinguïns broedt. Deze zelfde pinguïnsoort kan ook worden waargenomen op Brown Bluff, in een adembenemend landschap van steile vulkanische kraterwanden bedekt met sneeuw en ijs, waarlangs gletsjers naar beneden voeren. Ook ezelspinguïns en sneeuwstormvogels broeden op Brown Bluff. Behoort Gourdin Islan tot de mogelijkheden, dan maakt u ook nog kans op de prachtig getekende kinbandpinguïn.

De droombestemming voor menigeen zal zijn Snow Hill Island. Laten de omstandigheden van het ijs en het weer dit toe, dan vinden er per helikopter excursies plaats naar de grote kolonie keizerspinguïns. Wie kent niet de beelden van het ouderlijke paar keizerspinguïns, die zich ontfermt over het kuiken met zijn grijze vacht, zwarte kop en witte masker? De helikopter landt ver van de kolonie, om deze niet te verstoren, waarna een wandeling van 45 minuten volgt, die u tot aan de kolonie brengt. Als dit lukt, zal dit gegarandeerd één van de mooiste natuurbelevingen zijn van uw leven.

LET OP: de route naar Snow Hill Island, waar de keizerspinguïnkolonie zich bevindt, is vaak onbereikbaar vanwege een meerjarig pak ijs. De helikopterexcursies naar deze plek worden alleen uitgevoerd als de omstandigheden dit mogelijk maken, de natuur is in deze contreien de baas. Dit vergt een grote mate van flexibiliteit bij de gasten op het schip, want weersomstandigheden kunnen plots omslaan wat effect heeft op het inzetten van de helikopter. Passagiers moeten dit begrijpen en accepteren.

Dag 8: Deception Island

Een bezoek aan Deception Island omvat wandelingen naar de 130 meter hoge top van een vroegere vulkaankrater, Neptune’s Window geheten. Het eiland is een belangrijke verblijfplaats voor vele vogelsoorten, waaronder een kolonie van 100.000 kinbandpinguïns.

Dag 9 – 10: Op zee

Al naar gelang de weersomstandigheden wordt vroeger of later de terugreis aanvaard. U zult niet genoeg krijgen van het richten van uw verrekijker op het water en in de lucht, om die soorten bij te kunnen schrijven die u nog gemist heeft.

Dag 11: Ushuaia

Op deze dag meert de boot weer aan in de haven van Ushuaia. Vliegt u weer terug naar Nederland, of vervolgt u de reis in Argentinië of Chili? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Reissom

Vanaf € 10.100,- per persoon

 • Op basis van overnachting in een gedeelde vierpersoons hut met patrijspoort, aan boord van de Ortelius
 • Afhankelijk van de beschikbaarheid hutten en datum afvaart vanaf Ushuaia

Inbegrepen:

 • Expeditiecuise zoals vermeld 
 • Alle maaltijden tijdens de reis inclusief snacks en warme drankjes
 • Alle helikopter en zodiac excursies en landingen tijdens de reis
 • Programma aan lezingen en workshops aan boord, gegeven door naturalist-gidsen en crew
 • Gebruik van sneeuwschoenen en rubberen laarzen
 • gedeelde transfer expeditieschip - luchthaven Ushuaia, Argentinië en vice versa
 • Alle havengelden 
 • informatiepakket

Niet inbegrepen:

 • Reis en verblijf en maaltijden voor en na de expeditiecruise
 • Vertrek en aankomsttaxes geheven door de lokale overheid
 • annulerings- en reisverzekering (sterk aanbevolen)
 • uitgaven van persoonlijke aard, zoals kleding wassen, drankjes aan de bar en telefoonkosten en fooien
 • publieksheffing Calamiteitenfonds reizen; €2,50 per boeking 
 • SGR-bijdrage van € 5,- per persoon per boeking

Prijzenschema - Seizoen 2022 - 2023

Klik voor een compleet overzicht van de prijzen in seizoen 2022 - 2023 op onderstaande button. De 11-daagse Antarctica Weddellzee Cruise zoals hierboven staat voor seizoen 2022 - 2023 als volgt gepland:

 • 14 + 24 november 2022, vertrek Ushuaia, schip de Ortelius

Klik hier voor het complete schema

 

Reisvoorstel aanvragen

Wilt u ook deze expeditiecruise maken? Bovenstaande cruise kunnen wij natuurlijk voor u verzorgen, evenals uw landprogramma in Chili en/of Argentinië voor en na de cruise. Neem gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04, stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl of vraag hieronder een offerte op maat aan. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen

Rondreizen Argentinië

Rondreizen Chili

Terug naar expeditiecruises Antarctica en subantarctische eilanden