Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

16-daagse rondreis Walvissen spotten in Baja California

16 dagen vanaf € 4.900,- per persoon

autorijden - rust - natuur - strand - walvissen spotten

Reisbeschrijving

 • Ontdek de prachtige omgeving van Baja California Sur op eigen tempo
 • Maak een dagtocht naar Isla Espíritu Santo
 • Snorkel met nieuwsgierige zeeleeuwen en spot de blauwvoet Jan van Gent
 • Maak kennis met grijze walvissen, scholen dolfijnen en springende roggen 

Dag 1: Amsterdam – Mexico Stad 

U vliegt vandaag met uw intercontinentale vlucht naar Mexico stad, waar u dezelfde avond aankomt. De eerste nacht veblijft u in het Hilton Hotel.
Overnachting: Hotel Hilton Mexico City Airport | logies & ontbijt

Dag 2: Mexico Stad – San Jose del Cabo – La Paz

(ca. 200 km | 3 uur rijden)
Na uw ontbijt keert u terug naar de luchthaven van Mexico-stad. Hier stapt u aan boord van uw binnenlandse vlucht naar San José del Cabo. Bij aankomst op de luchthaven staat er een huurauto voor u klaar, waarmee u naar la Paz rijdt. De rest van de dag is vrij gepland, geniet van de prachtige stranden in de omgeving of struin over de boulevard die op slechts enkele meters van het boetiekhotel ligt.
Overnachting: Hotel Posada de las Flores La Paz | logies & ontbijt

Dag 3: La Paz 

La Paz, ook wel ''vrede'' in het Spaans, is een mooie naam voor deze rustige hoofdstad in de regio Baja California Sur. Geniet op deze vrije dag van het culturele hart op de Zocalo, het hoofdplein van de stad welke wordt omringd door oude gebouwen. Daarnaast is La Paz bij uitstek de plek wanneer u een echte visliefhebber bent. De Mexicaanse keuken richt zich hier namelijk op de vers gevangen vis, schaal- en schelpdieren die goed worden gekruid. Ook zoete lekkernijen staan hier op de menukaart zoals dadels gekookt in honing en suiker.
Overnachting: Hotel Posada de las Flores La Paz | logies & ontbijt

Dag 4: La Paz

Vandaag vaart met een boottocht richting het bijzondere eiland Espíritu Santo. Het eiland Espíritu Santo werd voor het eerst verkend door Jacques Cousteau in 1974, hij noemde de wateren: ‘the aquarium of the world’. Dat is ook niet zomaar, tijdens het snorkelen komt u in een andere wereld. Waar nieuwsgierige zeeleeuwen om u heen zwemmen en genieten van de interactie met mensen. Wellicht wordt u deze dag nog verrast door een school dolfijnen, springende roggen of zelfs walvissen. Het gebied is daarom ook door UNESCO tot werelderfgoed verklaard in 1995. Naast de onderwater wereld ziet u hier een verscheidenheid aan zeevogels, met een beetje geluk spot u hier de blauwvoet Jan van Gent. In de middag geniet u van een picknick op het strand.
Overnachting: Hotel Posada de las Flores La Paz | logies & ontbijt

Dag 5: La Paz

U heeft vandaag de gelegenheid om er zelf op uit te gaan met uw huurauto. Ontdek de stranden in de omgeving of geniet van de rust in het charmante koloniale hotel.
Overnachting: Hotel Posada de las Flores La Paz | logies & ontbijt

Dag 6: La Paz  – Loreto

(ca. 365 km | 5,5 uur rijden)
U rijdt vandaag richting Loreto, het landschap wisselt van een woestijn vol cactussen naar de glooiende bergen met vergezichten over zee. Eenmaal aangekomen in het koloniale stadje ziet u de prachtige ligging aan een mooie brede baai. Loreto was de eerste Spaanse koloniale stad van het schiereiland. Haar geschiedenis is nog steeds zichtbaar wanneer u door de schilderachtige straten struint. De stad was namelijk de thuisbasis van vele Jezuïeten en Franciscanen in de 17de eeuw. De komende dagen verblijft u in Posada de las Flores Loreto, een sfeervol boetiekhotel met veel artistieke details in het centrum van Loreto.
Overnachting: Hotel Posada de las Flores Loreto | logies & ontbijt

Dag 7 & 8: Loreto

Deze dagen heeft u ter vrije besteding in Loreto. Naast het sfeervolle centrum is Loreto een mooie uitvalsbasis om walvissen te spotten. Met name de grijze walvissen zwemmen in grote getalen in deze wateren. Dit komt door de natuurlijke beschutting die zorgen voor de ideale kraamkamer en dus ook de beste plek om de dieren van dichtbij te zien. Deze walvissen zijn vanaf half december tot half maart te spotten. Daarnaast is vissen hier populair. U kunt hier marlijnen, goudmakrelen en andere straalvinnige vissen. Duiken is hier ook mogelijk.
Overnachting: Hotel Posada de las Flores Loreto | logies & ontbijt

Dag 9: Loreto – Puerto San Carlos 

(ca. 205 km | 2,5 uur rijden)
Vandaag rijdt u door naar Puerto San Carlos. In dit kleine dorpje wonen een groot aantal krabben- en mosselverzamelaars. Het dorpje richt zich volledig op de natuur. In hotel Villas Mar y Arena verblijft u in een eenvoudige cabin waarbij het uitzicht op zee zorgt voor spectaculaire zonsondergangen.
Overnachting: Hotel Villas Mar y Arena | logies & ontbijt

Dag 10 & 11: Puerto San Carlos

Bent u in februari in Puerto San Carlos dan treft u waarschijnlijk het internationale festival van de grijze walvissen. Het is een jaarlijks cultureel feest met livemuziek, traditionele dansen en er is een wedstrijd voor de mooist versierde boot. Daarnaast is dit de perfecte plek voor het spotten van walvissen, een bezoek aan Isla Los Pájaros waar veel vogelsoorten leven en u kunt hier surfen. Geniet van deze vrije dagen op deze prachtige plek.
Overnachting: Hotel Villas Mar y Arena | logies & ontbijt

Dag 12: Puerto San Carlos  – Todos Santos 

(ca. 345 km | 5,5 uur rijden)
Na het ontbijt rijdt u verder naar Todos Santos. Deze kustplaats met witte stranden heeft nog steeds de vriendelijke sfeer van een klein stadje. Er wonen veel kunstenaars, zo zijn er vele kunstgaleries en diverse restaurants te vinden. U verblijft in Hotel Los Colibris Casitas met een schitterend uitzicht op de Stille Oceaan en de oase van palmbomen. Wanneer u geluk heeft ziet u niet alleen de walvissen vanuit uw casita maar hoort u ook het gespetter wanneer de mannetjes indruk proberen te maken op de passerende vrouwtjes walvissen. Een spektakel om mee te maken. Daarnaast worden er op bepaalde periodes in het jaar schildpadden vrijgelaten op het strand voor Los Colibris. Een unieke plek om te verblijven!
Overnachting: Hotel Los Colibris Casitas  | logies & ontbijt

Dag 13 & 14: Todos Santos

Geniet deze dagen van uw prachtige accommodatie die uitkijkt op de oceaan. Het is nu tijd om het ritme van alledag te vergeten. Hier geen to-do lijstjes, gewoon genieten van de omgeving, het klimaat en van de faciliteiten van het hotel. Een schitterende plek om helemaal tot rust te komen.
Overnachting: Hotel Los Colibris Casitas  | logies & ontbijt

Dag 15: Todos Santos – San Jose del Cabo – Mexico stad – Amsterdam 

(ca. 110 km | 1,5 uur rijden)
Uw reis is helaas voorbij. U rijdt vandaag naar de luchthaven van San Jose del Cabo, waar u uw huurauto inlevert en aan boord stapt van uw intercontinentale vlucht naar Amsterdam, via Mexico stad.

Dag 16: Amsterdam 

U komt vandaag aan in Amsterdam

Reissom

Vanaf € 4.900,- per persoon

 • Op basis van 2 samen reizende personen
 • Afhankelijk van het moment van boeken, beschikbaarheid van de accommodaties en de periode van reizen

Inbegrepen:

 • 14 hotelovernachtingen, maaltijden zoals vermeld
 • 14 dagen huurauto (Cat. G. Chevrolet Aveo of een vergelijkbaar alternatief, inclusief verzekering, twee bestuurders en onbeperkte kilometers – bij totall loss van de auto geldt een eigen risico van 10 % over de waarde van de auto
 • alle transfers en excursies zoals vermeld
 • 24/7 onze back-up; lokaal en in Nederland
 • uitgebreid reisbescheidenpakket met kleine attentie

Niet inbegrepen:

 • internationale en binnenlandse vluchten, desgewenst reserveren we deze voor u
 • early check-in / late check-out, op basis van beschikbaarheid wordt deze soms door hotel gegeven. Wilt u er zeker van zijn dat u dit heeft, informeer bij ons naar de meerprijs. 
 • publieksheffing Calamiteitenfonds reizen; €2,50 per boeking 
 • SGR-bijdrage van € 5,- per persoon per boeking
 • reis- en annuleringsverzekering

Reisvoorstel aanvragen - voor een rondreis door Mexico

Wilt u ook deze rondreis maken? Bovenstaande reis kunnen wij natuurlijk voor u verzorgen, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën. Neem gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04, stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl of vraag hieronder een offerte op maat aan. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen 

Terug naar luxe reis Mexico

Meer inspiratie - Bekijk onze blogartikelen