Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

16-daagse rondreis Veelzijdig Mexico

16 dagen - vanaf € 5.960,- per persoon

monarchvlinder - natuur - Frida Kahlo - agavelandschap

 • Maak kennis met de levendige kleuren van Frida Kahlo in Mexico Stad
 • Aanschouw de jaarlijkse migratie van de monarchvlinder in het biosfeerreservaat 
 • Leer over het agavelandschap in de plaats Tequila
 • Sluit af in comfort aan aan de kust van Sayulita
   

 

Reisbeschrijving

Dag 1: Amsterdam - Mexico Stad

Uw unieke rondreis door centraal Mexico gaat vandaag van start. Vanuit Amsterdam vertrekt u met een internationale vlucht naar Mexico-stad. Eenmaal hier aangekomen wordt u door een van onze plaatselijke medewerkers ontvangen en naar uw accommodatie gebracht. U verblijft in Hotel Galería Plaza Reforma gelegen in de wijk Juárez, op slechts een half uur lopen van het urban park; Chapultepec. Dit prachtige park is het energrootste stadspark van Latijns Amerika. In het park vindt je onder andere het Museo Nacional de Antropologia. Het museum is gevestigd in een prachtig modern gebouw, waarin de antropologische geschiedenis van Mexico vanaf het allereerste begin verteld wordt. Zeker het bezoeken waard.
Overnachting: Hotel Galería Plaza Reforma | logies & ontbijt

Dag 2: Mexico Stad

Vandaag wordt u bij uw hotel opgehaald en meegenomen naar de bijzondere wijk Coyoacán. Deze prachtige wijk is bezaaid met kleurrijke gebouwen, in de typische Spaanse stijl gebouwd. Maar liefst 64 van deze gebouwen zijn toegevoegd aan de INAH lijst van monumentale panden, vanwege hun historische waarde. Tijdens de lunch wordt u meegenomen naar de Mercado Coyoacán, de plaatselijke markt. Alle geuren, kleuren en smaken komen u tegemoet, het is een authentieke Mexicaanse markt en u kunt hier heerlijk lunchen. Hierna brengt u een bezoek aan het beroemde huis van Frida Kahlo, waar u nog een aantal van haar originele schilderijen en kunstwerken kunt bewonderen. Als de tijd het toelaat kunt u ook nog een bezoek brengen aan het museum van Dolores Olmedo. Dit museum is gevestigd in een 16e-eeuws pand, en beheerd een uitgebreide collectie werken van Diego Rivera en Frida Kahlo, aangevuld met honderden pre-Spaanse beeldhouwwerken. Vervolgens neemt uw gids u mee naar het central plein van Mexico Stad; de Zocalo. Vanuit hier vervolgt u de tour naar de Metropolitan Kathedraal, dit is de grootste kathedraal in Noord- en Zuid- Amerika en gaat u naar de ruïnes van de Templo Mayor. Dit was voor de komst van de Spanjaarden, de grootste en belangrijkste tempel van de Azteken met een hoogte van maar liefst 60 meter. Na afloop wordt u terug gebracht naar uw hotel.
Overnachting: Hotel Galería Plaza Reforma | logies & ontbijt

Dag 3: Mexico Stad

Deze ochtend brengt u samen met een privé gids een bezoek de Aztekenstad Teotihuacán, een van de bekendste archeologische vindplaatsen! Vanaf 1987 staat deze plaats op Unesco lijst van Werelderfgoed. Samen met uw privé gids ontdekt u de archeologische site en leert u over de rituelen, cultuur en leefwijze van de Azteken die zich hier hadden gevestigd. De rest van de middag bent u vrij. Ga voor een lunch in Mexico Stad naar het dakterras van het Down Town hotel , waarbij u uitkijkt over het centrale plein, uiteraard regelen wij voor u het beste tafeltje.
Overnachting: Hotel Galería Plaza Reforma | logies & ontbijt

Dag 4: Mexico Stad - Zitácuaro

Na het ontbijt wordt u bij uw hotel opgehaald en reist u samen met uw gids naar het ruige en groene binnenland, het overwintergebied van de briljant gekleurde Monarchvlinder (ca. 160 km | 2,5 uur rijden). Ieder jaar van november tot maart arriveren hier 60 tot 100 miljoen Monarchvlinders, na een acht maanden en vier generaties durende reis vanuit Canada! Bij aankomst in Zitácuaro brengt u een bezoek aan het eerste reservaat. Het reservaat dat u deze dag bezoekt, kan wijzigen afhankelijk van de vlinderconcentratie op de dag zelf- en is daarom onder voorbehoud. Er wordt ter plekke gekeken naar welke locatie het beste bezocht kan worden. U loopt via een steil pad omhoog, door een dennenbos waar het wemelt van de monarchvlinders. Terwijl u verder loopt ziet u dat het bos dichter wordt en uiteindelijk zult u dan miljoenen vlinders zien. Deze vlinders hebben een lange reis afgelegd om hier te komen. De zon zorgt voor een aangename warmte en verlicht de vleugels van de vlinders, wat voor een mooi plaatje zorgt met licht en kleur. Uw deskundige gids kan u alles vertellen over deze bijzonder insecten. Rond de middag maakt u een stop voor een picknick. Tijdens deze lunch zal de gids meer vertellen over het bijzondere fenomeen van deze vlindermigratie, waarbij ook de ecologische bedreigingen aan bod zullen komen. Na de lunch  krijgt u nog even de tijd om het gebied verder te bekijken. Aan het einde van de middag wordt u naar uw hotel.
Overnachting: Hotel Rancho San Cayetano | logies & ontbijt

Dag 5 Zitácuaro

Na het ontbijt rijdt u naar het El Rosaria reservaat. Het reservaat dat u deze dag bezoekt, kan wijzigen afhankelijk van de vlinderconcentratie op de dag zelf en is daarom onder voorbehoud. Er wordt ter plekke gekeken naar welke locatie het beste bezocht kan worden. In de stilte van het bos kunt u de klapperende vleugels van deze zeer delicate wezens horen. Ook deze dag krijgt u een picknick in de middag. Na de lunch heeft u, afhankelijk van de weersomstandigheden, nog wat tijd om het gebied verder te verkennen voordat u naar uw hotel wordt gebracht.
Overnachting: Hotel Rancho San Cayetano | logies & ontbijt

Dag 6: Zitácuaro - Morelia 

Na het ontbijt wordt u naar Morelia gebracht (ca. 150 km | 3 uur rijden). Het hotel waar u verblijft ligt direct aan het centrale plein van Morelia, in 1991 uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed. Dit prachtige kleinschalige boetiekhotel is gevestigd in een pand uit de 17e eeuw. De kamers hebben een mix van modern design in combinatie met klassieke elementen en zijn van alle gemakken voorzien. Het dakterras en de balkonnetjes van het restaurant zijn, wanneer de avond gevallen is en de sterren aan de hemel staan, wellicht de meest romantische plekken van de stad. U kijkt dan namelijk uit over het prachtig verlichte plein en het oude stadshart.
Overnachting: Boutique Hotel Casa Grande | logies & ontbijt 

Dag 7 Morelia 

Na het ontbijt wordt u door uw gids rondgeleid door deze stad. Morelia is een grote stad in een prachtig groene, vruchtbare vallei op ongever 2000 meter hoogte. De stad is de hoofdstad van de staat Michoacán en heeft een zeer fraai koloniaal centrum. Het bijzondere aan het centrale plein ‘Plaza de Armas’ is, dat de kathedraal midden op het plein gesitueerd is. In andere koloniale plaatsen staan kerken en andere voorname gebouwen over het algemeen rondom het centrale plein.
Overnachting: Boutique Hotel Casa Grande | logies & ontbijt 

Dag 8: Morelia - Guadalajara

U reist vandaag verder naar uw volgende bestemming; Guadalajara. Na een rit van ongeveer 3,5 uur komt u aan in de hoofdstad van de staat Jalisco. Dit is de een na oudste koloniale stad van Mexico, ook wel de parel van het westen genoemd. Daarnaast is het ook bekend van het mariachi lied ‘’Guadalajara’’, een ode aan de stad waar de schrijver van het lied is opgegroeid. U verblijft in Casa Habita dat is gelegen in de trendy wijk Lafayette. Het moderne hotel biedt een modern design, vintage stijl restaurant, uitzicht over de stad vanuit uw kamer en in het weekend geniet u op de rooftop van live muziek
Overnachting: Hotel Casa Habita | logies & ontbijt

 

Dag 9: Guadalajara

Na het ontbijt start de kennismaking met het stadscentrum van Guadalajara. Uw gids haalt u bij uw hotel op, en neemt u mee naar Plaza de Armas waar hij alles over de historie van deze imposante stad zal vertellen. U gaat mee naar het overheidspaleis, de kathedraal, Defollado theater, Rotonda de los Jaliscienses Ilustres en de muurschilderingen van José Clemente Orozco. Aan het einde van de stadstour wordt u weer naar uw hotel gebracht.
Overnachting: Hotel Casa Habita | logies & ontbijt

Dag 10: Guadalajara

Een onmisbare ervaring, is toch zeker een bezoek aan de Tequila brouwerij. Deze dag neemt uw gids u mee door de geschiedenis van Tequila. Een goede tequila is gemaakt van 100% zuivere blauwe agaveplanten. Er bestaan diverse soorten tequila. Zoals bijvoorbeeld ‘Blanco’ de naam welke in het Spaans wit betekend, dit is tequila in zijn puurste vorm. U leert deze dag meer over de verschillende type tequila en het fermentatie/ distillatie proces van blauwe agave. Uiteraard mag er ook Tequila geproefd worden!
Overnachting: Hotel Casa Habita | logies & ontbijt

Dag 11: Guadalajara - Sayulita

Na het ontbijt vervolgt u uw reis ten noorden van Puerto Vallarta (ca. 300 km | 4,5 uur rijden). Hier verblijft u op een prachtige locatie gelegen aan de kustlijn van Nayarit genaamd; Sayulita. Sayulita behoord tot een van de Pueblos Magicos. Dit komt door het behoud van het traditionele Mexico en de charme van een kleine stad welke zichtbaar is door de kleine straatjes en zanderige steegjes. De baai zelf is ingesloten door dicht begroeide heuvels en geschikt om te surfen. Hierdoor is het een waar paradijs.
Overnachting: Amor Boutique hotel | logies & ontbijt

Dag 12 t/m 14: Sayulita

Vrije dagen gepland op deze heerlijke plek. Het is nu tijd om het ritme van alledag te vergeten. Hier geen to-do lijstjes, gewoon genieten van de omgeving, het klimaat en van de faciliteiten van het hotel. Een schitterende plek om helemaal tot rust te komen.
Overnachting: Amor Boutique hotel | logies & ontbijt

Dag 15: Sayulita - Puerto Vallarta – Mexico Stad - Amsterdam

Uw unieke rondreis door Midden Mexico is helaas voorbij. Na het ontbijt wordt u opgehaald en meegenomen naar de luchthaven van Puerto Vallarta gebracht (ca. 40 km | 1 uur rijden). Hier stapt u aan boord van uw binnenlandse vlucht naar Mexico Stad. Eenmaal hier aangekomen stapt u over op uw intercontinentale vlucht naar Amsterdam waar u de volgende dag zult arriveren.

Dag 16: Amsterdam

Vandaag arriveert u in Amsterdam.

Reissom

Vanaf € 5.960,- per persoon

 • Op basis van 2 samen reizende personen
 • Afhankelijk van het moment van boeken, beschikbaarheid van de lokale vlucht, beschikbaarheid van de accommodaties en de periode van reizen

Inbegrepen:

 • binnenlandse vlucht, economy class (23 kg ruimbagage)
 • 14 hotelovernachtingen, maaltijden zoals vermeld
 • alle transfers en excursies zoals vermeld
 • 24/7 onze back-up; lokaal en in Nederland
 • uitgebreid reisbescheidenpakket met kleine attentie

Niet inbegrepen:

 • internationale vluchten, desgewenst reserveren we deze voor u
 • early check-in / late check-out, op basis van beschikbaarheid wordt deze soms door hotel gegeven. Wilt u er zeker van zijn dat u dit heeft, informeer bij ons naar de meerprijs. 
 • publieksheffing Calamiteitenfonds reizen; €2,50 per boeking 
 • SGR-bijdrage van € 5,- per persoon per boeking
 • reis- en annuleringsverzekering

Reisvoorstel aanvragen

Wilt u ook deze rondreis maken? Bovenstaande reis kunnen wij natuurlijk voor u verzorgen, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën. Neem gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04, stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl of vraag hieronder een offerte op maat aan. We helpen u graag. 

 

Terug naar rondreizen Mexico

Meer inspiratie - Bekijk onze blogartikelen