Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Relais & Châteaux in Latijns-Amerika

| Sapa Pana Travel

Een dag op reis vol nieuwe indrukken en ontdekkingen maakt hongerig. Het is dan ook heerlijk om in de avond te kunnen genieten van een geheel verzorgd diner. Het liefst bereid met lokale producten om ook op culinair gebied het land te ontdekken. Als het gaat om een goede keuken werken wij graag samen met accommodaties die aangesloten zijn bij Relais & Châteaux. In deze blog lichten wij een aantal van onze favorieten in Latijns-Amerika uit.

Wat is Relais & Châteaux

Relais & Châteaux is opgericht in 1954 en bestaat uit meer dan 580 accommodaties en restaurants, waarbij het allemaal draait om de belevenis van het verblijf en/of het dineren. Relais & Châteaux focust zich op een aantal kernwaarden; lokale inzet, toewijding, delen met anderen en vriendelijkheid. Om lid te worden van Relais & Châteaux moeten accommodaties en restaurants zich aan deze kernwaarden houden, en worden ze beoordeeld op ruim 300 criteria. Een van de belangrijkste doelen van Relais & Châteaux is om gasten te inspireren met de kwaliteit van de keuken en er voor zorgen dat nieuwe soorten keukens de kans krijgen om zich te ontwikkelen.

Delfin Amazon Cruises - Peru

Delfin Amazon Cruises beschikt over drie kleinschalige schepen, en werd in 2018 als eerste riviercruise onderdeel van Relais & Châteaux. Tijdens deze cruise vaart u door het Pacaya Samiria reservaat in het Peruaanse Amazonegebied. Er zijn lokale gidsen aan boord, die u alles kunnen vertellen over dit gebied. In kleinere bootjes maakt u excursies in de spectaculaire omgeving.  

Aan boord van de cruiseschepen kunt u genieten van de gastronomie van Peru. Door de jaren heen heeft de Peruaanse keuken zich ontwikkeld tot een van de meest gevarieerde keukens van Latijns-Amerika. Er worden traditionele nationale gerechten geserveerd, die zijn geïnspireerd op de Amazone. De service aan boord is uitstekend en u wordt verrast door de gevarieerde gerechten. Voor bij uw gerecht kunt u kiezen uit verschillende Zuid-Amerikaanse wijnen en u kunt uw avond afsluiten met een whisky of een Pisco sour, het nationale drankje van Peru.

Awasi Iguazu - Argentinië

Awasi Iguazú is een unieke lodge gelegen in een - grotendeels - nog ongerept stuk van het Mata Atlantica regenwoud. Dit gebied is bekend van de watervallen van Iguazú. De accommodatie ligt slechts 15 tot 20 minuten verwijderd van deze watervallen, die worden gerekend tot één van de zeven natuurlijke wereldwonderen.

De accommodatie bestaat uit 14 luxe villa’s, gedecoreerd met kunst van de Guarani-bevolking die al jaren in dit deel van het Mata Atlantica regenwoud woont. Als u bij Awasi Iguazú overnacht krijgt u een eigen gids toegewezen. Overdag staan zij voor u klaar om samen met u de pracht van de watervallen, maar bovenal de rest van het Mata Atlantica regenwoud te ontdekken.

Het restaurant en de bar van Awasi Iguazú zijn alleen toegankelijk voor gasten van de accommodatie. De menukaart verandert dagelijks en is seizoensgebonden. Er wordt veel gebruik gemaakt van producten die in het Atlantische regenwoud te vinden zijn. Zo vindt u de lokale smaken terug in de menu’s en in de drankjes die u aan de bar kunt krijgen.

Chef Manuel Agrelo: “Mijn keuken is een interpretatie van de reizen die ik heb gemaakt en de smaken die ik onderweg heb ontdekt. Ik maak graag gebruik van zowel traditionele als moderne technieken en gebruik de meest verse, meest representatieve lokale producten die beschikbaar zijn."
Foto's: Relais & Châteaux

 

Awasi heeft naast deze lodge ook accommodaties in Torres del Paine en San Pedro de Atacama. Wilt u meer weten over de Awasi hotels? Bekijk dan het Gente Mágica interview, waarbij Johan in gesprek gaat met Matías de Cristóbal, CEO van Awasi. 

Pikaia Lodge - Galapagos Eilanden

De Pikaia Lodge is gelegen op het eiland Santa Cruz. Dit is 1 van de slechts 3 bewoonde eilanden van de Galapagos archipel. Het landgoed van de lodge is zo’n 31 hectare groot, ligt 450 meter boven zeeniveau en wordt omringd door haar eigen reuzenschildpad reservaat. De lodge heeft kort geleden ook een duurzaamheids award gekregen voor haar inzet voor het behouden van cultuur en natuur.


Foto: Pikaia Lodge

Vanwege de ligging van de lodge kunt u gemakkelijk, met een van de boten van de lodge, de nabijliggende eilanden bezoeken. Hier kunt u de unieke flora en fauna van de Galapagos eilanden ontdekken; zeeleeuwen, vogels, leguanen en schildpadden.

Het Evolution restaurant ligt aan de rand van een krater, met een prachtig uitzicht over de omringende natuur. Het restaurant is ingericht in een eigentijdse stijl zodat u op een ongedwongen doch elegante manier kunt dineren. Op een subtiele artistieke manier wordt er in de inrichting verwezen naar de evolutie van de mensheid. De keuken is een samensmelting van Ecuadoriaanse en internationale smaken. De gerechten worden op creatieve en liefdevolle wijze bereid met de beste en meest verse en lokale ingrediënten. Het menu wordt iedere 2 dagen veranderd, om u een gevarieerd aanbod te kunnen bieden. Het restaurant beschikt over een inloop-wijnkelder met de beste Zuid-Amerikaanse wijnen. Hier kunt u samen met de gastheer of gastvrouw een passende wijn uitzoeken voor bij uw maaltijd.
Foto's: Pikaia Lodge

Nayara Springs - Costa Rica

Nayara Springs ligt in het nationaal park Volcán Arenal, in Costa Rica, en heeft uitzicht op de gelijknamige vulkaan. Gastvrijheid, service, en gastronomie staan hier hoog in het vaandel. De accommodatie is te bereiken via een hangbrug die dwars door de jungle loopt. De villa’s worden omringd door het regenwoud die u kunt ontdekken door middel van verschillende excursies. Na een dag in de natuur kunt u relaxen in de spa. Iedere villa heeft een ‘plunge pool’, die gevoed wordt met de wateren afkomstig van de Arenal vulkaan.


Foto: Relais & Châteaux

Nayara Springs biedt meerdere eet- en drinkgelegenheden. De restaurants bieden elk verschillende culinaire concepten, maar ze hebben allemaal gemeen dat het gerechten zijn die de chefs ook zelf graag eten. Diverse kooktechnieken, lokale ingrediënten en seizoensproducten zorgen voor gerechten met verfijnde smaken. Heerlijke traditionele Costa Ricaanse gerechten met een moderne twist worden geserveerd. Echter komt niet alleen de Costa Ricaanse keuken aan bod: ook Peruaanse en Aziatische gerechten worden geserveerd in de restaurants. Voor ieder wat wils dus.
Foto's: Relais & Châteaux

Txai Resort Itacaré - Brazilië

Dit resort is gebouwd op een boerderij van 92 hectare in de Braziliaanse deelstaat Bahia. Bahia is een smeltkroes van culturen wat de sfeer én de gastronomie ten goede komt. Txai Resort  ligt aan het strand van Itacarezinho en wordt omringd door het Mata Atlantica regenwoud. De accommodatie beschikt over luxe bungalows en appartementen met uitzicht over zee. ‘Txai’ betekent ‘gezelschap’ en het woord stamt af van de taal van de Kaxinawa-stam. Het symboliseert de essentie van het resort. 


Foto: Relais & Châteaux

Txai Resort beschikt over twee restaurants: Orixás en Praia. Hier kunt u genieten van moderne gerechten, die tegelijkertijd de cultuur van Bahia vertegenwoordigen. De chefs streven er voortdurend naar om de verschillende invloeden uit Bahia samen te brengen en deze tot leven te laten komen in hun gerechten. Lokale gerechten worden bereid met een internationale twist, wat zorgt voor unieke smaken. Voor bij uw gerecht kunt u kiezen uit een groot aanbod Zuid-Amerikaanse wijnen.
Foto's: Relais & Châteaux

Narbona Wine Lodge - Uruguay

De Narbona Wine Lodge is uniek; een wijnmakerij, restaurant en accommodatie in een. Het landgoed stamt uit 1909 en is de beste plek voor een overnachting in Carmelo, de wijnregio van Uruguay. Er zijn slechts 5 hotelkamers die allemaal vernoemd zijn naar een bepaalde wijn. De kamers hebben een antieke inrichting, maar worden voorzien van moderne apparatuur zodat u niets tekort komt.

Het restaurant is gevestigd in een voormalige kruidenierswinkel. De houten schappen en de toonbank zijn bewaard gebleven. De muur achter de bar wordt bedekt door wijnflessen vanuit de eigen wijngaard. In de middag kunt u bijvoorbeeld genieten van een wijnproeverij met een kaasplankje beide afkomstig van het eigen landgoed.

Het restaurant staat bekend om haar boerenkeuken. De gerechten zijn zeer smaakvol, maar ingetogen. Denkt u hierbij aan; kleurrijke salades, soepen, lokale vleeswaren, huisgemaakte pasta en nog veel meer lekkernijen.
Foto's: Relais & Châteaux

Andbeyond Vira Vira - Chili

De hacienda Vira Vira ligt in het hart van de Chileense Andes, vlakbij het natuurreservaat Villarrica en heeft 18 kamers. De enorme ramen zorgen ervoor dat u een prachtig uitzicht heeft over het landschap dat de accommodatie omringd; met sneeuw bedekte vulkanen, maar ook regenwouden waar onder andere bomen staan van meer dan 1.000 jaar oud.


Foto: Relais & Châteaux

De gerechten die geserveerd worden in het restaurant zijn geïnspireerd door de recepten van de Mapuche bevolking en worden gemaakt met biologische ingrediënten. De Franse chef Damian Fernandez werkt volgens het ‘farm-to-table dining’ principe. Zo bereidt hij streekgerechten en worden de gerechten gemaakt met ingrediënten uit eigen moestuin of van lokale producenten. Probeer bijvoorbeeld eens een van de kazen uit de lokale kaasfabriek.
Foto's: Relais & Châteaux

Zelf een rondreis door Latijns-Amerika maken?

Wilt u in een rondreis door Latijns-Amerika maken en overnachten in een van deze accommodaties? Wij kijken graag met u naar de mogelijkheden. Bel +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl. Wij helpen u graag.

Bekijk onze rondreizen