Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Iguazu watervallen

Natuurgeweld op de grens tussen Argentinië en Brazilië

Met maar liefst 275 cascaden behoren de Iguazu watervallen in Argentinië én Brazilië zonder meer tot de meest imposante natuurmonumenten van het zuidelijk halfrond. Dit wereldwonder is voor menig toerist de reden om het gebied te bezoeken. Terecht, maar er is in dit gebied nog meer te beleven en ontdekken. 

Iguazu watervallen, de imposante watervallen van Argentinië

Iguazu staat voornamelijk bekend om de imposante watervallen van Argentinië en Brazilië. Geen wonder, want met een gemiddelde hoogte van 80 meter zijn de Iguazu watervallen hoger en qua omvang vijf keer groter dan de Niagara watervallen in Noord-Amerika. Omgeven door een uitbundig tropisch regenwoud stort het water, afkomstig van de Iguazu rivier, met geweld naar beneden. 's Avonds geeft het rode licht van de ondergaande zon het geheel een magische gloed. Niet voor niets noemt men deze watervallen een wereldwonder, of wel één van de mooiste schouwspelen ter wereld. De watervallen zijn zowel vanuit Argentinië als Brazilië te bezoeken. Om een goede indruk te krijgen van dit natuurwonder raden wij aan om beide kanten te bezoeken.

Het Mata Atlantica regenwoud rondom Iguazu

De watervallen van Iguazu zijn zo indrukwekkend dat mensen vaak vergeten dat er buiten Iguazu nog meer te beleven is in deze regio. De watervallen van Iguazu zijn namelijk onderdeel van het Mata Atlantica regenwoud in de regio Misiones. Het Mata Atlantica regenoud is een uniek ecosysteem met een totaal andere flora en fauna dan het bekendere Amazone regenwoud. Het gebied biedt onderdak aan meer den 400 soorten vogels, tapirs, kapucijnaapjes en de poema. Daarnaast staat het gebied bekend om de archeologische jezuïeten ruïnes. Bezoek het dorp van de inheemse Guaraní en leer meer over de medicinale planten waar zij nog steeds gebruik van maken. Kajak over de Parana rivier naar een verborgen waterval en laat u verwennen met een volledig verzorgde picknick of ontdek onder begeleiding van een professionele gids de best bewaarde geheimen van het regenwoud. 

Rondreis door Argentinië maken?

Wilt u graag zelf een rondreis door Argentinië maken, inclusief een bezoek aan de watervallen, en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje bij de rondreizen die wij ter inspiratie hebben samengesteld. Deze reizen kunt u direct boeken, maar wij stellen ook graag een persoonlijk programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Heeft u direct een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl. We helpen u graag.

Bekijk onze rondreizen