Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Delfin Amazon Cruises in Peru

| Sapa Pana Travel

Stelt u zich eens voor dat u 's ochtends een boottocht maakt langs de oevers van de rivieren in de Amazone op zoek naar ara’s of luiaards. Of wat dacht u van zwemmen in een spiegelachtige lagune die zo kalm is dat het lijkt dat er een storm aankomt, maar in plaats daarvan wordt u begroet door de zeldzame roze rivierdolfijnen. Dit en nog veel meer kunt u ervaren tijdens een cruise door de Peruaanse Amazone met Delfin Amazon Cruises.

Het Pacaya Samiria Reservaat

Met Delfin Amazon Cruises vaart u door het ongerepte en onbekende Pacaya Samiria reservaat in het Peruaanse Amazonegebied. Het reservaat telt 132 soorten zoogdieren, 527 vogelsoorten, 120 soorten reptielen, 250 vissoorten en 1.024 plantsoorten. Voor meer informatie over de flora en fauna in de Peruaanse Amazone, heeft Delfin Amazon Cruises een uitgebreide Wildlife Checklist gemaakt.

Flora en fauna

Onder begeleiding van zeer kundige en gepassioneerde gidsen vaart u door het reservaat en maakt u met kleine bootjes uitstapjes in de spectaculaire omgeving.  De gidsen zijn geboren en opgegroeid in de gemeenschappen van het Amazoneregenwoud. Dit betekent dat ze veel kennis hebben over de geschiedenis van de Amazone en de verschillende dier- en plantsoorten die u er kunt vinden. Samen met uw gids gaat u op pad door het Pacaya Samiria reservaat om meer over de omgeving te leren. Bezoek bijvoorbeeld de beste vis plek om een van de meest beruchte vissen van het Amazoneregenwoud te vangen: de piranha.

Naast vissen kunt u uiteraard ook op pad gaan om andere dieren te spotten. U kunt gaan vogelen, meegaan op nachtsafari door de Amazone, hiken door de jungle, kajakken en andere expedities doen. De kans is groot dat u tijdens een van deze activiteiten flora en fauna tegenkomt die uniek is voor de Amazone en het Pacaya Samiria reservaat.

Tip: Delfin Amazon Cruises heeft een leeslijst gepubliceerd met boeken die zich afspelen in en gaan over de Amazone. Interessant ter voorbereiding aan uw reis door de Amazone.

De schepen van Delfin Amazon Cruises

Delfin Amazon Cruises beschikt over drie kleinschalige schepen. De capaciteit varieert van 12 tot en met maximaal 48 personen. De hutten zijn volledig uitgerust met eigen badkamer en comfortabel bed. Bovendien hebben de hutten grote raampartijen waardoor u zich middenin de omgeving waant. Aan boord van de schepen zelf kunt u zichzelf prima vermaken: u kunt lezingen bijwonen over het dierenleven in de Amazone, genieten van de live muziek, kooklessen volgen en ontspannen tijdens een massage.

Daarnaast kunt u aan boord van de cruiseschepen genieten van de gastronomie van Peru. In 2018 werd Delfin Amazon Cruises als eerste rivier cruise onderdeel van Relais & Châteaux. Het eten dat geserveerd wordt is traditioneel Peruaans, wordt veelal gemaakt met lokale producten uit de Amazone en het menu verschilt per seizoen. U heeft keuze uit de beste Zuid-Amerikaanse wijnen en u kunt uw avond afsluiten met een whisky of Pisco sour.  

Zelf een rondreis door Peru maken?

Wilt u zelf graag een rondreis door Peru maken en met een cruiseschip door de Amazone varen? Wij helpen u graag met het maken van een rondreis op maat. Voor meer reisinspiratie kunt u terecht bij de rondreizen die wij als inspiratie voor u hebben samengesteld.

Heeft u direct een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04, stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl of vraag direct een reisvoorstel aan. We helpen u graag.

Bekijk onze rondreizen