Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Reizigers aan het woord

| Sapa Pana Travel

SouthAmeriCar 2016

In 2022 rijden we weer de avontuurlijke SouthAmeriCar. In een klein gezelschap rijden we met eigen auto in 4 weken een route van Lima in Peru naar Rio de Janeiro in Brazilië. Van de Pacific naar de Atlantic. Deze route reden we al eens eerder in 2016. Deelnemers Kees en Annelies delen hieronder hun onvergetelijke ervaring over deze autoreis. 

Deze reis was een uniek avontuur in de categorie Once in a Lifetime

Annelies en Kees

Annelies en Kees reden de SouthAmeriCar 2016

"In 2015 kregen wij de nieuwsbrief van Sapa Pana Travel waarin een reis met eigen auto door Zuid-Amerika werd aangeboden. Na de persoonlijke uitleg van Johan van Rijswijck zijn wij er serieus over na gaan denken. Het avontuurlijke sprak ons direct aan, maar we moesten ook even onze bedenkingen op een rijtje zetten. Is Zuid-Amerika het juiste continent om met onze eigen auto rond te rijden? Zitten we dan een maand lang alleen maar in de auto? Dan zijn we ook nog eens 4 maanden onze auto kwijt, en last but not least; hebben we dit geld ervoor over? In de zomer van 2015 hakten we de knoop door; wij gaan het doen! 

Wij leverden onze auto in op 18 maart 2016. Per boot vertrok die naar Lima. Wij vlogen op 3 mei naar de hoofdstad van Peru. Op het vliegveld van Lima werden wij opgehaald door het team van Sapa Pana Travel, onder leiding van Johan zelf. We verbleven hier 3 dagen om onze eigen auto's op de laatste dag in ontvangst te kunnen nemen. Het was een hele klus voor het team van Sapa Pana Travel om die vrij te krijgen. Daarna was het een enorme uitdaging voor ons allemaal om in je eigen auto van de haven in Lima dwars door de stad naar het hotel terug te rijden. Zonder navigatie, want die werkt daar niet, maar wel met routebeschrijving van Sapa Pana Travel en de 'Waze-app'. Deze hele actie heeft ons een middag gekost en was de eerste bijzondere ervaring van velen. 

Van Lima naar Rio de Janeiro

Dit was het begin van een onvergetelijke maand waarin wij 7.130 kilometer in onze eigen Range Rover hebben gereden van Lima aan de Pacific naar de Copacabana in Rio de Janeiro aan de Atlantic. De langste rit was 828 kilometer en de kortste rit was 27,5 kilometer. Altijd over goede wegen, soms onverhard, maar nooit gevaarlijk. Wij hebben deze reis met 15 personen, 3 nationaliteiten en 6 auto's gemaakt. Wij hebben 5 landen bezocht, in 17 verschillende hotels overnacht en hebben 16 dagen gereden afgewisseld met 11 vrije dagen. 

Op onze autoreis deden we de wereldberoemde steden Lima, La Paz, São Paolo en Rio de Janeiro aan. Wij reisden over de Andes, het mysterieuze hoogland van de Inca's. Wij zijn in Bolivia een heel stuk langs het Titicacameer meer, het hoogstgelegen bevaarbare meer ter wereld, gereden. En in Chili reden we dwars door de Atacama, de droogste woestijn ter wereld. Wij hebben de hoogstgelegen grens ter wereld gepasseerd van Chili naar Argentinië, op 4.800 meter, en werden verwelkomd door een kudde lama's. Wij hebben deze weken meerdere Unesco werelderfgoederen bezocht en hebben 2 van de 7 wereldwonderen gezien, waaronder Machu Picchu. 

Op deze hele reis hebben we totaal geen problemen gehad. Behalve dat er twee deelnemers een dag hoogteziek waren en er zich af en toe wat darmproblemen voordeden, is niemand ziek geworden. We hebben geen ongelukken gehad en geen berovingen meegemaakt. Niemand heeft zich ergens onveilig gevoeld. Deze reis was een uniek avontuur in de categorie Once in a Lifetime.

Kees en Annelies

Neem contact op

Heeft u vragen over een exclusieve autoreis door Latijns-Amerika of wilt u graag deelnemen aan een van deze roadtrips? Neem dan gerust contact met ons op. Stuur e-mail naar info@sapapanatravel.nl of bel ons op +31 73 610 62 04. We helpen u graag. 

Neem contact op