Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Johan in Huila, een onontdekt stukje Colombia

| Johan van Rijswijck

‘Wat een geweldig land!’ Deze week is Johan op bestemmingsbezoek in Colombia waar hij aanwezig is op een beurs in Bogota om inspiratie op te doen en onze partners te spreken. Daarnaast is hij  op bezoek bij een aantal hotels waarmee wij werken én heeft hij weer kennis gemaakt met nieuwe unieke plekken!

Foto's om jaloers op te worden

Deze week ontvingen wij, terwijl wij hier in het koude Nederland zitten, een aantal jaloersmakende foto’s die wij u natuurlijk niet willen onthouden.

Het minder bekende Colombia

‘Op zaterdag arriveerde ik in Neiva, de hoofdstad van de regio Huila. Een nog amper ontdekte regio van Colombia. Al snel werd het mij duidelijk dat ik me weer bevind in een prachtig stukje Latijns-Amerika. Hoe vaak ik ook naar Latijns-Amerika reis, er is altijd weer iets nieuws om te ontdekken.

Desierto de Tatacoa

​Zo brachten we als eerste een bezoek aan de Tatacoa woestijn, ten zuidwesten van Bogota. Dat Colombia rijk is aan natuur is geen geheim, maar dit gebied is toch wel een vreemde, maar zeker noemenswaardige, eend in de bijt. Het woestijnachtige landschap zorgt voor prachtige, adembenemende vergezichten. Hier hebben we een wandeling gemaakt door het maanachtige landschap van de Valle del Cusco en bezochten we het bijzondere Bethel Bio Luxury hotel. Ook bezochten we het historische dorpje Villavieja waar we onder meer een bezoek hebben gebracht aan Patio de la Ceramica. Een werkplaats waar men op traditionele wijze erg mooi aardewerk maakt. Het mooie aan deze werkplaats is dat het is ontstaan vanuit een coöperatie van alleenstaande vrouwen. In de avond hebben we genoten van een uitstekend diner in Casa del Angel, een prachtige kleinschalige accommodatie in een historisch pand. Leuk weetje: Simón Bolívar heeft hier nog een tijdje verbleven. 

Welkom in San Agustín

De volgende dag zijn we meegenomen naar San Agustín. Deze plaats is bekend vanwege de belangrijkste archeologische site van Colombia, die hier gelegen is. De eerste overblijfselen stammen uit 3000 jaar voor Christus, maar de belangrijkste graftombes en sculpturen stammen uit het begin van onze jaartelling, ongeveer 900 jaar na Christus. De archeologische site is 78 hectare groot, maar is onderdeel van een gebied van wel 50.000 hectare waar deze sculpturen zijn gevonden. Men beschouwt deze plek als de grootste necropolis ter wereld. 

Naast deze archeologische site is er in, en rondom San Agustín nog veel meer te beleven. De plaats ligt in het zogenaamde Colombia massief, een gebied waar de Andes zich splitst in drie bergkammen en Colombia van noord naar zuid doorkruist. Ook ontspringen hier de belangrijkste rivieren van Colombia, te weten de Magdalena rivier, de Cauca rivier en de Putumayo rivier. Vanwege de hoogteverschillen en de vele microklimaten kent dit gebied een ongerepte natuur en is het een uitstekende plek voor het spotten van vogels. Tevens kunt u hier, als u geluk heeft brilberen en puma’s vinden. Wij hebben helaas enkel sporen van een brilbeer gevonden die een paar dagen eerder ons pad heeft bewandeld. 

Op maandag bezochten we de ‘Straat van Magdalena’, een spectaculair uitkijkpunt bij de Magdalena rivier. Later gingen we te paard naar La Chiquira. Eveneens een geweldig uitkijkpunt met sculpturen die uitkijken over de vallei en rivier. Deze dagen verbleven we in het kleine, rustieke Yama hotel in San Agustín. Kortom; het is een geweldige trip’. 

Er moet ook gewerkt worden

Maar natuurlijk moet er ook gewerkt worden. Op dit moment is Johan aanwezig op een beurs in Bogota om onze partners te spreken, te netwerken en inspiratie op te doen. Later deze week brengt hij nog een bezoek aan Medellín en dan is het weer tijd om, met een koffer vol met nieuwe inspiratie, naar huis te vliegen. 

Rondreis door Colombia maken?

Wilt u graag zelf een rondreis door Colombia maken en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje bij de rondreizen die wij ter inspiratie hebben samengesteld. Deze reizen kunt u direct boeken, maar wij stellen ook graag een persoonlijk programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Heeft u direct een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl. We helpen u graag.

Bekijk de rondreizen