Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Beste reisperiode Peru

| Anke Hendriks

'Wat is nu de beste reisperiode voor Peru?' Deze vraag ontvangen wij regelmatig. Over het algemeen wordt er gezegd dat de beste reisperiode voor Peru tussen mei en september is. Echter zijn ook oktober, november en zelfs begin december nog perfecte maanden om te reizen. Meer weten over de beste reisperiode in Peru? Wij hebben het voor u op een rijtje gezet.

Hoogseizoen in juni, juli en augustus

Juni tot en met augustus wordt gezien als de beste reisperiode voor Peru. Dit komt omdat deze maanden worden aangemerkt als de droogste periode. Onze zomer, en zomervakantie als je reist met kinderen, is dus een mooie reisperiode voor Peru. Let er wel op dat het deze tijd, in verband met het hoogseizoen, wel druk kan zijn. Accommodaties en activiteiten zijn eerder volgeboekt en de prijzen voor de vluchten liggen hoger.

Reis in het schouderseizoen van september tot en met december

Hoewel september en oktober nog onder de droge periode vallen, wordt het vanaf september minder druk in Peru. Vanaf november is er meer kans op regen, maar omdat de verandering van het droge naar het regenseizoen geleidelijk gaat wordt het pas vanaf eind december echt natter. Dit betekent dat je ook in september tot en met december perfect kunt rondreizen in Peru, zowel in de hooglanden als in de Amazone. Bijkomende voordelen zijn dat het bij de hoogtepunten als Machu Picchu een stuk minder druk is, de accommodaties waar u graag verblijft zijn beschikbaar en de vliegtickets zijn over het algemeen beter geprijsd. 

Regenseizoen van eind december tot en met maart

Vanaf eind december is er meer neerslag te verwachten, waarbij januari en februari gelden als de natste maanden van het jaar. Daarnaast is in februari de incatrail naar Machu Picchu gesloten. De neerslag valt in de Andes en de Amazone in het oostelijke deel van het land. Aan de Peruaanse kust is het droog en zijn de temperaturen in deze periode het hoogste. Zo zijn de maanden januari, februari en maart voor Mancora gelegen aan de kust in het uiterste noordwesten van het land, juist de beste maanden om te reizen. 

Tip: Uw rondreis afsluiten aan de Peruaanse kust? Een prachtige accommodatie is Boutique Hotel Kichic in Mancora

Neem contact op voor meer informatie

De beste reisperiode tijdens uw rondreis door Peru?

Wilt u graag op reis naar Peru, maar weet u niet wat de beste reisperiode voor Peru is voor het gebied dat u wilt bezoeken? Neem dan gerust contact met ons op. We adviseren u graag over de mogelijkheden. 

Rondreis door Peru maken?

Wilt u graag zelf een rondreis door Peru maken en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje bij de rondreizen die wij ter inspiratie hebben samengesteld. Deze reizen kunt u direct boeken, maar wij stellen ook graag een persoonlijk programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Heeft u direct een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl. We helpen u graag.

Bekijk onze rondreizen

Naar luxe reis Peru