Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

3x bijzondere natuur in Ecuador

| Anke Hendriks

Voor de echte natuurliefhebber is Ecuador een unieke en aantrekkelijke bestemming. Het land is relatief klein, maar kent een uitgebreide verscheidenheid aan eco-systemen. We hebben drie bijzondere plekken uitgekozen om met je te delen.

Bergen, vulkanen en de Andes brilbeer

Majestueuze bergpieken en indrukwekkende vulkanen, dit is het landschap dat je ziet als je uit het raam kijkt bij Hacienda Zuleta. Nog altijd is deze hacienda volop in bedrijf en produceert men hier per dag zo’n 5000 liter melk en verbouwd men tal van natuurlijke producten als aardappelen, quinoa en organische groenten. Op het immense landgoed kun je mooie wandelingen in de omgeving maken. Ga paardrijden of verken met een mountainbike het indrukwekkende eucalyptus bos.

Uniek is dat je in de omgeving van de accommodatie de Andes brilbeer kunt spotten. Sinds 2009 is natuurkenner en bioloog Yann Potaufeu bezig met onderzoek en bescherming van de beren. Resultaat is dat gasten van Hacienda Zuleta vorige maand tijdens het paardrijden een moeder brilbeer met haar twee welpen zagen! Bekijk hieronder het filmpje over het project en de gespotte brilberen. 

Andes brilbeer in Ecuador
  • Andes brilbeer in Ecuador

Het Mashpi Reservaat

Op een kleine tweeënhalf uur rijden van de hoofdstad Quito vind je het Mashpi-reservaat. Dit reservaat is een van de weinige regio’s in Ecuador die zowel regenwoud als nevelwoud omvat. Deze combinatie zorgt voor een bijzonder samenspel van de natuur. Hier vind je flora en fauna die je nergens anders ter wereld tegenkomt. Voorbeelden zijn de kleine boomkikker, de Choco toekan en de violetstaartnimf, een kleine kleurrijke vogel. Middenin het reservaat heeft Roque Sevilla een kleinschalige lodge ontwikkeld, dit is de sleutel tot een ultieme ervaring in dit bijzonder gebied. Meer weten over de lodge? Lees dan het artikel ‘5 vragen aan Roque Sevilla’ op ons blog. 

De Galapagos Archipel

Zwart en bewegingloos liggen de leguanen in de zon, met een harde brul bewaakt de zeeleeuw zijn harem en niet veel later zwemt er een gigantische zeeschildpad voorbij. De Galapagos archipel is een magische plek op aarde. Doordat de eilandengroep nooit met het vasteland verbonden is, heeft de flora en fauna zich op een bijzondere wijze ontwikkeld. De dieren kennen geen natuurlijke vijanden en hebben dus ook geen angst voor de mens. Aan boord van de cruise schepen van Quasar Expeditions, de M/Y Grace en de M/V Evolution, kun je de eilanden op een exclusieve manier bezoeken. Samen met toegewijde gidsen onderneem je dagelijks diverse activiteiten om deze bijzondere omgeving te ontdekken. Ontspan op het zonnedek, toost op een mooie dag, en laat je in de avond culinair in de watten leggen voordat een nieuwe dag vol avontuur aanbreekt. Eind 2018 bezocht Petra deze bijzondere plek. Benieuwd naar haar ervaringen? Lees dan de blogartikelen van Petra op de Galapagos.

Leuk om te weten:

Begin 2022 voegt Quasar Expeditions de M/V Conservation, een nieuw cruise schip, toe aan haar vloot. Geheel in lijn met haar missie om de eilanden te beschermen, behouden en herstellen, wordt het schip volledig milieuvriendelijk. Zonder concessies te doen aan het ruime comfort, luxe voorzieningen en meeslepende Galapagos-avonturen waar Quasar om bekend staat. Daarnaast wordt een hut van het schip gedoneerd aan het Charles Darwin Research Station. Op deze manier kunnen zij altijd onderzoek doen ten behoeve van de eilanden. 

Rondreis door Ecuador maken?

Ben je een echte natuurliefhebber? Dan is Ecuador een perfecte bestemming voor een unieke luxe rondreis. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje bij de rondreis die wij ter inspiratie hebben samengesteld. Deze reis kun je direct boeken, maar wij stellen ook graag een persoonlijk programma samen aan de hand van jouw wensen en ideeën.

Heeft u direct een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl. We helpen u graag.

Bekijk de rondreis

Naar luxe reis Ecuador