Baja California is, voor het spotten van wildlife, 'the place to be'. Het is één van de beste locaties ter wereld om walvissen te spotten. Baja California heeft spectaculaire, voornamelijk woestijnachtige, landschappen. Dit alles, overgoten met een fraaie mix van hedendaagse én historische culturen én nagenoeg het gehele jaar een aangenaam klimaat met een overvloed aan zon, maken deze regio tot een ultieme reisbestemming.

 • Grijze Walvissen spotten in Baja California
  Grijze Walvissen spotten in Baja California

  Op Baja California in Mexico vindt u één van de beste plekken ter wereld om Grijze Walvissen te spotten.

 • Todos Santos - Baja California
  Todos Santos - Baja California

  Todos Santos is een aantrekkelijk kunstzinnig stadje op Baja California.

 • Los Islotes - Baja California
  Los Islotes - Baja California

  De kust van Baja California wordt op sommige plekken bevolkt door enorme zeeleeuwen kolonies.

 • Sierra de Laguna - Baja California
  Sierra de Laguna - Baja California

  Ook het binnenland van Baja California is prachtig.

 • Wijnregio - Baja California
  Wijnregio - Baja California

  Een aantal van de beste Mexicaanse wijnen komen uit Baja California

 • Todos Santos - Baja California
  Todos Santos - Baja California

  Een schilderachtige baai bij Todos Santos, Baja California.

 • Grijze Walvissen spotten in Baja California
  Grijze Walvissen spotten in Baja California

  Op Baja California in Mexico vindt u één van de beste plekken ter wereld om Grijze Walvissen te spotten.

 • La Paz - Baja California
  La Paz - Baja California

  La Paz is een aantrekkelijke stad aan de oostkant van Baja California.

Baja California is een schiereiland, dat zich uitstrekt vanaf de Noord-Amerikaanse staat Californië naar het zuiden. Het schiereiland is ruim 1200 kilometer lang en ligt aan de noordwestkant van Mexico. Het heeft een mediterraans tot een woestijnachtig klimaat, met een meer gematigd klimaat in de hoger gelegen delen, zoals het bergachtige Sierra de la Baja California. Hier, in de Sierra de Juarez en Sierra de San Pedro, is het - in de wintermaanden - zelfs gebruikelijk dat het sneeuwt.

Landschappelijk en klimatologisch kent het schiereiland dus een enorme afwisseling. Zo vindt u in Baja California onder meer woestijnen, slapende vulkanen, dichte wouden en wijngaarden. Het schiereiland wordt aan de oostkant begrensd door het blauwgroene water van de zee van Cortez, één van de meest voedselrijke zeeën ter wereld en aan de westkant door de Stille Oceaan. Deze voedselrijke zeegrond draagt bij aan een zeer uitbundige fauna alhier. Het is, van december t/m maart, dé plek om de grijze walvissen te zien, maar ook leven er reuze zeeschildpadden en enorme zeeleeuwen kolonies op en rondom de kustlijn van Baja California!  De grote aanwezigheid van water rondom Baja California, maakt dat het ook een bestemming is voor watersporters. U kunt er surfen, zeilen en natuurlijk duiken.

Baja California is niet in de laatste plaats ook interessant uit cultureel oogpunt. Het kent prachtige koloniale steden met veel historie. Baja California  is de regio, waar de eerste Spaanse missieposten zich vestigden en ook leefden er  precolumbiaanse beschavingen. Zo zijn er vele grottekeningen gevonden, die dateren uit een periode van meer dan 7500 jaar geleden.

Walvis Lagunes (Ojo de Liebre)

Neem een kijkje bij de Walvis Lagunes! Dit zijn grote binnenmeren aan de westkust van Baja California, die in verbinding staan met de zee. Een goed voorbeeld hiervan is Ojo de Liebre. Deze beschutte wateren zijn de ideale kraamkamer voor Grijze Walvissen en daarom ook de beste plek om deze dieren van dichtbij te kunnen zien.

Los Cabos

Het gebied Los Cabos (Cabos San Lucas en San Jose del Cabo) is uitgegroeid tot een populaire vakantiebestemming. De accommodaties zijn uitstekend. Zo vindt u er prachtige hotels en worldclass golfcourses. Het klimaat is aangenaam met veel zon. De prachtige omgeving leent zich voor lange wandelingen, mountainbiken en paardrijden en in de wateren rondom deze plekken kunt u surfen, zeilen en duiken.

La Paz

La Paz is een aantrekkelijke stad met een historisch centrum aan de oostkust van Baja California. Rondom de stad liggen betoverend mooie stranden.

Todos Santos

Bent u geïnteresseerd in kunst? Dan is het stadje Todos Santos precies iets voor u! Dit kleine stadje is bevolkt door kunstenaars. Er heerst een relaxte, vriendelijke sfeer. Er zijn vele kunstgaleries te vinden  en ook is er een enorme keur aan kleinschalige hotels en uitstekende restaurants.

 • Esperanza Resort

  Esperanza Resort - Mexico

  Met uitzicht op de zee van Cortez is Esperanza een veel geprezen luxe resort op Los Cabos. Prachtig gesitueerd op een landgoed van maar liefst 17 hectare en zo ontworpen …

  Lees verder
 • Casa Natalia, San Jose del Cabo

  Casa Natalia - Mexico

  Casa Natalia is een intiem boutique hotel in het historische plaatsje San Jose del Cabo. Hier laten ze u voelen dat 'Casa' niet het Spaanse woord voor huis, maar voor THUIS is....

  Lees verder
 • Geslaagde rondreis Mexico

  Een geslaagde rondreis door Mexico

  Met het gehele gezin hebben wij enorm genoten van onze 14-daagse reis door Mexico. 

  Lees verder
 • Marktbezoek in Mexico

  Een onvergetelijke rondreis door Mexico!

  In februari - maart 2018 hebben wij een fantastische rondreis door Mexico gemaakt. De reis was door Sapa Pana Travel volledig op onze wensen afgestemd. Alles was perfect geregeld; het ophalen op de …

  Lees verder
 • Aafje en Karel in Baja California, Mexico

  Baja California in Mexico; het overtrof onze verwachtingen

  Al jaren hadden wij het plan om een reis te maken naar Baja California in Mexico. We wilden graag de walvissen spotten, door de woestijn rijden en leuke plaatsen bezoeken. Zo zijn we op zoek gegaan …

  Lees verder
Close

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 
Klik hier