Update coronavirus

Via deze pagina houden we u op de hoogte van de stand van zaken met betrekking tot het Corona virus in Latijns-Amerika. Bekijk hieronder per bestemming de actuele stand van zaken. Deze pagina wordt wekelijks geactualiseerd.

Neem contact op

Neem gerust contact met ons op wanneer u vragen heeft over een bestaande en/of nieuwe reis, zodat we u zo goed mogelijk kunnen adviseren en helpen afgestemd op uw persoonlijke situatie.

Neem contact op

Actuele situatie per bestemming - Klik op het land waar u meer over wilt weten, hier vindt u ook de voorwaarden om naar het land te reizen indien deze open is voor toeristen

Argentinië

De verwachting is dat de grenzen tot december dicht blijven. Internationale en binnenlandse vluchten worden nog niet uitgevoerd. Binnenlandse vluchten zullen waarschijnlijk vanaf oktober hervat worden. De meeste regio’s, met uitzondering van Buenos Aires, hebben inmiddels versoepelingen van regels. In Buenos Aires worden nu wat versoepelingen ingevoerd. Er wordt nu gewerkt aan de protocollen, zodat toeristen straks op een veilige manier ontvangen kunnen worden. Wanneer het land haar grenzen opent voor toeristen zal een quarantaine bij aankomst niet nodig zijn.
Meer informatie over Corona in Argentinië: https://www.argentina.gob.ar/salud/coronavirus-COVID-19

Meer over Argentinië

Belize

Op vrijdag 28 augustus is bekend gemaakt dat de internationale luchthaven van Belize vanaf 1 oktober weer geopend is voor buitenlandse toeristen. Landsgrenzen met buurlanden blijven vooralsnog gesloten. Aankomende reizigers moeten;
- de Belize Health App downloaden en deze voor het instappen van een vlucht naar Belize in te vullen. Een QR-code met een uniek persoonsnummer zal worden aangemaakt en hiermee kunnen reizigers indien nodig getraceerd worden.
- accommodaties, transfer en excursies mogen alleen worden uitgevoerd door organisaties die de zogenaamde 'Gold Standard Certification' hebben ontvangen. Wanneer wij uw reis organiseren zullen wij hier vanzelfsprekend rekening mee houden.
- kunnen aantonen dat ze 72 uur voor de vlucht een negatieve PCR-test hebben gehad, zodat u wordt ingedeeld in de 'fast track' rij bij aankomst in het land. Afhankelijk van de antwoorden op uw vragenlijst / op willekeurige basis wordt u mogelijk gevraagd om nog een PCR-test bij aankomst af te nemen. De kosten van deze tweede PCR-test bij aankomst bedragen USD $ 50,- per persoon en zijn voor eigen rekening. U ontvangt binnen 15-30 minuten het resultaat van de PCR-test. Indien u positief wordt getest dient u 14 dagen in quarantaine te gaan in een goedgekeurd hotel op uw eigen kosten.
- nadat u door de controle bent kunt u de luchthaven verlaten en gebruik maken van het geautoriseerd transport.

Laatste updates voor aankomende toeristen en de voorwaarden om het land binnen te komen en om in Belize te reizen: https://www.belizetourismboard.org/news-and-gallery/belize-covid-19-update/#1584380395548-1362e13c-7bc1
Meer informatie over Corona in Belize: https://www.covid19.bz

Meer over Belize

Bolivia

De Boliviaanse regering heeft bekend gemaakt dat per 1 September het land langzaam meer versoepelingen gaat doorvoeren. Internationale vluchten vanuit landen met open skies policy (waaronder de Verenigde Staten, Spanje, Brazilië en Uruguay) mogen weer landen in Bolivia en Bolivianen of mensen met een permanente verblijfsvergunning mogen het land in, zonder dat ze in quarantaine moeten. Passagiers dienen wel een geldige negatieve Covid-19 test aan te tonen dat uiterlijk 7 dagen voor aankomst. Grenzen over land en rivieren blijven vooralsnog gesloten. Afstand houden en het gebruik van mondkapjes op openbaren plekken is verplicht. Onze lokale partner en de accommodaties waar we mee werken zijn druk bezig met het implementeren van internationale bio-safety protocollen. De verwachting is dat het vanaf half november weer mogelijk is om naar Bolivia te reizen.
Meer informatie over Corona in Bolivia: https://www.minsalud.gob.bo

Meer over Bolivia

Brazilië

Sinds 30 juli zijn buitenlandse reizigers die per vliegtuig aankomen weer welkom in Brazilië. In de deelstaten Mato Grosso do Sul, Paraíba, Rondônia, Rio Grande do Sul en Tocantins zijn internationale reizigers nog niet welkom. Landsgrenzen met buurlanden zijn nog gesloten. Reizigers dienen een reisverzekering te hebben dat indien nodig medische kosten vergoed. De minimale dekking dient BRL R$ 30.000,- per persoon te zijn. De meeste nationale park en toeristische trekpleisters en culturele activiteiten zijn weer geopend. Enkele nationale parken zijn beperkt open. De maatregelen in het land verschillen per deelstaat, dit omdat enkele deelstaten al minder gevallen hebben en andere deelstaten nog relatief veel gevallen hebben. Het gebruik van mondkapjes in het openbaar(vervoer) en in winkels is op veel plaatsen verplicht.
Meer informatie over Corona in Brazilië: https://covid.saude.gov.br/

Meer over Brazilië

Chili

Alle landsgrenzen zijn gesloten. Alleen Chilenen of mensen die een permanente verblijfsvergunning hebben mogen het land in en dienen vervolgens 14 dagen in quarantaine te gaan. Alle nationale parken zijn gesloten. Enkele binnenlandse vluchten worden uitgevoerd. Het is nog niet bekend wanneer Chili open gaat voor toerisme. 
Meer informatie over Corona in Chili: https://www.minsal.cl/nuevo-coronavirus-2019-ncov/

Meer over Chili

Colombia

Per 1 september worden er diverse versoepelingen in het land doorgevoerd. Hotels mogen weer lokale toeristen ontvangen nadat deze de noodzakelijke maatregelen hebben genomen op het gebied van veiligheidsprotocollen. Diverse routes voor binnenlandse vluchten mogen weer vliegen. Officieel mogen internationale vluchten aankomen, echter zijn de lokale autoriteiten nog bezig met de protocollen. Zodra dit gedaan is, zullen eerst de vluchten vanuit de volgende landen aankomen; Verenigde Staten, Panama, Ecuador, Chili en Peru. De heropening van de routes van / naar Europa hangt momenteel nog sterk af van de lokale regelgeving. Afhankelijk van de nationale en internationale immigratie- en emigratieregels zullen de vluchten zo snel mogelijk worden hervat, dit wordt waarschijnlijk november. Aankomende reizigers zullen waarschijnlijk een negatieve PCR-test moeten kunnen aantonen. Landsgrenzen met buurlanden blijven vooralsnog gesloten. 
Meer informatie over Corona in Colombia: https://www.minsalud.gov.co/portada-covid-19.html

Meer over Colombia

Costa Rica

Sinds 1 augustus zijn buitenlandse reizigers die per vliegtuig aankomen welkom. Landsgrenzen met buurlanden blijven vooralsnog gesloten. Iberia en Lufthansa vliegen momenteel al naar Costa Rica. Air France zal vanaf 14 oktober haar vluchten hervatten. Om het land binnen te komen dient u:
- 48 uur voor de vlucht een negatief PCR-test te hebben gehad
- online een epidemiologische vragenlijst in te vullen en bij aankomst de QR-code kunnen aantonen. Bij het invullen van de vragenlijst dient u het resultaat van de PCR-test te kunnen uploaden. 
- een reisverzekering hebben die medische zorg of een onverwacht verlengd hotelverblijf dekt. De reisverzekering dient een minimale dekking van USD $ 50.000,- p.p. en een onkostendekking van ten minste USD $ 2.000,- p.p. voor accommodatie te hebben. De reisverzekering dient tijdens het gehele verblijf in Costa Rica geldig te zijn. Diverse verzekeringsmaatschappijen in Nederland bieden deze mogelijkheid niet aan. De Costa Ricaanse verzekeringsmaatschappijen INS en Sagicor bieden deze verzekering wel aan.
Gedurende de reis dienen reizigers de plaatselijke regels te volgen; waaronder het dragen van een mondkapje in binnenruimtes, afstand houden en vaak ontsmetten. Het is mogelijk om deel te nemen aan diverse buitensport activiteiten, waaronder wandelen, canopy, raften, surfen etc. Stranden zijn open van 05.00 tot 14.30uur. 
Meer informatie over de maatregelen en regels op de luchthaven van San José vindt u op: https://youtu.be/BlPHWav9_CE 
Meer informatie over Corona in Costa Rica: https://www.ministeriodesalud.go.cr/

Meer over Costa Rica

Cuba

De situatie is op dit moment onder controle. Er zijn diverse maatregelen in het land genomen. De grenzen van het land zijn tot een nog onbekende datum gesloten, waardoor het niet mogelijk is om een rondreis door het land te organiseren. 
Meer informatie over Corona in Cuba: https://salud.msp.gob.cu/

Meer over Cuba

Ecuador & Galapagos

Internationale/ binnenlandse vluchten worden uitgevoerd en buitenlandse reizigers zijn welkom. Landsgrenzen met buurlanden zijn nog gesloten. Aankomende reizigers dienen rekening te houden met de volgende zaken;
- kunnen aantonen dat ze tot 10 dagen voor aankomst in het land een negatieve RT-PCR test hebben gehad. Indien bij aankomst geen negatief RT-PCR test kan worden aangetoond, dienen reizigers een test te doen op de luchthaven en in het hotel wachten tot het resultaat van de test bekend is. Een test afnemen bij aankomst kost ca. USD 150,- per persoon en is voor eigen rekening. Indien u positief wordt getest dient u 10 dagen in quarantaine te gaan in een aangewezen hotel. Kosten voor dit verblijf zijn voor eigen rekening.
- voor aankomst in Ecuador dienen reizigers een gezondheidsverklaring in te vullen en te ondertekenen. Indien de reiziger symptomen heeft bij aankomst in Ecuador dient deze opnieuw een test te doen, ook al heeft deze een negatieve test.
- een reisverzekering te hebben die medische kosten dekt.
- tijdens uw reis in Ecuador dient u op openbare plekken een mondkapje te dragen en afstand te houden.
De Galapagos Archipel is vanaf 1 juli weer open voor toerisme. Voordat u naar de Galapagos eilanden gaat dient u
- een negatieve RT-PCR test dat tot 96 uur voor aankomst op de Galapagos is afgenomen. Indien de test buiten Ecuador wordt afgenomen dient deze uit een erkend laboratorium te zijn uitgevoerd. Wanneer u eerst rondreis door Ecuador en daarna naar de Galapagos eilanden reist, dient u ter plaatse opnieuw een RT-PCR test te laten doen. Het is daarom aan te raden om uw reis eerst te beginnen met de Galapagos eilanden.
- een reisverzekering te hebben die medische kosten dekt.
- een 'safe passage document' te beschikken. Deze wordt uitgegeven door onze lokale partners en hotels. Indien uw reis met ons is geboekt zullen wij hiervoor zorgen.
- bij aankomst op de Galapagos eilanden wordt uw temperatuur gemeten.
Meer informatie over Corona in Ecuador: https://coronavirusecuador.com/  (in het Spaans)

Meer over Ecuador

Meer over de Galapagos

El Salvador

Naar verwachting zal de internationale luchthaven per 19 september open gaan. Landsgrenzen met buurlanden blijven vooralsnog gesloten. Aankomende reizigers dienen de lokale maatregelen te volgen, waaronder het dragen van een mondkapje in alle gesloten ruimtes. 
Meer informatie over Corona in El Salvador: https://covid19.gob.sv/ 

Meer over El Salvador

Guatemala

Naar verwachting zal de internationale luchthaven van Guatemala op 18 september open gaan. Landsgrenzen met buurlanden blijven vooralsnog gesloten. Aankomende reizigers dienen de lokale regels te volgen zoals het dragen van een mondkapje. Er wordt een gezondheidscentrum geïnstalleerd op de luchthaven om reizigers te kunnen ontvangen.
Meer informatie over Corona in Guatemala: https://www.mspas.gob.gt/index.php/noticias/covid-19/casos

Meer over Guatemala

Honduras

De internationale luchthaven van Honduras is open voor reizigers. Landsgrenzen met buurlanden blijven vooralsnog gesloten. American Airlines en United Airlines hebben aangekondigd de vluchten te gaan hervatten. Aankomende reizigers dienen uiterlijk 72 uur voor aankomst in het land een negatief RT-PCR te hebben gehad, een online formulier in te vullen en de regels op de luchthaven te volgen, zoals het dragen van een mondkapje.
Meer informatie over Corona in Honduras: https://covid19honduras.org/

Meer over Honduras

Mexico

De internationale luchthavens van Mexico zijn weer open voor toeristen. Om toeristen te mogen ontvangen dienen accommodaties en services te worden goedgekeurd met een zogenaamde 'World travel and tourism council safe travels stamp'. Steeds meer regio's kunnen toeristen ontvangen, waaronder Mexico stad, Los Cabos, Riviera Maya, Cancun, Tulum, Merida en Puerto Vallarta zijn al open voor toeristen. Diverse accommodaties in deze regio's zijn open, met 25-30% van de capaciteit. 
KLM en Aeromexico bieden rechtstreekse vluchten naar Mexico-stad. Vanuit Mexico-stad worden diverse binnenlandse vluchten aangeboden en uitgevoerd door Aeromexico. 
Aankomende reizigers dienen een online vragenlijst in te vullen om risicofactoren te identificeren
Meer informatie over Corona in Mexico: https://coronavirus.gob.mx

Meer over Mexico

Nicaragua

Vanuit de regering is er geen officiële lockdown opgelegd, maar inwoners hebben daar waar mogelijk hier wel zelf voor gekozen. Er worden enkele vluchten naar Nicaragua uitgevoerd, maar de meeste maatschappijen zullen vanaf half september/begin oktober naar het land vliegen, waaronder Aeromexico, Avianca, Copa Airlines, Delta Airlines en United Airlines. Om het land binnen te komen dienen reizigers een negatieve PCR-test te hebben dat binnen 72 uur voor vertrek van de vlucht naar Nicaragua is afgenomen. 

Meer over Nicaragua

Panama

Op dit moment mogen alleen Panamezen of mensen met een permanente verblijfsvergunning het land in. Vanaf 12 oktober zullen toeristen die per vliegtuig aankomen het land binnen mogen. Bij aankomst dienen reizigers een negatieve PCR-test te kunnen aantonen dat binnen 48 uur voor vertrek van de vlucht naar Panama is afgenomen. Het dragen van een mondkapje en afstand houden is verplicht in het openbaar. Alleen accommodaties en services die voldoen aan de bio-safety protocollen mogen opereren. Meer maatregelen worden nog aangekondigd. Landsgrenzen met buurlanden blijven vooralsnog gesloten.
Meer informatie over Corona in Panama: http://www.minsa.gob.pa/destacado/coronavirus-covid-19

Meer over Panama

Peru

De verwachting is dat de grenzen tot december dicht blijven. 
Meer informatie over Corona in Peru: https://covid19.minsa.gob.pe/

Meer over Peru

Suriname

Na een stijging van het aantal gevallen na de verkiezingen is het land weer in lockdown gegaan. Sinds 6 juli komt het land langzaam uit de lockdown. Onder andere horeca zijn weer open en contactberoepen mogen weer aan de slag, mits er 1,5 afstand wordt gehouden en mondkapjes gedragen worden. In het oosten van het land, waar er nog wel veel besmettingen zijn, worden de maatregelen niet versoepeld. 
Meer informatie over Corona in Suriname: https://covid-19.sr/

Meer over Suriname

Uruguay

De grenzen zijn voor onbepaalde tijd gesloten.
Meer informatie over Corona in Uruguay: https://www.gub.uy/ministerio-salud-publica/coronavirus

Meer over Uruguay

Neem contact op

Neem contact met ons op wanneer u vragen heeft over een bestaande en/of nieuwe reis, zodat we u zo goed mogelijk kunnen adviseren en helpen afgestemd op uw persoonlijke situatie.

Contact