Boek nu zonder zorgen: Geen aanbetaling en kosteloos annuleren. Lees meer

Update coronavirus

Via deze pagina houden we u op de hoogte van de stand van zaken met betrekking tot het Corona virus in Latijns-Amerika. Bekijk hieronder per bestemming de actuele stand van zaken. Deze pagina wordt wekelijks geactualiseerd.

Op deze pagina houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen in Latijns-Amerika met betrekking tot het coronavirus. Door middel van de regelmatige updates laten we u hier weten wat de stand van zaken is. Onze focus ligt bij onze eigen klanten en die stellen we uiteraard persoonlijk op de hoogte van hun situatie en mogelijkheden. 

Heeft u een reis of een vlucht geregeld bij een andere partij, dan verzoeken wij u, als u hierover vragen heeft, contact op te nemen bij de betreffende partij. Zij zijn hiervoor verantwoordelijk en zij kunnen hierin iets voor u betekenen.

Actuele situatie per bestemming - Klik op het land waar u meer over wilt weten, hier vindt u ook de voorwaarden om naar het land te reizen indien deze open is voor toeristen

Argentinië

Het is nog niet mogelijk om op reis te gaan naar Argentinië. De verwachting is dat de grenzen in december openen voor toerisme. 
Meer informatie over Corona in Argentinië: https://www.argentina.gob.ar/salud/coronavirus-COVID-19

Meer over Argentinië

Belize

Het is weer mogelijk om naar Belize te reizen. 
Gaat u op reis naar Belize dan moet u aan de volgende maatregelen voldoen:

 • de Belize Health App downloaden en deze voor het instappen van een vlucht naar Belize in te vullen. Een QR-code met een uniek persoonsnummer zal worden aangemaakt en hiermee kunnen reizigers indien nodig getraceerd worden.
 • kunnen aantonen dat u 72 uur voor de vlucht een negatieve PCR-test heeft gehad, zodat u wordt ingedeeld in de 'fast track' rij bij aankomst in het land. Het kan zijn dat u bij aankomst wordt gevraagd om nogmaals een PCR-test te doen, deze kost USD $ 50,- en is voor eigen rekening. U ontvangt binnen 15-30 minuten de uitslag. Indien u positief wordt getest dient u 14 dagen in quarantaine te gaan in een goedgekeurd hotel op uw eigen kosten.
 • ten alle tijden een mondkapje dragen in binnenruimtes.

Laatste updates voor aankomende toeristen en de voorwaarden om het land binnen te komen en om in Belize te reizen: https://www.belizetourismboard.org/news-and-gallery/belize-covid-19-update/#1584380395548-1362e13c-7bc1

Meer informatie over Corona in Belize: https://www.covid19.bz

Meer over Belize

Bolivia

Het is nog niet mogelijk om op reis te gaan naar Bolivia. Het is nog onduidelijk wanneer dit weer mogelijk is. 
Meer informatie over Corona in Bolivia: https://www.minsalud.gob.bo

Meer over Bolivia

Brazilië

Het is mogelijk om een rondreis door Brazilië te maken. 
Grenzen met de buurlanden zijn nog gesloten, dus u kunt nog geen combinatiereis maken en u kunt niet anders dan met het vliegtuig het land binnen komen en verlaten.  

 • Gaat u op reis naar Brazilië dan moet u een reisverzekering hebben dat indien nodig uw medische kosten vergoed. De minimale dekking dient BRL R$ 30.000,- per persoon te zijn, dit is ongeveer € 4.700,-.
 • De meeste nationale parken, toeristische trekpleisters en culturele activiteiten zijn weer geopend. Houd er rekening mee dat een bezoek aan de Argentijnse zijde van de watervallen niet mogelijk is. 
 • Het gebruik van mondkapjes in het openbare binnenruimtes en in winkels op veel plaatsen verplicht is.

Meer informatie over Corona in Brazilië: https://covid.saude.gov.br/

Meer over Brazilië

Chili

Sinds 23 november is het weer mogelijk om op reis te gaan naar Chili.
Let wel: alleen reizigers die aankomen via de luchthaven van Santiago mogen het land in. Alle andere lucht-, grond- en maritieme grenzen blijven tot nader order gesloten.

Aankomende reizigers dienen;

 • aan te kunnen tonen dat ze 72 uur voor aankomst in het land een negatieve PCR-test hebben gehad. Indien dit niet het geval is wordt er een test afgenomen op de luchthaven. Tijdens het wachten op de uitslag moeten de reizigers op eigen kosten in quarantaine.
 • een ziektekostenverzekering te hebben die alle uitgaven met betrekking tot Covid-19 dekt.
 • uiterlijk 48 uur voor het instappen van de vlucht een gezondheidsverklaring in te vullen.
 • zich houden aan de sanitaire maatregelen die op het moment van binnenkomst van kracht zijn. 
 • een traceerapplicatie downloaden en gebruiken zodat plaatsen die reizigers bezoeken en de symptomen die zij eventueel vertonen, getraceerd kunnen worden. 
 • gedurende de eerste 2 weken (van 23 november tot 7 december) moeten reizigers uit, volgens de WHO "risicolanden", bij binnenkomst in het land 14 dagen in quarantaine.

Meer informatie over de maatregelen en regels op de luchthaven van Santiago: https://www.nuevopudahuel.cl/covid-19-en?language=en 

Meer informatie over Corona in Chili: https://www.minsal.cl/nuevo-coronavirus-2019-ncov/

Meer over Chili

Colombia

Het is weer mogelijk om naar Colombia op reis te gaan.

KLM vliegt inmiddels drie keer per week vanuit Amsterdam naar Bogotá en Cartagena. 

Gaat u op reis naar Colombia dan dient u; 

 • geen symptomen te hebben die gerelateerd zijn aan Corona voordat de reis start
 • bij aankomst in het land een gezondheidscontrole ondergaan
 • de app “CoronApp-Colombia” en “Emigration” downloaden en registreren
 • een online migratie formulier invullen
 • ten alle tijden een mondkapje dragen op straat, tijdens tours, in publieke binnenruimtes en tijdens vluchten
 • afstand bewaren in alle publieke ruimtes

Meer informatie over Corona in Colombia: https://www.minsalud.gov.co/portada-covid-19.html

Meer over Colombia

Costa Rica

Het is mogelijk om naar Costa Rica op reis te gaan.

Landsgrenzen met buurlanden blijven vooralsnog gesloten. KLM zal vanaf december ook rechtstreekse vluchten uitvoeren naar Costa Rica. 

Om het land binnen te komen dienen reizigers:

 • online een epidemiologische vragenlijst in te vullen en bij aankomst de QR-code kunnen aantonen
 • een reisverzekering hebben die medische zorg of een onverwacht verlengd hotelverblijf dekt. De reisverzekering dient een minimale dekking van USD 50.000,- p.p. en een onkostendekking van ten minste USD 2.000,- p.p. voor accommodatie te hebben. De reisverzekering dient tijdens het gehele verblijf in Costa Rica geldig te zijn. Diverse verzekeringsmaatschappijen in Nederland bieden deze mogelijkheid niet aan. De Costa Ricaanse verzekeringsmaatschappijen INS en Sagicor bieden deze verzekering wel aan. Het is mogelijk om deze verzekering bij aankomst in het land af te sluiten, kosten hiervoor bedragen ongeveer USD $ 7,- a USD $ 15,- per persoon per dag.
 • gedurende de reis de plaatselijke regels te volgen; waaronder het dragen van een mondkapje in binnenruimtes, afstand houden en vaak ontsmetten. Het is mogelijk om deel te nemen aan diverse buitensport activiteiten, waaronder wandelen, canopy, raften, surfen etc. 

Meer informatie over de maatregelen en regels op de luchthaven van San José vindt u op: https://youtu.be/BlPHWav9_CE 
Meer informatie over Corona in Costa Rica: https://www.ministeriodesalud.go.cr/

Meer over Costa Rica

Cuba

De verwachtig is dat het binnen enkele weken mogelijk is om naar Cuba te reizen.

Protocollen om het land binnen te komen zijn nog niet helemaal duidelijk, maar er wordt verwacht dat aankomende reizigers zullen moeten voldoen aan het volgende;

 • een gezondheidsverklaring invullen
 • een PCR-test afnemen bij aankomst en in de geboekte accommodatie wachten totdat het resultaat van de test binnen is. Dit zal niet langer dan 48 uur in beslag nemen.

Meer informatie over Corona in Cuba: https://salud.msp.gob.cu/

Meer over Cuba

Ecuador & Galapagos

Het is mogelijk om naar Ecuador en de Galapagos te reizen. Landsgrenzen met buurlanden zijn nog gesloten.

Gaat u op reis naar Ecuador dan dient u;

 • aan te kunnen tonen dat u 10 dagen voor aankomst in het land een negatieve RT-PCR test heeft gehad. Indien bij aankomst geen negatief RT-PCR test kan worden aangetoond, dient u een test te doen op de luchthaven en in het hotel wachten tot het resultaat van de test bekend is. Een test afnemen bij aankomst kost ca. USD $ 150,- per persoon en is voor eigen rekening. Indien u positief wordt getest dient u 10 dagen in quarantaine te gaan in een aangewezen hotel. Kosten voor dit verblijf zijn voor eigen rekening.
 • voor aankomst in Ecuador een gezondheidsverklaring in te vullen en te ondertekenen. Indien u bij aan komst in Ecuador symptomen heeft, dan dient deze opnieuw een test te doen.
 • een reisverzekering te hebben die medische kosten dekt.
 • tijdens uw reis in Ecuador op openbare plekken een mondkapje te dragen en afstand te houden.

Voordat u naar de Galapagos eilanden gaat dient u;

 • een negatieve RT-PCR test dat tot 96 uur voor aankomst op de Galapagos is afgenomen. Indien de test buiten Ecuador wordt afgenomen dient deze uit een erkend laboratorium te zijn uitgevoerd. Wanneer u eerst rondreis door Ecuador en daarna naar de Galapagos eilanden reist, dient u ter plaatse opnieuw een RT-PCR test te laten doen. Het is daarom aan te raden om uw reis te beginnen met de Galapagos eilanden.
 • een reisverzekering te hebben die medische kosten dekt.
 • over een 'safe passage document' te beschikken. Deze wordt uitgegeven door onze lokale partners en hotels. Indien uw reis met ons is geboekt zullen wij hiervoor zorgen.
 • bij aankomst op de Galapagos eilanden wordt uw temperatuur gemeten.

Meer informatie over Corona in Ecuador: https://coronavirusecuador.com/  (in het Spaans)

Meer over Ecuador

Meer over de Galapagos

El Salvador

Het is mogelijk om naar El Salvador op reis te gaan.

Zowel bij aankomst over land als via de luchthaven dienen aankomende reizigers;

 • kunnen aantonen dat ze uiterlijk 72 uur voor aankomst in het land een negatieve PCR test hebben gehad, met dezelfde naam en geboortedatum als op het paspoort. 
 • temperatuur te laten meten, indien de reiziger koorts heeft wordt er verder onderzoek gedaan.
 • kunnen aantonen waar zij verblijven tijdens hun bezoek aan het land. 
 • ten alle tijden een mondkapje dragen in openbare binnenruimtes.

Meer informatie over Corona in El Salvador: https://covid19.gob.sv/ 

Meer over El Salvador

Guatemala

Het is weer mogelijk om naar Guatemala op reis te gaan. 

Zowel bij aankomst over land als via de luchthaven dienen aankomende reizigers;

 • aan te kunnen tonen dat zij binnen 72 uur voor aankomst in het land een negatieve PCR-test of een antigeen test (snelle test/RT-PCR) hebben gehad.
 • een online gezondheidsformulier in te vullen. Hiervan krijgen zij een QR-code die op de luchthaven getoond moet worden.
 • ten alle tijden een mondkapje dragen in openbare binnenruimtes en door warmtescanners te lopen indien aanwezig. Indien er temperaturen gelijk of hoger dan 38 graden Celsius worden gemeten, wordt er verder onderzoek gedaan.
 • lokale instructies te volgen en 1,5 meter afstand te houden.

Meer informatie over Corona in Guatemala: https://www.mspas.gob.gt/index.php/noticias/covid-19/casos

Meer over Guatemala

Honduras

Het is weer mogelijk om naar Honduras op reis te gaan. 

Zowel bij aankomst over land als via de luchthaven dienen aankomende reizigers;

 • uiterlijk 72 uur voor aankomst in het land een negatief PCR-test te hebben gehad
 • een online formulier in te vullen en de regels op de luchthaven te volgen, zoals het dragen van een mondkapje.

Meer informatie over Corona in Honduras: https://covid19honduras.org/

Meer over Honduras

Mexico

Het is weer mogelijk om op reis te gaan naar verschillende regio's in Mexico, waaronder Mexico stad, Los Cabos, Riviera Maya, Cancun, Tulum, Merida en Puerto Vallarta.

Om toeristen te mogen ontvangen dienen accommodaties en services te worden goedgekeurd met een zogenaamde 'World travel and tourism council safe travels stamp'. KLM en Aeromexico bieden rechtstreekse vluchten naar Mexico-stad. Vanuit Mexico-stad worden diverse binnenlandse vluchten aangeboden en uitgevoerd door Aeromexico. 

Aankomende reizigers dienen een online vragenlijst in te vullen om risicofactoren te identificeren

Meer informatie over Corona in Mexico: https://coronavirus.gob.mx

Meer over Mexico

Nicaragua

Het is weer mogelijk om naar Nicaragua op reis te gaan.
Let wel op: wanneer reizigers vanuit Costa Rica naar Nicaragua reizen is het niet meer mogelijk om daarna de grens weer over te steken naar Costa Rica.

Zowel bij aankomst over land als via de luchthaven dienen aankomende reizigers;

 • een negatieve PCR-test te kunnen aantonen dat binnen 72 uur voor vertrek van de vlucht naar Nicaragua is afgenomen.
 • ten alle tijden een mondkapje te dragen in openbare binnenruimtes.

Meer over Nicaragua

Panama

Het is weer mogelijk om naar Panama op reis te gaan. 

De vluchten van KLM tussen Amsterdam en Panama stad worden weer uitgevoerd. 

Aankomende reizigers dienen:

 • een negatieve PCR-test of een antigeen test (snelle test/RT-PCR) aan te kunnen tonen dat binnen 48 uur voor aankomst in Panama is afgenomen. Indien er binnen deze tijd nog geen test is afgenomen dienen reizigers bij aankomst op de luchthaven een test te doen (kosten circa USD $ 50,-) en het resultaat afwachten dat binnen 30 minuten beschikbaar zal zijn. Indien de reiziger positief test bij aankomst dient deze in quarantaine te gaan.
 • de “Protégete con Salud” app te downloaden en kunnen tonen.
 • bij aankomst in het land een formulier in te vullen en te ondertekenen waarin de reiziger ermee instemt de sanitaire maatregelen en protocollen van Panama na te leven. Daarnaast stemt de reiziger er ook mee in dat deze door met ministerie van Volksgezondheid wordt gecontroleerd via een mobiele applicatie.
 • door warmtescanners te lopen. Indien er een temperatuur wordt gemeten van 38 graden of hoger, of indien de reiziger ademhalingsproblemen vertoont, wordt er verder onderzoek gedaan.
 • een mondkapje te dragen en afstand te houden in openbare binnenruimtes.

Bekijk hier de video over de veiligheidsprotocollen bij aankomst op de luchthaven van Panama.
Meer informatie over de protocollen in Panama vindt u hier.

Overstappen op Panama stad: Indien een reiziger een overstap heeft op Panama stad, is het tonen van een negatieve PCR-test niet nodig. De overstap mag niet langer dan 24 uur zijn. Reizigers dienen een vliegticket te kunnen aantonen voor de aansluitende vlucht. Het lopen door de warmtescanners en het volgen van de protocollen op de luchthaven is verplicht. Indien u een stop-over heeft, oftewel een verblijf dat langer is dan 24 uur, is een negatieve PCR-test wel nodig en dient u zich aan de protocollen te houden om het land binnen te komen.

Meer informatie over Corona in Panama: http://www.minsa.gob.pa/destacado/coronavirus-covid-19

Meer over Panama

Peru

Het is weer mogelijk om op reis te gaan naar Peru.

Het vluchtverkeer van Europa naar Peru is nog niet hervat. Het is mogelijk om naar Peru te reizen via Panama stad (kortste route vanuit Nederland). De verwachting is dat rechtstreekse vluchtverbindingen met Europa in 2021 worden hervat.

Aankomende reizigers dienen;

 • een negatieve PCR-test te kunnen tonen dat binnen 72 uur voor aankomst in Peru is afgenomen
 • een gezondheidsverklaring in te vullen en toegang geven tot hun locatie in Peru, via een website van de Peruaanse regering
 • in quarantaine gaan is niet verplicht, tenzij de reiziger symptomen vertoont
 • een mondkapje te dragen op luchthavens, in en tijdens internationale en binnenlandse vluchten en in treinen
 • kinderen tot 12 jaar dienen alleen een gezondheidscertificaat te tonen dat door een kinderarts is afgegeven. Hiervoor is geen internationaal gestandaardiseerd document.

Het Peruaanse Ministerie van Volksgezondheid behoudt zich aan het recht om reizigers op te volgen om hun huidige gezondheidstoestand te verifiëren.

Meer informatie over Corona in Peru: https://covid19.minsa.gob.pe/

Meer over Peru

Suriname

Het is op dit moment nog niet mogelijk om naar Suriname op reis te gaan. 
Meer informatie over Corona in Suriname: https://covid-19.sr/

Meer over Suriname

Uruguay

Het is nog niet mogelijk om naar Uruguay op reis te gaan. Het is nog onduidelijk wanneer het weer mogelijk is. 
Meer informatie over Corona in Uruguay: https://www.gub.uy/ministerio-salud-publica/coronavirus

Meer over Uruguay

Neem contact op

Neem contact met ons op wanneer u vragen heeft over een bestaande en/of nieuwe reis, zodat we u zo goed mogelijk kunnen adviseren en helpen afgestemd op uw persoonlijke situatie.

Contact