Update coronavirus

Via deze pagina houden we u op de hoogte van de stand van zaken met betrekking tot het Corona virus in Latijns-Amerika. Bekijk hieronder per bestemming de actuele stand van zaken. Deze pagina wordt wekelijks geactualiseerd.

De afgelopen maanden zijn op zijn zachtst gezegd voor iedereen bizar geweest. Gelukkig zien we licht gloren aan het einde van de tunnel en keren we in Nederland en Europa langzaam maar zeker terug naar ons normale leven. Uiteraard hopen we dat deze trend zich door zal zetten. Als dé specialist in reizen naar Latijns-Amerika staan we dag en nacht in contact met onze mensen aldaar en volgen we hoe de situatie zich daar ontwikkelt. We hebben gezien dat er in zowel Midden- als Zuid-Amerika, het aantal besmettingsgevallen en sterfgevallen vele malen lager ligt dan in Europa. Zeker wanneer je dit vergelijkt met de bijbehorende bevolkingsgrootte. De landen gingen over het algemeen op hetzelfde moment in ‘lockdown’ als in Europa en ook in Latijns-Amerika beginnen de eerste landen nu met het versoepelen van de maatregelen. We verwachten dat de meeste landen zich in de komende maanden weer open gaan stellen voor toeristen en dat vanaf 1 september alle door ons aangeboden bestemmingen weer open zijn om toeristen te ontvangen. We zijn verheugd om te melden dat we weer nieuwe boekingen voor het najaar zien binnenkomen. Neem gerust contact met ons op wanneer u vragen heeft over een bestaande en/of nieuwe reis, zodat we u zo goed mogelijk kunnen adviseren en helpen afgestemd op uw persoonlijke situatie.

Neem contact op

  Actuele situatie per bestemming

  Argentinië

  Eerste besmetting: 03-03-2020. De grenzen zijn sinds 16 maart gesloten. Voor Buenos Aires en omgeving geld er nog een strenge lockdown. Voor de rest van het land zijn er al versoepelingen van kracht. Alle vluchten van, naar en in Argentinië zijn tot 1 september geannuleerd.
  Meer informatie over Corona in Argentinië: https://www.argentina.gob.ar/salud/coronavirus-COVID-19

  Meer over Argentinië

  Belize

  Eerste besmetting: 20-03-2020. Sinds 22 maart zijn de grenzen van het land gesloten. Vanaf 15 augustus wordt de internationale luchthaven van Belize weer geopend voor buitenlandse toeristen. Aankomende reizigers moeten kunnen aantonen dat ze 72 uur voor de vlucht een negatieve test op Corona hebben gehad, of op eigen kosten een test maken bij aankomst in Belize. Indien de reiziger positief getest wordt dient deze gedurende 14 dagen in quarantaine te gaan (op eigen kosten). Alle aankomende reizigers dienen de Belize Health App te downloaden en deze voor het instappen van een vlucht naar Belize in te vullen. Een QR-code met een uniek persoonsnummer zal worden aangemaakt en hiermee kunnen reizigers indien nodig getraceerd worden. Tijdens het verblijf in Belize dienen reizigers zich te houden aan de gezondheidsprotocollen; o.a. het dragen van mondkapjes, afstand houden enz. Accommodaties mogen reizigers ontvangen mits ze de zogenaamde 'Gold Standard Certification' hebben ontvangen. 
  Meer informatie vanuit het Ministerie van toerisme in Belize: https://www.belizetourismboard.org/belize-announces-phased-re-opening-plan-for-tourism/
  Meer informatie over Corona in Belize: https://www.covid19.bz

  Meer over Belize

  Bolivia

  Eerste besmetting: 10-03-2020. Bolivia is van 17 maart tot 31 mei in lockdown geweest. Er zijn nu enkele versoepelingen in het land. Binnenlandse vluchten worden sinds 3 juni uitgevoerd. De grenzen van het land zijn tot een nog onbekende datum gesloten.
  Meer informatie over Corona in Bolivia: https://www.minsalud.gob.bo

  Meer over Bolivia

  Brazilië

  Eerste besmetting: 26-02-2020. Sinds 30 maart zijn de landsgrenzen gesloten, tot in ieder geval 30 juli. De meeste nationale park en toeristische trekpleisters en culturele activiteiten zijn gesloten. Enkele nationale parken zijn beperkt open. De maatregelen in het land verschillen per deelstaat. Het gebruik van gezichtsmaskers in het openbaarvervoer en in winkels is op veel plaatsen verplicht.
  Meer informatie over Corona in Brazilië: https://covid.saude.gov.br/

  Meer over Brazilië

  Chili

  Eerste besmetting: 03-03-2020. De meeste gevallen (85%) zijn in de hoofdstad Santiago. De regering heeft de volgende maatregelen ingesteld: alle landsgrenzen zijn gesloten, avondklok tussen 22.00 en 05:00, lokale douane en sanitaire controles ingesteld op strategische delen van het land om verspreiding te voorkomen en iedereen in het openbaarvervoer dient gebruik te maken van gezichtsmaskers. Voor de metropool Santiago geldt een strengere quarantaine. In het hele land dienen personen boven de 65 jaar verplicht in quarantaine te blijven. Nationale parken zijn gesloten en enkele binnenlandse vluchten worden uitgevoerd. Er wordt over gesproken dat Chili vanaf september weer open gaat voor toerisme. 
  Meer informatie over Corona in Chili: https://www.minsal.cl/nuevo-coronavirus-2019-ncov/

  Meer over Chili

  Colombia

  Eerste besmetting: 06-03-2020. Alle vluchten, zowel internationale als binnenlandse vluchten zijn tot 1 september geannuleerd. De president heeft aangegeven dat buitenlanders vanaf september weer welkom zijn.
  Meer informatie over Corona in Colombia: https://www.minsalud.gov.co/portada-covid-19.html

  Meer over Colombia

  Costa Rica

  Eerste besmetting: 06-03-2020. Het land lijkt de Corona gevallen onder controle te hebben en daarom worden er langzaam versoepelingen voor de inwoners aangekondigd. Vanaf 2 augustus gaat het land reizigers verwelkomen. Mogelijk worden reizigers van bepaalde landen niet toegelaten, van welke landen is nog niet bekend.
  Meer informatie over Corona in Costa Rica: https://www.ministeriodesalud.go.cr/

  Meer over Costa Rica

  Cuba

  Eerste besmetting: 11-03-2020. De situatie is op dit moment onder controle. Er zijn diverse maatregelen in het land genomen, zo moeten mensen zo veel mogelijk thuis blijven, is er geen openbaarvervoer en dient iedereen mondkapjes te graden. De grenzen blijven tot 1 augustus gesloten.
  Meer informatie over Corona in Cuba: https://salud.msp.gob.cu/

  Meer over Cuba

  Ecuador & Galapagos

  Eerste besmetting: 29-02-2020. Vanaf 1 juni worden internationale en binnenlandse vluchten hervat. Aankomende reizigers moeten kunnen aantonen dat ze 7 dagen voor de vlucht een negatieve test op Corona hebben gehad, de zogenaamde PCR-test. Bij aankomst in Ecuador dienen reizigers een gezondheidsverklaring in te vullen en wordt de temperatuur gemeten. Verder dienen reizigers met het invullen van een formulier aan te geven dat ze de regels zullen naleven. Na aankomst dienen reizigers gedurende 14 dagen in quarantaine te gaan, waarbij de aankomstdag als dag 1 telt. Meer informatie over hoe de aankomst op de luchthaven van Quito verloopt vindt u op: https://youtu.be/FXh8ybxpahg . De Galapagos Archipel gaat vanaf 1 juli weer open voor toerisme. Galapagos cruises worden vanaf 1 september hervat.
  De Ministerie van Toerisme en toeristische bedrijven werken op dit moment aan een protocol rondom het reizen in Ecuador. 
  Meer informatie over de regels rondom aankomsten in Ecuador: https://www.cancilleria.gob.ec/2020/04/13/que-se-necesita-para-ingresar-al-ecuador/ (in het Spaans)
  Meer informatie over Corona in Ecuador: https://coronavirusecuador.com/  (in het Spaans)

  Meer over Ecuador

  Meer over de Galapagos

  El Salvador

  Eerste besmetting: 18-03-2020. Het land is tot zeker 6 juni in een strikte lockdown. Het lijkt erop dat het land vanaf 6 augustus reizigers gaat verwelkomen.
  Meer informatie over Corona in El Salvador: https://covid19.gob.sv/ 

  Meer over El Salvador

  Guatemala

  Eerste besmetting: 13-03-2020. Alle toeristische trekpleisters zijn gesloten. Inwoners kunnen ook niet naar andere delen van het land reizen. Het lijkt erop dat het land vanaf augustus reizigers gaat verwelkomen. 
  Meer informatie over Corona in Guatemala: https://www.mspas.gob.gt/index.php/noticias/covid-19/casos

  Meer over Guatemala

  Honduras

  Eerste besmetting: 11-03-2020. Het land is in complete lockdown tot 24 mei. Vanaf nu worden er per regio's versoepelingen doorgevoerd, afhankelijk van het aantal gevallen. Het lijkt erop dat het land vanaf augustus reizigers gaat verwelkomen. 
  Meer informatie over Corona in Honduras: https://covid19honduras.org/

  Meer over Honduras

  Mexico

  Eerste besmetting: 27-02-2020. Na een periode van lockdown is Mexico langzaam maar zeker aan het openen voor toeristen. Diverse regio's, waaronder Mexico stad, Los Cabos, Riviera Maya met Cancun en Puerto Vallarta zijn al open voor toeristen. Diverse accommodaties in deze regio zijn open, met 25-30% van de capaciteit. De verwachting is dat vanaf augustus/september het land weer toeristen kan ontvangen. 
  Meer informatie over Corona in Mexico: https://coronavirus.gob.mx

  Meer over Mexico

  Nicaragua

  Eerste besmetting: 18-03-2020. Het lijkt erop dat het land vanaf juli reizigers gaat verwelkomen.

  Meer over Nicaragua

  Panama

  Eerste besmetting: 09-03-2020. Het land lijkt de piek te hebben bereikt waardoor men nu langzaam kijkt naar een versoepeling van de lockdown, mensen mogen nu weer buiten sporten. Copa Airlines (de nationale luchtvaartmaatschappij) zal vanaf juli haar binnenlandse vluchten hervatten met 10% van hun capaciteit. Voor internationale vluchten verwacht men dat deze in september worden hervat. Het lijkt erop dat het land vanaf juli reizigers gaat verwelkomen.
  Meer informatie over Corona in Panama: http://www.minsa.gob.pa/destacado/coronavirus-covid-19

  Meer over Panama

  Peru

  Eerste besmetting: 06-03-2020. Sinds 11 maart is het land in complete lockdown tot 30 juni. De regering werkt nu aan de versoepeling van de lockdown. De verwachting is dat de grenzen rond oktober weer open gaan. Binnenlandse vluchten zullen vanaf augustus weer vliegen. Internationale vluchten mogen vanaf oktober aankomen/vertrekken. Er wordt gekeken naar mogelijkheden om een maximum aantal bezoekers per attracties toe te laten. Om toeristische bestemmingen en trekpleisters te stimuleren, zal er voor kinderen tot 18 jaar en ouderen van 60 jaar of ouder geen entreegelden worden gevraagd tot 31 december 2020. Dit geld ook voor Machu Picchu en de Inca Trail en nog vele andere attracties.
  Meer informatie over Corona in Peru: https://covid19.minsa.gob.pe/

  Meer over Peru

  Suriname

  Eerste besmetting: 13-03-2020. Na een stijging van het aantal gevallen na de verkiezingen is het land weer in lockdown gegaan. Sinds 6 juli komt het land langzaam uit de lockdown. Onder andere horeca zijn weer open en contactberoepen mogen weer aan de slag, mits er 1,5 afstand wordt gehouden en mondkapjes gedragen worden. In het oosten van het land, waar er nog wel veel besmettingen zijn, worden de maatregelen niet versoepeld. 
  Meer informatie over Corona in Suriname: https://covid-19.sr/

  Meer over Suriname

  Uruguay

  Eerste besmetting: 13-03-2020. De grenzen zijn voor onbepaalde tijd gesloten.
  Meer informatie over Corona in Uruguay: https://www.gub.uy/ministerio-salud-publica/coronavirus

  Meer over Uruguay

  Neem contact op

  Neem contact met ons op wanneer u vragen heeft over een bestaande en/of nieuwe reis, zodat we u zo goed mogelijk kunnen adviseren en helpen afgestemd op uw persoonlijke situatie.

  Contact