Boek nu zonder zorgen: Geen aanbetaling en kosteloos annuleren. Lees meer

Update coronavirus

Via deze pagina houden we u op de hoogte van de stand van zaken met betrekking tot het Corona virus in Latijns-Amerika. Bekijk hieronder per bestemming de actuele stand van zaken. Deze pagina wordt wekelijks geactualiseerd.

Op deze pagina houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen in Latijns-Amerika met betrekking tot het coronavirus. Door middel van de regelmatige updates laten we u hier weten wat de stand van zaken is. Onze focus ligt bij onze eigen klanten en die stellen we uiteraard persoonlijk op de hoogte van hun situatie en mogelijkheden. 

Heeft u een reis of een vlucht geregeld bij een andere partij, dan verzoeken wij u, als u hierover vragen heeft, contact op te nemen bij de betreffende partij. Zij zijn hiervoor verantwoordelijk en zij kunnen hierin iets voor u betekenen.

Actuele situatie per bestemming - Klik op het land waar u meer over wilt weten, hier vindt u ook de voorwaarden om naar het land te reizen indien deze open is voor toeristen

Belangrijk: 

Alle aankomende reizigers in Nederland dienen in het bezit te zijn van een negatieve PCR-testuitslag. Deze moet maximaal 72 uur voor aankomst in Nederland te zijn afgenomen. Na een verblijf in het buitenland dient u als reiziger bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. Na 5 dagen quarantaine kunnen reizigers zich laten testen, als de uitkomst van deze PCR-test negatief is, dan eindigt de quarantaine.

Daarnaast moeten alle reizigers die per vliegtuig naar Nederland komen vlak voor vertrek naar Nederland kunnen aantonen dat ze een negatieve sneltest hebben gehad. Deze test mag maximaal 4 uur oud zijn bij het aan het boord gaan van het vliegtuig.

Argentinië

Het is nog niet mogelijk om op reis te gaan naar Argentinië. Het is nog onduidelijk wanneer dit weer mogelijk is.  

Meer informatie over Corona in Argentinië: https://www.argentina.gob.ar/salud/coronavirus-COVID-19

Meer over Argentinië

Belize

Het is weer mogelijk om naar Belize te reizen. Gaat u op reis naar Belize dan moet u aan de volgende maatregelen voldoen:

 • een negatieve PCR-test kunnen aantonen dat niet meer dan 96 uur voor de vlucht naar Belize is afgenomen;
 • of een negatieve Covid-19 antigenen test kunnen aantonen dat niet meer dan 48 uur voor aankomst is afgenomen. Antigenen tests die worden geaccepteerd zijn Abbott Panbio, SD Biosensor en Sofia;
 • of een Covid-19 vaccinatie certificaat (volledige vaccinatie) te hebben. De laatste dosis moet ten minste twee weken voor aankomst zijn toegediend.
 • Indien u niet kunt aantonen dat u een negatieve PCR-test heeft of niet gevaccineerd bent, dient u bij aankomst een test ondergaan, de kosten hiervoor bedragen USD $ 50,-. U ontvangt binnen 15-30 minuten de uitslag. Indien u positief wordt getest dient u 14 dagen in quarantaine te gaan in een goedgekeurd hotel op uw eigen kosten.
 • een gezondheidsverklaring invullen via de Belize Health App of bij aankomst de verklaring invullen;
 • mogelijk een medische screening ondergaan op de luchthaven;
 • bewijs kunnen tonen van uw verblijf in Belize, waar wij bij een boeking uiteraard zorg voor dragen.

Laatste updates voor aankomende toeristen en de voorwaarden om het land binnen te komen en om in Belize te reizen: https://www.belizetourismboard.org/news-and-gallery/belize-covid-19-update/#1584380395548-1362e13c-7bc1

Meer informatie over Corona in Belize: https://www.covid19.bz

Meer over Belize

Bolivia

Het is nog niet mogelijk om op reis te gaan naar Bolivia, tenzij u 10 dagen in quarantaine gaat bij aankomst. Het is nog onduidelijk wanneer dit weer mogelijk is. 

Meer informatie over Corona in Bolivia: https://www.minsalud.gob.bo

Meer over Bolivia

Brazilië

Het land is open voor toeristen.
Grenzen met de buurlanden (over land) zijn nog gesloten, dus u kunt nog geen combinatiereis maken en u kunt niet anders dan met het vliegtuig het land binnenkomen en verlaten. De meeste nationale parken, toeristische trekpleisters en culturele activiteiten zijn weer geopend. Houd er rekening mee dat een bezoek aan de Argentijnse zijde van de watervallen niet mogelijk is. 

Aankomende reizigers dienen:

 • een negatieve PCR-test te kunnen aantonen, die uiterlijk 72 uur voor vertrek is afgenomen. De testresultaat dient in het Engels, Portugees of Spaans te zijn. Dit geldt ook wanneer u op een Braziliaanse luchthaven moet overstappen voor een vlucht naar een ander land. Dit geldt niet voor reizigers jonger dan 2 jaar en reizigers tot 12 jaar die samen met een volwassen reizen.
 • een gezondheidsverklaring in te vullen en bij aankomst aantonen.
 • een mondkapje te dragen in openbare binnenruimtes en in winkels.

Reizigers die in de 14 dagen voorafgaand aan de reis in India, het Verenigd Koninkrijk of Zuid-Afrika zijn geweest, mogen het land niet in.

Meer informatie over Corona in Brazilië: https://covid.saude.gov.br/

Meer over Brazilië

Chili

Chili heeft een inreis verbod voor buitenlandse reizigers tot in elk geval 15 juni.

Meer informatie over Corona in Chili: https://www.minsal.cl/nuevo-coronavirus-2019-ncov/

Meer over Chili

Colombia

Het land is open voor toeristen. Aankomende reizigers dienen;

 • geen Corona gerelateerde symptomen te vertonen voordat de reis start.
 • de Check-Mig formulier ten minste 24 uur voor vertrek naar Colombia invullen. 
 • de CoronApp-Colombia downloaden en gebruiken. Indien u tot 14 dagen na terugkomst van uw reis Corona gerelateerde symptomen vertoont, dient u dit via de apps door te geven.
 • reizigers kunnen 24 uur na aankomst verzocht worden om een PCR-test af te nemen op eigen kosten.
 • ten alle tijden een mondkapje dragen en 2 meter afstand bewaren op straat, in publieke binnenruimtes, op luchthavens en tijdens vluchten. Het dragen van een mondkapje is verplicht vanaf 2 jaar en ouder.

Reizigers die in 14 dagen voor aankomst in Colombia in India zijn geweest mogen Colombia niet in. Dit geldt tot 30 juni 2021.

Meer informatie over Corona in Colombia: https://www.minsalud.gov.co/portada-covid-19.html

Meer over Colombia

Costa Rica

Het is mogelijk om naar Costa Rica op reis te gaan. Alleen reizigers die aankomen via de luchthavens van San José en Liberia mogen het land in. Landsgrenzen (over land) met buurlanden blijven vooralsnog gesloten. 

Om het land binnen te komen dienen reizigers:

 • online een epidemiologische vragenlijst in te vullen en bij aankomst de QR-code kunnen aantonen
 • een reisverzekering hebben die medische zorg of een onverwacht verlengd hotelverblijf dekt (ook Corona gerelateers). De reisverzekering dient een minimale dekking van USD $ 50.000,- per persoon en een onkostendekking van ten minste USD $ 2.000,- per persoon voor accommodatie te hebben. De reisverzekering dient tijdens het gehele verblijf in Costa Rica geldig te zijn. Diverse verzekeringsmaatschappijen in Nederland bieden deze mogelijkheid niet aan. De Costa Ricaanse verzekeringsmaatschappijen INS en Sagicor bieden deze verzekering wel aan. De kosten voor deze verzekering bedragen ongeveer USD $ 7,- a USD $ 15,- per persoon per dag.
 • gedurende de reis de plaatselijke regels te volgen; waaronder het dragen van een mondkapje in binnenruimtes, afstand houden en vaak ontsmetten. Het is mogelijk om deel te nemen aan diverse buitensport activiteiten, waaronder wandelen, canopy, raften, surfen etc. 

Meer informatie over de maatregelen en regels op de luchthaven van San José vindt u op: https://youtu.be/BlPHWav9_CE 
Meer informatie over Corona in Costa Rica: https://www.ministeriodesalud.go.cr/

Meer over Costa Rica

Cuba

Het is niet mogelijk om naar Cuba te reizen.

Meer informatie over Corona in Cuba: https://salud.msp.gob.cu/

Meer over Cuba

Ecuador & Galapagos

Het land is open voor toeristen. Landsgrenzen met buurlanden zijn nog gesloten.

Gaat u op reis naar Ecuador dan dient u;

 • aan te kunnen tonen dat u 72 uur voor aankomst in het land een negatieve RT-PCR test heeft gehad. Indien bij aankomst geen negatief RT-PCR test kan worden aangetoond, dient u een test te doen op de luchthaven en in het hotel wachten tot het resultaat van de test bekend is. Een test afnemen bij aankomst kost circa USD $ 150,- per persoon en is voor eigen rekening. Indien u positief wordt getest dient u 10 dagen in quarantaine te gaan in een aangewezen hotel. Kosten voor dit verblijf zijn voor eigen rekening.
 • of een Covid-19 vaccinatie certificaat van de volledige vaccinatie te kunnen aantonen
 • of een bewijs dat u hersteld bent van Covid-19 te kunnen aantonen
 • bij aankomst kunt u verzocht worden om een Covid-19 antigen te doen. Niet van toepassing voor reizigers jonger dan 14 jaar.
 • voor aankomst in Ecuador een gezondheidsverklaring in te vullen en te ondertekenen. Indien u bij aankomst in Ecuador symptomen heeft, dan dient u opnieuw een test af te nemen.
 • een reisverzekering te hebben die medische kosten dekt.
 • tijdens uw reis in Ecuador op openbare plekken een mondkapje te dragen en 2 meter afstand te houden van anderen.

Voordat u naar de Galapagos eilanden gaat dient u;

 • een negatieve RT-PCR test dat tot 96 uur voor aankomst op de Galapagos is afgenomen. Indien de test buiten Ecuador wordt afgenomen dient deze uit een erkend laboratorium te zijn uitgevoerd. Wanneer u eerst rondreis door Ecuador en daarna naar de Galapagos eilanden reist, dient u ter plaatse opnieuw een RT-PCR test te laten doen. Het is daarom aan te raden om uw reis te beginnen met de Galapagos eilanden.
 • of een Covid-19 vaccinatie certificaat van de volledige vaccinatie te kunnen aantonen
 • een reisverzekering te hebben die medische kosten dekt.
 • over een 'safe passage document' te beschikken. Deze wordt uitgegeven door onze lokale partners en hotels. Indien uw reis met ons is geboekt zullen wij hiervoor zorgen.
 • bij aankomst op de Galapagos eilanden wordt uw temperatuur gemeten.

Indien u in de tien dagen voorafgaand aan uw reis naar Ecuador en/of de Galapagos eilanden in Brazilië bent geweest of hier een overstap heeft gehad, dient u 10 dagen in quarantaine te gaan.

Meer informatie over Corona in Ecuador: https://coronavirusecuador.com/

Meer over Ecuador

Meer over de Galapagos

El Salvador

Het is mogelijk om naar El Salvador op reis te gaan.
Zowel bij aankomst over land als via de luchthaven dienen aankomende reizigers van 2 jaar en ouder;

 • kunnen aantonen dat ze uiterlijk 72 uur voor aankomst in het land een negatieve PCR test hebben gehad, met dezelfde naam en geboortedatum als op het paspoort.
 • of een bewijs van Covid-19 vaccinatie (volledige vaccinatie)
 • ten alle tijden een mondkapje dragen in openbare binnenruimtes.

Meer informatie over Corona in El Salvador: https://covid19.gob.sv/ 

Meer over El Salvador

Guatemala

Het is weer mogelijk om naar Guatemala op reis te gaan. 
Zowel bij aankomst over land als via de luchthaven dienen aankomende reizigers;

 • aan te kunnen tonen dat zij binnen 72 uur voor aankomst in het land een negatieve PCR-test of een antigeen test (snelle test/RT-PCR) hebben gehad.
 • of een bewijs van herstel van Covid-19 dat ten minste tien dagen nadat een positieve test is vastgesteld is afgegeven. Reizigers mogen niet meer dan drie maanden voor aankomst positief zijn getest.
 • of een Covid-19 vaccinatie certificaat (volledige vaccinatie) te hebben. De laatste dosis moet ten minste twee weken voor aankomst zijn toegediend.
 • een online gezondheidsformulier in te vullen. Hiervan krijgen zij een QR-code die op de luchthaven getoond moet worden.
 • ten alle tijden een mondkapje dragen in openbare binnenruimtes en door warmtescanners te lopen indien aanwezig. Indien er temperaturen gelijk of hoger dan 38 graden Celsius worden gemeten, wordt er verder onderzoek gedaan.
 • lokale instructies te volgen en 1,5 meter afstand te houden.

Reizigers die in de 14 dagen voorafgaand aan de reis in Brazilië, het Verenigd Koninkrijk of Zuid-Afrika zijn geweest, mogen het land niet in.

Meer informatie over Corona in Guatemala: https://www.mspas.gob.gt/ 

Meer over Guatemala

Honduras

Het is weer mogelijk om naar Honduras op reis te gaan. 
Zowel bij aankomst over land als via de luchthaven dienen aankomende reizigers;

 • uiterlijk 72 uur voor aankomst in het land een negatieve Corona test te hebben gehad. Geaccepteerde tests zijn: Antibody RT (sneltest), Antigen test, RT-PCR test.
 • een online formulier in te vullen en de regels op de luchthaven te volgen, zoals het dragen van een mondkapje.

Reizigers die in de 21 dagen voorafgaand aan de reis in het Verenigd Koninkrijk of Zuid-Afrika zijn geweest, mogen het land niet in.

Meer informatie over Corona in Honduras: https://covid19honduras.org/

Meer over Honduras

Mexico

Het is weer mogelijk om op reis te gaan naar verschillende regio's in Mexico, waaronder Mexico-Stad, Los Cabos, Riviera Maya, Cancun, Tulum, Merida en Puerto Vallarta.

Om toeristen te mogen ontvangen dienen accommodaties en services te worden goedgekeurd met een zogenaamde 'World travel and tourism council safe travels stamp'.

Aankomende reizigers dienen een online vragenlijst in te vullen om risicofactoren te identificeren

Meer informatie over Corona in Mexico: https://coronavirus.gob.mx

Meer over Mexico

Nicaragua

Het is weer mogelijk om naar Nicaragua op reis te gaan.

Zowel bij aankomst over land als via de luchthaven dienen aankomende reizigers;

 • een negatieve PCR-test te kunnen aantonen dat binnen 72 uur voor vertrek van de vlucht naar Nicaragua is afgenomen.
 • ten alle tijden een mondkapje te dragen in openbare binnenruimtes.

Meer over Nicaragua

Panama

Het land is open voor toeristen. Aankomende reizigers dienen:

 • een negatieve PCR-test, (snelle test/RT-PCR) of een antigeen test aan te kunnen tonen dat binnen 48 uur voor aankomst in Panama is afgenomen. De testresultaat dient in het Spaans of Engels te zijn. Indien er binnen deze tijd nog geen test is afgenomen dienen reizigers bij aankomst op de luchthaven een test te doen (kosten circa USD $ 50,-) en het resultaat afwachten dat binnen 30 minuten beschikbaar zal zijn. Indien de reiziger positief test bij aankomst dient deze in quarantaine te gaan.
 • indien de reiziger in de 15 dagen voor aankomst in Panama in Zuid-Amerika, India, Zuid-Afrika of het Verenigd Koninkrijk is geweest moet er bij aankomst nog een verplichte moleculaire Covid-19 test worden gedaan, kosten USD $ 85,- per persoon. Reizigers dienen bij een positieve uitslag 14 dagen in quarantaine te gaan en bij een negatieve uitslag 3 dagen in quarantaine. 
 • de “Protégete con Salud” app te downloaden en kunnen tonen.
 • een gezondheidsverklaring in te vullen en te ondertekenen
 • bij aankomst in het land een formulier in te vullen en te ondertekenen waarin de reiziger ermee instemt de sanitaire maatregelen en protocollen van Panama na te leven. Daarnaast stemt de reiziger er ook mee in dat deze door met ministerie van Volksgezondheid wordt gecontroleerd via een mobiele applicatie.
 • door warmtescanners te lopen. Indien er een temperatuur wordt gemeten van 38 graden of hoger, of indien de reiziger ademhalingsproblemen vertoont, wordt er verder onderzoek gedaan.
 • een mondkapje te dragen en afstand te houden in openbare binnenruimtes.

Bekijk hier de video over de veiligheidsprotocollen bij aankomst op de luchthaven van Panama.
Meer informatie over de protocollen in Panama vindt u hier.

Overstappen op Panama stad: Indien een reiziger een overstap heeft op Panama stad, is het tonen van een negatieve PCR-test niet nodig. De overstap mag niet langer dan 24 uur zijn. Reizigers dienen een vliegticket te kunnen aantonen voor de aansluitende vlucht. Het lopen door de warmtescanners en het volgen van de protocollen op de luchthaven is verplicht. Indien u een stop-over heeft, oftewel een verblijf dat langer is dan 24 uur, is een negatieve PCR-test wel nodig en dient u zich aan de protocollen te houden om het land binnen te komen.

Meer informatie over Corona in Panama: http://www.minsa.gob.pa/destacado/coronavirus-covid-19

Meer over Panama

Peru

Reizigers zijn welkom in Peru. Om het land binnen te komen dienen reizigers:

 • een negatieve PCR-test of antigen test te kunnen aantonen dat maximaal 72 uur voor aankomst in het land is afgenomen. Reizigers jonger dan 12 jaar dienen een medische gezondheidscertificaat te kunnen tonen.
 • bij aankomst in Lima een sneltest (antigentest) af te nemen
 • bij aankomst in het land 14 dagen in quarantaine. Echter kunnen reizigers een antigen test afnemen en indien deze negatief is, vervalt de quarantaine.
 • een gezondheidsverklaring in te vullen 
 • een mondkapje te dragen in openbare ruimtes en 2 meter afstand bewaren van anderen. 

Er geldt een vliegverbod voor vluchten vanuit Brazilië, India en Zuid-Afrika.

Reizigers die in de afgelopen 14 dagen in Brazilië, in Zuid-Afrika of in het Verenigd Koninkrijk zijn geweest of hier zijn overgestapt, mogen Peru niet in.
Voor binnenlandse vluchten is een PCR-test niet nodig. Reizigers hoeven alleen een verklaring te ondertekenen waarin ze aangeven geen Covid-19 gerelateerde symptomen te hebben. Tijdens binnenlandse vluchten, treinreizen en busreizen dienen reizigers een mondkapje en een gezichtsscherm te dragen.
Grenzen over land met buurlanden blijven vooralsnog gesloten.

Meer informatie over Corona in Peru: https://covid19.minsa.gob.pe/

Meer over Peru

Suriname

Het is op dit moment nog niet mogelijk om naar Suriname op reis te gaan. Het is nog onduidelijk wanneer het weer mogelijk is. 

Meer informatie over Corona in Suriname: https://covid-19.sr/

Meer over Suriname

Uruguay

Het is nog niet mogelijk om naar Uruguay op reis te gaan. Het is nog onduidelijk wanneer het weer mogelijk is. 

Meer informatie over Corona in Uruguay: https://www.gub.uy/ministerio-salud-publica/coronavirus

Meer over Uruguay

Neem contact op

Neem contact met ons op wanneer u vragen heeft over een bestaande en/of nieuwe reis, zodat we u zo goed mogelijk kunnen adviseren en helpen afgestemd op uw persoonlijke situatie.

Contact