Fantastisch nieuws! Reizen naar Latijns-Amerika is weer een stuk gemakkelijker geworden. Lees meer

Update coronavirus

| Sapa Pana Travel

Geen quarantaineplicht meer voor veel landen

Fantastisch nieuws! Reizen naar veel landen in Latijns-Amerika is per 22 september weer een stuk gemakkelijker geworden. Bent u in het bezit van een Coronabewijs (dus óf een vaccinatiebewijs, óf een herstelbewijs óf een testbewijs), dan hoeft u bij terugkomst in Nederland niet langer in quarantaine en heeft u ook geen dubbele testplicht meer. Deze nieuwe regel is nog niet van toepassing op alle landen. 

Per 1 november zijn een aantal Latijns-Amerikaanse landen door de overheid op geel gezet! Via deze pagina houden we u op de hoogte van de stand van zaken met betrekking tot het Coronavirus in Latijns-Amerika. Bekijk hieronder per bestemming de actuele stand van zaken. Deze pagina wordt wekelijks geactualiseerd.

Op deze pagina houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen in Latijns-Amerika met betrekking tot het coronavirus. Door middel van de regelmatige updates laten we u hier weten wat de stand van zaken is. Onze focus ligt bij onze eigen klanten en die stellen we uiteraard persoonlijk op de hoogte van hun situatie en mogelijkheden. 

Heeft u een reis of een vlucht geregeld bij een andere partij, dan verzoeken wij u, als u hierover vragen heeft, contact op te nemen bij de betreffende partij. Zij zijn hiervoor verantwoordelijk en zij kunnen hierin iets voor u betekenen.

Actuele situatie per bestemming - Klik op het land waar u meer over wilt weten, hier vindt u ook de voorwaarden om naar het land te reizen en de voorwaarden voor de terugreis naar Nederland

Verdere informatie wanneer u vanuit Latijns-Amerika terugreist naar Nederland: 

Voor verdere informatie over de versoepelde regelgeving omtrent reizen vanuit Latijns-Amerika naar Nederland kunt u de website van de Nederlandse Rijksoverheid raadplegen.

Daarnaast kunt u desgewenst gebruik maken van de website die KLM heeft gemaakt om reizigers te informeren over welke maatregelen reizigers moeten nemen om te kunnen reizen.

Argentinië

Heenreis naar Argentinië:

Argentinië is sinds november open voor buitenlandse reizigers. Argentinië heeft volgens de Nederlandse overheid code geel. Gaat u op reis naar Argentinië dan moet u aan de volgende maatregelen voldoen:

 • Kunnen aantonen dat u volledig gevaccineerd bent. De laatste dosis dient minsten 14 dagen voor aankomst te zijn genomen. 
 • Kunnen aantonen dat u een negatieve PCR-test heeft dat u 72 uur voor aankomst in Argentinië is afgenomen. Bij aankomst dient u een antigeen test af te nemen.
 • Reizigers jonger dan 18 jaar zijn vrijgesteld van quarantaine, mits ze reizen met volwassenen die volledig gevaccineerd zijn. Ze dienen wel een negatieve PCR-test dat 72uur voor aankomst in Argentinië is afgenomen en de gezondheidsverklaring in te vullen.
 • Een gezondheidsverklaring binnen 48uur voor de start van de reis invullen
 • Kunnen aantonen dat u in het bezit bent van verzekering die een ziekenhuisopname en de quarantaineperiode als gevolg van COVID-19 dekt
 • Indien u niet gevaccineerd bent dient u bij aankomst in quarantaine te gaan (gedurende 7 dagen) en kunt u op dag 7 na aankomst wederom getest worden. Indien het resultaat negatief is, kunt u uit de quarantaine. 
 • In gesloten ruimtes en drukke openbare plekken dient u een mondkapje te dragen. Voor musea geldt geen maximaal aantal bezoekers, maar sommige musea vereisen wel reservering.

Laatste updates voor aankomende toeristen en de voorwaarden om het land binnen te komen: https://www.argentina.gob.ar/interior/migraciones/ddjj-migraciones (in het Spaans)

Terugreis naar Nederland:

Bent u in het bezit van een Coronabewijs (dus óf een vaccinatiebewijs dat u volledig gevaccineerd bent, óf een testbewijs, óf een herstelbewijs), dan hoeft u bij terugkomst in Nederland geen dubbel testbewijs meer te hebben, en u hoeft ook niet in quarantaine. Reizigers worden geadviseerd om een zelftest te doen voordat ze anderen gaan ontmoeten.

Meer over Argentinië

Belize

Heenreis naar Belize:

Het is weer mogelijk om naar Belize te reizen. Luchthavens en landsgrenzen zijn open voor reizen. Gaat u op reis naar Belize dan moet u aan de volgende maatregelen voldoen:

 • een negatieve PCR-test kunnen aantonen dat niet meer dan 96 uur voor de vlucht naar Belize is afgenomen. 
 • of een negatieve Covid-19 antigeentest kunnen aantonen dat niet meer dan 48 uur voor aankomst is afgenomen. Antigeen tests die worden geaccepteerd zijn Abbott Panbio, SD Biosensor en Sofia;
 • reizigers van 5 jaar en ouder dienen te voldoen aan de verplichte PCR-test of antigeentest.
 • indien u niet kunt aantonen dat u een negatieve PCR-test /antigeentest, dient u bij aankomst een test te ondergaan, de kosten hiervoor bedragen USD $ 50,-. U ontvangt binnen 15-30 minuten de uitslag. Indien u positief wordt getest dient u 14 dagen in quarantaine te gaan in een goedgekeurd hotel op uw eigen kosten.
 • wanneer u vanuit buurlanden Guatemala of Mexico de grens oversteekt naar Belize dient u bij de grens ter plaatse een antigeen test te doen. Eerder genomen tests worden niet geaccepteerd. Kosten voor de test bedragen circa $ 75,- per persoon, lokaal te voldoen.
 • mogelijk een medische screening te ondergaan op de luchthaven;
 • bewijs kunnen tonen van uw verblijf in Belize, waar wij bij een boeking uiteraard zorg voor dragen.
 • altijd een mondkapje dragen en 2 meter afstand houden.

Laatste updates voor aankomende toeristen en de voorwaarden om het land binnen te komen en om in Belize te reizen: https://belizetourismboard.org/news-and-gallery/belize-covid-19-travel-updates/

Terugreis naar Nederland:

Voor de terugreis naar Nederland dient u in het bezit te zijn van een negatieve NAAT/PCR-test dat uiterlijk 48uur voor vertrek naar Nederland is afgenomen of een antigeen test dat niet ouder is dan 24 uur voor vertrek. Dit geldt ook als u volledig gevaccineerd bent. Kinderen tot 11 jaar zijn uitgezonderd van testplicht. Wij zorgen voor deze test en maken hier tijd voor vrij in uw programma.
Wanneer u volledig gevaccineerd bent hoeft u niet in quarantaine bij terugkomst in Nederland vanuit Belize. Reizigers worden geadviseerd om een zelftest te doen voordat ze anderen gaan ontmoeten. 

Meer over Belize

Bolivia

Heenreis naar Bolivia:

Bolivia is vanaf 28 oktober open voor reizigers, zonder quarantaine. Gaat u op reis naar Bolivia dan moet u aan de volgende maatregelen voldoen:

 • Kunnen aantonen dat u volledig gevaccineerd bent. De laatste dosis dient minsten 14 dagen voor aankomst te zijn genomen. 
 • Kunnen aantonen dat u een negatieve PCR-test 72 uur voor vertrek naar Bolivia hebt gehad. Dit geldt voor aankomsten per vliegtuig, of over land en water. Dit geldt voor reizigers van 5 jaar en ouder. Ook wanneer u volledig gevaccineerd bent heeft u een negatieve PCR-test nodig.
 • Indien u niet gevaccineerd bent dient u 72 uur na aankomst in quarantaine te gaan en (op eigen kosten) een nieuwe PCR-test af te nemen. Indien deze negatief is, vervalt de quarantaine.
 • Kunnen aantonen dat u in het bezit bent van verzekering die een ziekenhuisopname en de quarantaineperiode als gevolg van COVID-19 dekt
 • een verklaring invullen

Terugreis naar Nederland:

Bent u in het bezit van een Coronabewijs (dus óf een vaccinatiebewijs dat u volledig gevaccineerd bent, óf een testbewijs, óf een herstelbewijs), dan hoeft u bij terugkomst in Nederland geen dubbel testbewijs meer te hebben, en u hoeft ook niet in quarantaine. Reizigers worden wel geadviseerd om een zelftest te doen voordat ze anderen gaan ontmoeten.

Meer over Bolivia

Brazilië

Heenreis naar Brazilië:

Het land is open voor toeristen. Gaat u op reis naar Brazilië dan moet u aan de volgende maatregelen voldoen:

 • Een negatieve PCR-test te kunnen aantonen, die uiterlijk 72 uur voor vertrek is afgenomen. Het testresultaat dient in het Engels, Portugees of Spaans te zijn. Dit geldt ook wanneer u op een Braziliaanse luchthaven moet overstappen voor een vlucht naar een ander land. Dit geldt niet voor reizigers jonger dan 2 jaar en reizigers tot 12 jaar die samen met een volwassen reizen.
 • Of een negatieve antigeen test kunnen aantonen dat uiterlijk 24 uur voor vertrek naar Brazilië is afgenomen. Dit geldt niet voor reizigers jonger dan 2 jaar en reizigers tot 12 jaar die samen met een volwassen reizen.
 • Een gezondheidsverklaring tot 24 uur voor aankomst invullen en bij aankomst aantonen.
 • Een mondkapje te dragen in openbare binnenruimtes en in winkels.
 • Alle toeristische attracties zijn geopend voor toeristen met een gereduceerde capaciteit. Vanaf 15 september dienen reizigers een vaccinatiebewijs te kunnen tonen om de belangrijkste toeristische attracties in Rio de Janeiro en São Paulo te kunnen bezoeken.

Meer informatie over inreisregels in Brazilië: https://www.gov.br/anvisa/pt-br/assuntos/paf/coronavirus/viajantes/entrada-no-pais

Terugreis naar Nederland:

Bent u in het bezit van een Coronabewijs (dus óf een vaccinatiebewijs dat u volledig gevaccineerd bent, óf een testbewijs, óf een herstelbewijs), dan hoeft u bij terugkomst in Nederland geen dubbel testbewijs meer te hebben, en u hoeft ook niet in quarantaine. Reizigers worden geadviseerd om een zelftest te doen voordat ze anderen gaan ontmoeten.

Meer over Brazilië

Chili

Heenreis naar Chili:

Vanaf 1 november zijn buitenlandse reizigers welkom in Chili. Het is nog niet mogelijk om naar Paaseiland te reizen, vanaf februari 2022 zal dit wel mogelijk zijn. Chili heeft code geel volgens het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken. Gaat u op reis naar Chili dan moet u aan de volgende maatregelen voldoen:

 • Aan kunnen tonen dat u volledig gevaccineerd bent. De laatste dosis dient uiterlijk twee weken voor aankomst te zijn genomen. De vaccinatie dient gevalideerd te worden via http://mevacuno.gob.cl om een mobiliteitspas voor 30 dagen te verkrijgen. Houd er rekening mee dat de validatie 30 dagen kan duren en dat deze niet eerder dan 45 dagen voor aankomst in Chili kan worden voltooid.
 • Een negatieve PCR-test tonen dat uiterlijk 72 uur voor vertrek naar Chili is afgenomen.
 • Uiterlijk 48uur voor vertrek naar Chili een online formulier invullen
 • Bij aankomst in Chili een PCR-test ondergaan op de luchthaven, de kosten hiervoor bedragen USD $ 40,- per persoon en kan met een creditcard betaald worden. Vervolgens per privévervoer naar het hotel worden gebracht en hier wachten op het resultaat dat binnen 24 uur beschikbaar zal zijn. Wanneer het resultaat negatief is, bent weer vrij om te reizen zonder verdere beperkingen.
 • Zorgverzekering hebben die Covid-19 gerelateerde zaken dekt, dekking van USD $ 30.000,- per persoon
 • Gedurende de eerste 14 dagen na aankomst in het land dient u dagelijks uw locatie en gezondheidssituatie te rapporteren.
 • Reizen met kinderen: kinderen tot 7 jaar dienen ook gevaccineerd te zijn om naar Chili te kunnen reizen en voldoen aan de protocollen die voor volwassenen gelden. Kinderen van 6 of jonger jaar dienen bij aankomst in Chili in quarantaine te gaan met medereizigers. We adviseren u daarom om voorlopig om uw reis naar Chili uit te stellen wanneer u met kinderen reist.
 • Reizigers die in de 14 dagen voorafgaand aan de reis naar Chili in Zuid-Afrika, Zimbabwe, Namibië, Botswana, Lesotho, Swaziland en Mozambique mogen Chili niet in.

Meer informatie over inreisregels in Chili: https://www.chile.travel/planviajarachile/

Terugreis naar Nederland:

Bent u in het bezit van een Coronabewijs (dus óf een vaccinatiebewijs dat u volledig gevaccineerd bent, óf een testbewijs, óf een herstelbewijs), dan hoeft u bij terugkomst in Nederland geen dubbel testbewijs meer te hebben, en u hoeft ook niet in quarantaine. Reizigers worden geadviseerd om een zelftest te doen voordat ze anderen gaan ontmoeten. 

Meer over Chili

Colombia

Heenreis naar Colombia:

Het land is open voor toeristen. Colombia heeft code geel volgens het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken. Gaat u op reis naar Colombia dan moet u aan de volgende maatregelen voldoen:

 • Geen Corona gerelateerde symptomen te vertonen voordat de reis start.
 • De Check-Mig formulier tussen 48 en 24 uur voor vertrek naar Colombia invullen. U dient dit formulier uit te printen.
 • Vanaf 16 november dient u een vaccinatiebewijs (van ten minste de eerste dosis) te kunnen aantonen om bars, eetcafés, musea, etc. Dit geldt voor reizigers van 18 jaar en ouder. Hotels en vervoerders zullen vooralsnog geen vaccinatiebewijs vragen. Het is nog niet duidelijk of restaurants en archeologische sites een vaccinatiebewijs zullen vragen en of het vragen van een vaccinatiebewijs verplicht zal zijn.
 • Te alle tijde een mondkapje dragen en 2 meter afstand bewaren op straat, in publieke binnenruimtes, op luchthavens en tijdens vluchten. Het dragen van een mondkapje is verplicht vanaf 2 jaar en ouder.

Terugreis naar Nederland:

Bent u in het bezit van een Coronabewijs (dus óf een vaccinatiebewijs dat u volledig gevaccineerd bent, óf een testbewijs, óf een herstelbewijs), dan hoeft u bij terugkomst in Nederland geen dubbel testbewijs meer te hebben, en u hoeft ook niet in quarantaine. 
Reizigers worden geadviseerd om een zelftest te doen voordat ze anderen gaan ontmoeten. 

Meer over Colombia

Costa Rica

Heenreis naar Costa Rica:

Het is mogelijk om naar Costa Rica op reis te gaan. Luchthavens en landsgrenzen zijn open voor reizen. Gaat u op reis naar Costa Rica dan moet u aan de volgende maatregelen voldoen:

 • Binnen 72 uur voor aankomst in het land online een epidemiologische vragenlijst in te vullen en bij aankomst de QR-code te kunnen aantonen.
 • Een reisverzekering hebben die medische zorg of een onverwacht verlengd hotelverblijf dekt (ook Corona gerelateerd). De reisverzekering dient een minimale dekking van USD $ 50.000,- per persoon en een onkostendekking van ten minste USD $ 2.000,- per persoon voor accommodatie te hebben. De reisverzekering dient tijdens het gehele verblijf in Costa Rica geldig te zijn. Diverse verzekeringsmaatschappijen in Nederland bieden deze mogelijkheid niet aan. De Costa Ricaanse verzekeringsmaatschappijen INS en Sagicor bieden deze verzekering wel aan. De kosten voor deze verzekering bedragen ongeveer USD $ 7,- a USD $ 15,- per persoon per dag. Deze verzekering is verplicht voor reizigers van 18 jaar en ouder. De volledige vaccinatie dient twee weken voor aankomst in het land te zijn toegediend. Geaccepteerde vaccins zijn Moderna, Pfizer-BioNTech, Oxford/AstraZeneca en Johnson & Johnson/Janssen. 
 • Bovengenoemde verzekering is niet nodig indien u kunt aantonen dat u gevaccineerd bent.
 • Gedurende de reis de plaatselijke regels te volgen; waaronder het dragen van een mondkapje in binnenruimtes, afstand houden en vaak ontsmetten. 
 • Vanaf december zullen commerciële etablissementen (hotels, restaurants, ed.) een vaccinatiebewijs kunnen vragen. Vanaf 8 januari zullen commerciële etablissementen alleen volledig gevaccineerde bezoekers ontvangen. Dit geldt voor personen van 12 jaar en ouder.

Terugreis naar Nederland:

Bent u in het bezit van een Coronabewijs (dus óf een vaccinatiebewijs dat u volledig gevaccineerd bent, óf een testbewijs, óf een herstelbewijs), dan hoeft u bij terugkomst in Nederland geen dubbel testbewijs meer te hebben, en u hoeft ook niet in quarantaine. 
Reizigers worden geadviseerd om een zelftest te doen voordat ze anderen gaan ontmoeten. 

Meer over Costa Rica

Cuba

Het is nog niet mogelijk om naar Cuba te reizen.

Meer over Cuba

Ecuador & Galapagos

Heenreis naar Ecuador:

Het land is open voor toeristen. Landsgrenzen met buurlanden zijn nog gesloten. Gaat u op reis naar Ecuador dan moet u aan de volgende maatregelen voldoen:

 • Een Covid-19 vaccinatie certificaat van de volledige vaccinatie te kunnen aantonen. De laatste dosis dient minsten 14 dagen voor aankomst te zijn genomen. 
 • Of een bewijs dat u hersteld bent van Covid-19 te kunnen aantonen
 • Of aan te kunnen tonen dat u 72 uur voor aankomst in het land een negatieve RT-PCR test heeft gehad. Indien bij aankomst geen negatief RT-PCR test kan worden aangetoond, dient u een test te doen op de luchthaven en in het hotel wachten tot het resultaat van de test bekend is. Een test afnemen bij aankomst kost circa USD $ 150,- per persoon en is voor eigen rekening. Indien u positief wordt getest dient u 10 dagen in quarantaine te gaan in een aangewezen hotel. Kosten voor dit verblijf zijn voor eigen rekening.
 • Vaccinatie en/of testbewijs is noodzakelijk voor reizigers van 2 jaar en ouder.
 • Bij aankomst kunt u verzocht worden om een Covid-19 antigeen test te doen. Niet van toepassing voor reizigers jonger dan 14 jaar.
 • Voor aankomst in Ecuador een gezondheidsverklaring in te vullen en te ondertekenen. Indien u bij aankomst in Ecuador symptomen heeft, dan dient u opnieuw een test af te nemen.
 • Een reisverzekering te hebben die medische kosten dekt.
 • Tijdens uw reis in Ecuador op openbare plekken een mondkapje te dragen en 2 meter afstand te houden van anderen.

Wanneer u naar de Galapagos eilanden gaat, dient u (dit geldt voor reizigers van 2 jaar of ouder);

 • Een Covid-19 vaccinatie certificaat van de volledige vaccinatie te kunnen aantonen. Enkele rederijen vragen alsnog om een antigeen test voordat reizigers vanuit het vasteland naar de Galapagos eilanden reizen.
 • Of en een negatieve RT-PCR test dat tot 72 uur voor aankomst op de Galapagos is afgenomen. Indien de test buiten Ecuador wordt afgenomen dient deze uit een erkend laboratorium te zijn uitgevoerd. Wanneer u eerst rondreis door Ecuador en daarna naar de Galapagos eilanden reist, dient u ter plaatse opnieuw een RT-PCR test te laten doen. Bij het samenstellen van een rondreis houden wij hier uiteraard rekening mee en kunnen wij een testmoment voor u inplannen.
 • Vaccinatie en/of testbewijs is noodzakelijk voor reizigers van 2 jaar en ouder.
 • Een reisverzekering te hebben die medische kosten dekt.
 • Over een 'safe passage document' te beschikken. Deze wordt uitgegeven door onze lokale partners en hotels. Indien uw reis met ons is geboekt zullen wij hiervoor zorgen.
 • Bij aankomst op de Galapagos eilanden wordt uw temperatuur gemeten.

Terugreis naar Nederland:

Bent u in het bezit van een Coronabewijs (dus óf een vaccinatiebewijs dat u volledig gevaccineerd bent, óf een testbewijs, óf een herstelbewijs), dan hoeft u bij terugkomst in Nederland geen dubbel testbewijs meer te hebben, en u hoeft ook niet in quarantaine. Reizigers worden geadviseerd om een zelftest te doen voordat ze anderen gaan ontmoeten. 

Meer over Ecuador

Meer over de Galapagos

El Salvador

Heenreis naar El Salvador:

Het is mogelijk om naar El Salvador op reis te gaan. Luchthavens en landsgrenzen zijn open voor reizen. Gaat u op reis naar El Salvador dan moet u aan de volgende maatregelen voldoen:

 • Een bewijs van Covid-19 vaccinatie (volledige vaccinatie) te kunnen overhandigen
 • Of aan te kunnen tonen dat ze uiterlijk 72 uur voor aankomst in het land een negatieve PCR test hebben gehad
 • Vaccinnatiebewijs en testbewijs zijn niet nodig voor reizigers jonger dan 2 jaar.
 • Te allen tijde een mondkapje te dragen in openbare binnenruimtes.

Terugreis naar Nederland:

Bent u in het bezit van een Coronabewijs (dus óf een vaccinatiebewijs dat u volledig gevaccineerd bent, óf een testbewijs, óf een herstelbewijs), dan hoeft u bij terugkomst in Nederland geen dubbel testbewijs meer te hebben, en u hoeft ook niet in quarantaine. Reizigers worden wel geadviseerd om een zelftest te doen voordat ze anderen gaan ontmoeten.

Meer over El Salvador

Guatemala

Heenreis naar Guatemala:

Het is weer mogelijk om naar Guatemala op reis te gaan. Luchthavens en landsgrenzen zijn open voor reizen. Gaat u op reis naar Guatemala dan moet u aan de volgende maatregelen voldoen:

 • Een Covid-19 vaccinatie certificaat (volledige vaccinatie) te hebben. De laatste dosis moet ten minste twee weken voor aankomst zijn toegediend.
 • Of aan te kunnen tonen dat zij binnen 3 dagen voor aankomst in het land een negatieve PCR-test of een antigeen test (snelle test/RT-PCR) hebben gehad.
 • Of een bewijs van herstel van Covid-19 dat ten minste tien dagen nadat een positieve test is vastgesteld is afgegeven. Reizigers mogen niet meer dan drie maanden voor aankomst positief zijn getest.
 • Vaccinatie certificaat en testbewijs is niet nodig voor reizigers jonger dan 10 jaar.
 • Te allen tijde een mondkapje dragen in openbare binnenruimtes en door warmtescanners te lopen indien aanwezig. Indien er temperaturen gelijk of hoger dan 38 graden Celsius worden gemeten, wordt er verder onderzoek gedaan.
 • Altijd een mondkapje dragen en 2 meter afstand houden.

Meer informatie over de regels om Guatemala binnen te komen vindt u op: https://igm.gob.gt/protocolo-de-ingreso-al-pais-covid19/ (in het Spaans).

Terugreis naar Nederland:

Bent u in het bezit van een Coronabewijs (dus óf een vaccinatiebewijs dat u volledig gevaccineerd bent, óf een testbewijs, óf een herstelbewijs), dan hoeft u bij terugkomst in Nederland geen dubbel testbewijs meer te hebben, en u hoeft ook niet in quarantaine. Reizigers worden wel geadviseerd om een zelftest te doen voordat ze anderen gaan ontmoeten.

Meer over Guatemala

Honduras

Heenreis Honduras:

Het is weer mogelijk om naar Honduras op reis te gaan. Luchthavens en landsgrenzen zijn open voor reizen. Gaat u op reis naar Honduras dan moet u aan de volgende maatregelen voldoen:

 • Een Covid-19 vaccinatie certificaat (volledige vaccinatie) te hebben. De laatste dosis moet ten minste twee weken voor aankomst zijn toegediend
 • Of uiterlijk 72 uur voor aankomst in het land een negatieve Corona test te hebben gehad. Geaccepteerde tests zijn: Antibody RT (sneltest), Antigeen test, ELISA en RT-PCR test.
 • Een online formulier in te vullen.
 • Altijd een mondkapje dragen en 2 meter afstand houden.

Terugreis naar Nederland:

Bent u in het bezit van een Coronabewijs (dus óf een vaccinatiebewijs dat u volledig gevaccineerd bent, óf een testbewijs, óf een herstelbewijs), dan hoeft u bij terugkomst in Nederland geen dubbel testbewijs meer te hebben, en u hoeft ook niet in quarantaine. Reizigers worden wel geadviseerd om een zelftest te doen voordat ze anderen gaan ontmoeten.

Meer over Honduras

Mexico

Heenreis naar Mexico:

Het is mogelijk om op reis te gaan naar Mexico. Gaat u op reis naar Mexico dan moet u aan de volgende maatregelen voldoen:

 • Een online vragenlijst in te vullen om risicofactoren te identificeren. De vragenlijst kan vanaf 12 uur voor vertrek worden ingevuld. Bij internationale vluchten dient de online vragenlijst bij aankomst te worden ingevuld. 
 • Het is aan te raden om online een toeristenkaart (één per persoon), zodat u bij aankomst op de luchthaven deze al bij u heeft om de douane formaliteiten makkelijk te laten verlopen. Als u deze voorzorgsmaatregelen neemt, voorkomt u extra wachttijden. Veel luchtvaartmaatschappijen delen de formulieren niet meer uit tijdens de vlucht, vanwege nieuwe protocollen die het fysieke contact tussen personeel en passagiers beperken. 
 • Voor wat betreft de Corona maatregelen in Mexico werkt het land met een 'stoplichtensysteem' waarbij aan de hand van het aantal corona gevallen bepaalde maatregelen gelden. Meer informatie hierover vindt u op: https://coronavirus.gob.mx/semaforo/. Het dragen van een mondkapje is verplicht in openbare binnenruimtes en op drukke plekken (ook buiten). Bij archeologische sites is het dragen van een mondkapje verlicht, ook al is dit een openbare ruimte. 

Terugreis naar Nederland:

Bent u in het bezit van een Coronabewijs (dus óf een vaccinatiebewijs dat u volledig gevaccineerd bent, óf een testbewijs, óf een herstelbewijs), dan hoeft u bij terugkomst in Nederland geen dubbel testbewijs meer te hebben, en u hoeft ook niet in quarantaine. Reizigers worden wel geadviseerd om een zelftest te doen voordat ze anderen gaan ontmoeten.

Meer over Mexico

Nicaragua

Heenreis naar Nicaragua:

Het is weer mogelijk om naar Nicaragua op reis te gaan. Luchthavens en landsgrenzen zijn open voor reizen. Gaat u op reis naar Nicaragua dan moet u aan de volgende maatregelen voldoen:

 • Een negatieve PCR-test te kunnen aantonen dat binnen 72 uur voor aankomst in Nicaragua is afgenomen.
 • Een online formulier invullen ten minste zeven dagen voor aankomst.
 • Te allen tijde een mondkapje te dragen in openbare binnenruimtes, afstand houden en temperatuur laten meten.

Laatste updates voor aankomende toeristen en de voorwaarden om het land binnen te komen: https://www.visitanicaragua.com/covid-19-en-nicaragua/ (in het Spaans)

Terugreis naar Nederland:

Bent u in het bezit van een Coronabewijs (dus óf een vaccinatiebewijs dat u volledig gevaccineerd bent, óf een testbewijs, óf een herstelbewijs), dan hoeft u bij terugkomst in Nederland geen dubbel testbewijs meer te hebben, en u hoeft ook niet in quarantaine. Reizigers worden wel geadviseerd om een zelftest te doen voordat ze anderen gaan ontmoeten.

Meer over Nicaragua

Panama

Heenreis naar Panama:

Het land is open voor toeristen. Luchthavens en landsgrenzen zijn open voor reizen. Gaat u op reis naar Panama dan moet u aan de volgende maatregelen voldoen:

 • Een Covid-19 vaccinatie certificaat (volledige vaccinatie) te hebben. De laatste dosis moet ten minste 14 dagen voor aankomst zijn toegediend.
 • Of een negatieve PCR-test, (snelle test/RT-PCR) of een antigeen test aan te kunnen tonen dat binnen 72 uur voor aankomst in Panama is afgenomen. Het testresultaat dient in het Spaans of Engels te zijn. Indien er binnen deze tijd nog geen test is afgenomen dienen reizigers bij aankomst op de luchthaven een test te doen (kosten circa USD $ 50,-) en het resultaat afwachten dat binnen 30 minuten beschikbaar zal zijn. Indien de reiziger positief test bij aankomst dient deze in quarantaine te gaan.
 • Vaccinatie en/of testbewijs is noodzakelijk voor reizigers tot 12 jaar
 • Een gezondheidsverklaring in te vullen en te ondertekenen
 • Bij aankomst in het land een formulier in te vullen en te ondertekenen waarin de reiziger ermee instemt de sanitaire maatregelen en protocollen van Panama na te leven. Daarnaast stemt de reiziger er ook mee in dat deze door met ministerie van Volksgezondheid wordt gecontroleerd via een mobiele applicatie.
 • Een mondkapje te dragen (binnen en buiten) en 2 meter afstand te houden.

Reizigers die een overstap (langer dan zes uur) hebben op Panama-Stad dienen ook te voldoende aan bovengenoemde voorwaarden.

Bekijk hier de video over de veiligheidsprotocollen bij aankomst op de luchthaven van Panama. Meer informatie over de protocollen in Panama vindt u hier.

Terugreis naar Nederland:

Bent u in het bezit van een Coronabewijs (dus óf een vaccinatiebewijs dat u volledig gevaccineerd bent, óf een testbewijs, óf een herstelbewijs), dan hoeft u bij terugkomst in Nederland geen dubbel testbewijs meer te hebben, en u hoeft ook niet in quarantaine. Reizigers worden geadviseerd om een zelftest te doen voordat ze anderen gaan ontmoeten. 

Meer over Panama

Peru

Heenreis naar Peru:

Het is mogelijk om naar Peru te reizen. Peru heeft code geel volgens het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken. Gaat u op reis naar Peru dan moet u aan de volgende maatregelen voldoen:

 • Aan te kunnen tonen dat u volledig gevaccineerd bent. De laatste dosis dient minsten 14 dagen voor aankomst te zijn genomen. Dit geldt voor reizigers van 12 jaar en ouder.
 • Of indien niet gevaccineerd een negatieve RT-PCR test te kunnen aantonen dat maximaal 72 uur voor het aan boord gaan van de vlucht naar Peru is afgenomen. Dit geldt voor reizigers van 12 jaar en ouder.
 • Reizigers jonger dan 12 jaar dienen geen Corona gerelateerde symptomen te tonen voor vertrek. Aanvullende testen zijn niet nodig.
 • Een gezondheidsverklaring in te vullen binnen 72uur voor aankomst in het land. 
 • Voor binnenlandse vluchten dient u aan te kunnen aantonen dat u volledig gevaccineerd bent (dit geldt voor reizigers van 45 jaar en ouder).
 • Twee mondkapjes te dragen in openbare ruimtes en afstand bewaren van anderen. 
 • Er geldt een vliegverbod voor vluchten vanuit Zuid-Afrika. Er geldt ook een inreisverbod voor reizigers die in de 14 dagen voorafgaand aan de reis naar Peru in deze landen zijn geweest en/of hier zijn overgestapt.

Meer informatie over de regels om naar Peru te kunnen reizen vindt u op deze website.

Terugreis naar Nederland:

Bent u in het bezit van een Coronabewijs (dus óf een vaccinatiebewijs dat u volledig gevaccineerd bent, óf een testbewijs, óf een herstelbewijs), dan hoeft u bij terugkomst in Nederland geen dubbel testbewijs meer te hebben, en u hoeft ook niet in quarantaine. Reizigers worden geadviseerd om een zelftest te doen voordat ze anderen gaan ontmoeten. 

Meer over Peru

Suriname

Heenreis naar Suriname:

Het is mogelijk om naar Suriname op reis te gaan. Gaat u op reis naar Suriname dan moet u aan de volgende maatregelen voldoen:

 • Een Covid-19 vaccinatie certificaat van de volledige vaccinatie te kunnen aantonen. De laatste dosis dient ten minste 14 dagen voor aankomst in Suriname te zijn toegediend. Dit geldt niet voor reizigers jonger dan 18 jaar. 
 • Aan te kunnen tonen dat er 72 uur voor aankomst in het land een negatieve RT-PCR test is afgenomen (geldig voor reizigers van 12 jaar en ouder)
 • Op de 3e dag na aankomst in Suriname een antigeentest te ondergaan
 • In het bezit bent van een reis- en zorgverzekering 
 • En een visum aanvraag doen via: https://suriname.vfsevisa.com/suriname/online/home/index

Meer inforatie over de regels omtrent reizen naar Suriname: http://netherlands.consulate.gov.sr/bekendmakingen/covid-19-en-repatri%C3%ABring-naar-suriname/

Terugreis naar Nederland:

Voor de terugreis naar Nederland dient u in het bezit te zijn van een negatieve NAAT/PCR-test dat uiterlijk 48uur voor vertrek naar Nederland is afgenomen of een antigeen test dat niet ouder is dan 24 uur voor vertrek. Dit geldt ook als u volledig gevaccineerd bent. Kinderen tot 11 jaar zijn uitgezonderd van testplicht. Wij zorgen voor deze test en maken hier tijd voor vrij in uw programma. Ook dient u het bewijs te overhandigen dat u de antigeentest van dag 3 hebt ondergaan.

Na een verblijf in Suriname dient u bij aankomst in Nederland verplicht in quarantaine. Indien u volledig gevaccineerd bent hoeft u bij aankomst in Nederland vanuit Suriname niet in quarantaine. U dient wel een quarantaine verklaring in te vullen.

Meer over Suriname

Uruguay

Heenreis naar Uruguay:

Vanaf 1 november is het mogelijk om naar Uruguay te reizen. Uruguay heeft code geel volgens het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken. Gaat u op reis naar Uruguay dan moet u aan de volgende maatregelen voldoen:

 • Een Covid-19 vaccinatie certificaat van de volledige vaccinatie te kunnen aantonen. De laatste dosis dient ten minste 14 dagen voor aankomst in Uruguay te zijn toegediend, maar niet langer dan 9 maanden voor aankomst. Alle vaccinaties die zijn goed gekeurd door de WHO zijn geldig om naar Uruguay te reizen, mits de reiziger alle voorgeschreven dosissen heeft genomen.
 • Aan te kunnen tonen dat er 72 uur voor aankomst in het land een negatieve RT-PCR test is afgenomen. 
 • 7 dagen naar aankomst in het land een nieuwe PCR-test afnemen (kosten voor rekening van de reiziger).
 • Reizigers die geen volledige vaccinatieschema hebben dienen 14 dagen in quarantaine te gaan.
 • Minderjarigen die komen uit landen waar vaccinaties worden toegediend aan minderjarigen dienen het volledige vaccinatie schema te kunnen aantonen. Minderjarigen die komen uit landen waar nog geen corona vaccinatie wordt toegediend, hoeven geen vaccinatie bewijs te tonen.
 • Ongevaccineerde minderjarigen van 7 tot 17 jaar oud: geen quarantaine. Zij dienen een negatieve PCR-test te kunnen aantonen bij aankomt en 7 dagen na aankomst een nieuwe PCR-test at te nemen(kosten voor rekening van de reiziger).
 • Kinderen van 6 jaar en jonger hoeven niet in quarantaine en hoeven zich ook niet te laten testen.
 • Alle reizigers dienen in het bezit te zijn van een zorgverzekering die Corona gerelateerde zaken dekt.
 • Alle reizigers moeten een gezondheidsverklaring invullen via de volgende website of via de Coronavirus UY app (beschikbaar voor android en apple toestellen). Hiervoor dient er een profiel aangemaakt te worden via deze website. De reiziger dient zich te registreren en met de aangemaakte gebruikersprofiel de gegevens invullen. Het formulier dient tot 48 uur voor vertrek naar Uruguay te worden ingevuld en de negatieve PCR-test dient er aan gekoppeld te worden. In het formulier dienen reizigers gedetailleerde contactgegevens van de verzekeringsmaatschappij invullen (polisnummer, telefoon en e-mail van de maatschappij).

Terugreis naar Nederland:

Bent u in het bezit van een Coronabewijs (dus óf een vaccinatiebewijs dat u volledig gevaccineerd bent, óf een testbewijs, óf een herstelbewijs), dan hoeft u bij terugkomst in Nederland geen dubbel testbewijs meer te hebben, en u hoeft ook niet in quarantaine.

Meer over Uruguay

Neem contact op

Neem contact met ons op wanneer u vragen heeft over een bestaande en/of nieuwe reis, zodat we u zo goed mogelijk kunnen adviseren en helpen afgestemd op uw persoonlijke situatie.

Contact