Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Veelzijdig Peru met huurauto

Marianne en John van Asperen

We hebben ondanks Corona uiteindelijk een geweldige en onbezorgde reis kunnen hebben dankzij Petra en het Sapa Pana Travel team.

Wat is Peru een mooi land! Uiteraard waren we heel nieuwsgierig naar de Machu Picchu, maar dit land heeft nog zoveel meer te bieden. Fraaie landschappen, de wonderlijke en verbazingwekkende Inca-cultuur, de vriendelijke bevolking en haar hedendaagse cultuur en niet te vergeten het Amazonegebied. Omdat we tijdens onze reis op hoogten van ruim 4000 m zouden verblijven, zijn we via Lima gestart in Arequipa om bij te komen van de lange vliegreis en te acclimatiseren. Vanuit Arequipa begon onze reis met huurauto.

Stenen bos

We werden al snel getrakteerd op het bijzondere landschap van Bosque de Piedras (Stenen Bos) van Puruña. Een verborgen pareltje dat nergens aangegeven staat langs de weg, maar via Google maps of maps.me toch te vinden is. Via de Colca Canyon, met zijn condors boven een magnifiek terrassenlandschap, reden we, terwijl het landschap totaal veranderde, naar het Titicacameer. Daarna volgde een lange rit richting Urubamba als opstap voor de Machu Picchu en verkenning van de Heilige Vallei met de landbouw-cirkels van Moray en de zoutwinning bij Maras. In de leuke stad Cuzco hebben we de auto weer ingeleverd. Als afsluiting vertrokken we met een binnenlandse vlucht naar andere hoogte en temperatuur: de Amazone. Met een boottocht van 2 uur lieten we alle menselijke drukte achter ons en werden we omringd door krijsende ara’s, brulapen en fluitende cicaden. Ons hoogtepunt: we zagen langs de oevers van een rivier een jaguar, zelfs enkele minuten lang!

Uitstekende gidsen

Alle accommodaties waren bijzonder; mooie boetiekhotels in de steden, eigen hotsprings bij de Colca Canyon, mooie huisjes in de Heilige Vallei, maar de dagen bij het Titicacameer sprongen er wel uit: Titilaka is een fantastische plek met uitstekende gidsen die ons zo ontzettend veel geleerd hebben over de oude culturen: de drijvende rieteilanden, Taquile met breiende mannen en wevende vrouwen en de magische plek Aramu Muru. Ons verblijf in het Tambopata Research Centre in de Amazone liet de andere kant van Peru zien, met wederom een fantastische gids! Zoveel geluiden, vogels, dieren. Geweldig! (Alhoewel de tarantula toch wel wat gemengde gevoelens opriep).

Dit was onze tweede reis met Sapa Pana Travel. De eerste reis was eveneens uitstekend geregeld, maar bij deze reis bleek de toewijding en zorgvuldigheid des te meer: vanwege coronamaatregelen moest de reis 3x verzet worden en waren er ook op het laatst nog aanpassingen nodig; en hoewel niet noodzakelijk, was er tijdens de reis toch regelmatig contact, wat als zeer prettig door ons ervaren werd. Uitstel dus, maar gelukkig geen afstel. We hebben ondanks Corona uiteindelijk een geweldige en onbezorgde reis kunnen hebben dankzij Petra en het Sapa Pana Travel team.

Dank jullie wel!

Marianne en John van Asperen