Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Met het gezin een maand reizen door Colombia!

In december hebben we een maand, met ons gezin van zeven personen, een indrukwekkende reis door Colombia gemaakt. Alle leden van ons gezin hadden aangegeven waar ze naar toe wilden. Het betrof vooral de highlights waarbij we langere tijd in Medellín wilden doorbrengen.

We werden in Colombia allerhartelijkst ontvangen en hebben ongelooflijk veel informatie gekregen van over het algemeen super enthousiaste gidsen die erg trots op hun land zijn. Alle transfers verliepen soepel, de gidsen en de royale privé bus waarin we werden vervoerd waren altijd ruim op tijd en zorgden ervoor dat het ons aan niets ontbrak. Zij vertelden ons alle 'ins and outs' van waar we op moesten letten tot waar je lekker kon eten. Hadden we een extra verzoek, dan werd dat via de Colombiaanse partner van Sapa Pana Travel geregeld.

Met dat lijstje zijn we naar Sapa Pana Travel gegaan en zij hebben een superreis voor ons samengesteld.

Bogotá

Wat hebben wij veel gezien! In de enorme en drukke stad Bogotá hebben we een stadstour op de fiets gedaan, heel veel vers fruit geproefd, de Montserrat bezocht, Museo del Oro- en Botero bezocht en gewandeld door Candelaria. Daarnaast bezochten we de andere stad; Medellín, die veel aan het veranderen is in positieve zin. Onder andere met Comuna13, de metro- en de kabelbaan, plaza Botero, het Museo de Antioquia en het hippe parque Lleras. In de omgeving hebben we de prachtige rio Claro bezocht. En 'last but not least', zijn we een avond naar de imposant verlichte kerstversiering boven de Medellin-rivier gegaan welke is gemaakt door de inwoners van de stad. Het is geen kerstmis, als je niet met je gezin hier naar toe bent geweest. Er was overal eten en drinken, het is overweldigend.

Villa de Leyva

Buiten deze steden zijn we vanuit Bogota via Guatavita naar Villa de Leyva gereden. In Gutavita hebben we van de Muisca gids geleerd dat de rijkdom niet zit in het goud. Hun Eldorado is de zon en het één zijn met de elementen water, vuur, lucht en aarde. Villa de Leyva is een leuk stadje met een gezellig plein en in een mooie omgeving met opgravingen uit de préhistorie. Natuurlijk hebben we de mega grote zoutkathedraal in Zipaquirà ook bezocht.

Cocoravallei

Een oase van rust was de Cocoravallei met zijn nevel, 60 meter hoge waxbomen en de kleurrijke dorpjes. Vanzelfsprekend mocht een bezoek aan een Finca del café niet ontbreken. Wij hebben inzicht gekregen in het koffieproces en meer waardering voor onze koffie gekregen. En wat een heerlijk hotel hadden we daar!

Ciudad Perdida trekking

Santa Marta is een bruisende stad met een heel levendig centrum. En de toegang tot het prachtige Tayrona. Hier heeft onze groep zich gesplitst. Vier jongere gezinsleden hebben hier een tocht gemaakt naar Ciudad Perdida. Een zeer zware tocht door een wondermooie jungle. Zeer warm en vochtig, maar een avontuur om nooit te vergeten. Ze hebben kennis gemaakt met de inheemse stamleden van de Kogi en overnacht in de mystieke Ciudad Perdida na ettelijke traptreden te hebben betreden. De achterblijvers hebben genoten van de rust, maar ook prachtige wandelingen gemaakt langs de kust en in Tayrona park.

Cartagena

Tenslotte hebben wij de tocht naar Cartagena gemaakt. Wat een leuke stad met de oude herstelde koloniale gebouwen en de hippe wijk in opkomst; Getsemani. En natuurlijk hebben we de zon zien ondergaan onder het genot van een drankje en bijpassende muziek bij café del Mar.

Een land met vele gezichten

Rijkdom en armoede in al zijn facetten. Wij hebben Colombia met al onze zintuigen mogen beleven. Het drukke van de steden met zijn lawaai van claxons, muziek, de levendige mensen, de uitlaatgassen, de overal aanwezige verkopers, de vuilnisophalers met hun handkarren, de sloppenwijken en de mooie shoppingcentra. Daarnaast de kleurrijke dorpen met het prachtige handwerk dat ze maken. Van 2.500 meter hoogte met 18 graden naar zee niveau met 33 graden warmte. De rust van de natuur, de bergen, de zee, de jungle, de aapjes, de diversiteit aan vogels, de kolibries, de condor, andere vogels met de mooiste kleuren. Ook de eeuwenoude cultuur waar de Colombianen zo trots op zijn en graag over vertellen en zoveel ze kunnen beschermen.

Maar bovenal de super vriendelijke en levendige mensen met hun gastvrijheid en een tikkeltje nieuwgierigheid. Doordat we goed geïnformeerd waren door de gidsen, hebben we ons ook geen moment onveilig gevoeld.

Colombia heeft opnieuw onze harten gestolen

Wilt u graag zelf een rondreis maken door Colombia of een ander land in Latijns-Amerika en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje bij de rondreizen die wij ter inspiratie hebben samengesteld. Deze reizen kunt u direct boeken, maar wij stellen ook graag een persoonlijk programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Heeft u direct een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl. We helpen u graag.

Bekijk rondreizen Colombia