Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Stoere schippersvrouw met een verhaal

| Johan van Rijswijck

Vanaf het eerste moment dat ik met Eva contact had, voelde ik dat we iets bijzonders gingen doen. Tijdens het telefoongesprek dat we hadden voelde ik haar energie. Eva is open, neemt geen blad voor haar mond en weet wat ze wil. Eva wilde met haar man Huib op reis naar Antarctica en het ruige en ongerepte Patagonië. Met heel veel plezier wilde wij daarmee helpen. 

Johan in gesprek met Eva van Dijk - Bijl

Tijdens ons Gente Magica interview ging Johan in gesprek met Eva van Dijk - Bijl over haar bijzondere reis naar Patagonië en Antarctica. Daarnaast vertelde ze haar verhaal over het klimaat aan de hand van de presentatie die ze van de wetenschapper en gids had meegekregen.  

De veerpont naar Tiengemeten

Samen met haar man Huib Bijl runt Eva het rondvaartbedrijf De Hoeksche Vaart. Ook bemannen zij de pont die natuureiland Tiengemeten verbindt met de rest van de wereld. Het runnen van een rondvaartbedrijf en veerdienst betekent hard werken en lange dagen maken. Toch voelen Huib en Eva zich bevoorrecht, omdat ze wonen en werken in een uniek stukje Nederland.

Een reis naar de Carretera Austral en Antarctica

Omdat het werk thuis nooit ophoudt, is reizen de enige manier om even helemaal tot rust te komen. En reizen doen ze graag. Het liefst naar de mooiste landschappen in de meest afgelegen delen van onze planeet. In overleg met Eva besloot ik om een reis te plannen over de Carretera Austral, één van de mooiste autoroutes ter wereld. De, voor het grootste gedeelte onverharde autoweg, wordt enkele malen onderbroken door waterwegen die overgestoken dienen te worden met een ferry. Voor een schippersechtpaar als Eva en Huib gelden deze veerdiensten in den vreemde natuurlijk als de kersen op een taart. Na de Carretera Austral zouden ze naar Antarctica vliegen om aan boord van de Magellan Explorer het Antarctisch Schiereiland te ontdekken.

Een uitgebreid verslag van hun reis

Tijdens en na de reis doet Eva uitgebreid verslag van hun avonturen. De open en onbevangen manier, zoals ze haar verhaal vertelt, doet me denken aan een moderne versie van Alice in Wonderland. 

Lees meer over de rondreis

Het verhaal over klimaatverandering

Terug in Nederland heeft Eva een missie. Aan boord van de Magellan Explorer van Antarctica 21 maken ze niet alleen kennis met de ongerepte wildernis van Antarctica. Ook vertellen de wetenschappers die hen tijdens deze reis begeleiden, over de nadelige gevolgen van klimaat verandering. In een fragiel ecosysteem zoals dat van de zuidpool is dat als eerste zichtbaar. Eva wil dit verhaal delen met de rest van de wereld opdat we ons met z’n allen bewust worden van het feit dat we op een veel duurzamere manier met ons planeet om moeten gaan. Zodat ook de generaties die na ons komen op dezelfde manier kunnen genieten van alle natuurlijke rijkdommen die de aarde ons te bieden heeft.

Neem contact op voor meer informatie

Voor meer informatie over dit interview of een reis naar Antarctica, neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag. Stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl  of bel ons op +31 73 610 62 04. We helpen u graag.