Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Paola en haar passie voor Uruguay

| Johan van Rijswijck

Echt je hart volgen. We zeggen het zo vaak, maar nog te weinig mensen doen dit ook daadwerkelijk. Een uitzondering hierop is Paola Perelli, onze lokale partner in Uruguay. Reizen kreeg Paola met de paplepel ingegoten. Het kon daarom eigenlijk niet anders dan dat ze haar weg vond in de reiswereld. Haar ultieme doel was om de wereld kennis te laten maken met haar zo geliefde Uruguay en in 2000 werd deze droom werkelijkheid toen ze besloot om een eigen reisagentschap te starten.

Samenwerken voor reizen naar Uruguay

Met Sapa Pana Travel werken wij op iedere bestemming intensief samen met een lokale partner om de rondreizen voor onze klanten op een zo goed mogelijke manier te kunnen organiseren. Dit zijn kleinschalige organisaties met mensen die dezelfde passie voor reizen en de door ons aangeboden bestemmingen delen. Met de meeste mensen werken we al vele jaren samen en zijn we inmiddels goed bevriend geraakt. Zo werkt Sapa Pana Travel, zo lang als dat ze reizen naar Uruguay aanbiedt, samen met het team van Paola.

“Paola, ken ik al heel lang. We komen elkaar gemiddeld 2 à 3 keer per jaar tegen en iedere keer beginnen haar ogen weer te twinkelen als ze me vertelt over nieuwe plekjes of nieuwe reisroutes die ze ontdekt heeft in Uruguay. Altijd is ze bezig om haar service en reisproducten te verbeteren. Ze is een fervent ruiter en buitensporter en ik vind het altijd een verademing om met haar over Uruguay te kletsen. Uruguay is écht een verborgen parel en zij was één van de eerste die dit inzag!”

Johan in gesprek met Paola

In onze online serie Gente Mágica interviews ging Johan met Paola in gesprek over haar grote passie voor Uruguay over hoe haar ondersteuning aan de drie jongens niet alleen het leven van hen, maar ook dat van haar veranderde. Bekijk het gesprek op ons Youtube kanaal of beluister het als podcast via Spotify of Itunes.

Bekijk het online gesprek

Lang geen toeristische bestemming

Toen Paola begon met het organiseren van reizen in Uruguay werd het land, hoe onterecht ook, niet gezien als toeristische bestemming. De toeristen die het land op dat moment bezochten, waren afkomstig uit buurlanden Argentinië en Brazilië en die bleven gemiddeld anderhalve nacht in het land.

In het begin combineerde Paola haar twee grote passies: Uruguay en paardrijden. Ze organiseerde en begeleidde zevendaagse ruitertochten. In de jaren daarna breidde ze dit uit met een breder scala aan reismogelijkheden. Langzaam maar zeker won Uruguay als toeristische bestemming aan populariteit en wisten reizigers uit Europa hun weg te vinden naar dit kleine land met haar prachtige binnenland en haar idyllische stranden.

 

Een betere toekomst

Een aantal jaren geleden verhuisde Paola naar La Barra, een pittoresk plaatsje in de provincie Maldonado, niet ver van de kust. Een heerlijke plek, waar ze oud wil worden. Ze ontdekte echter dat veel plattelandsjongeren in deze regio school verlaten wanneer ze 15 of 16 jaar oud zijn, om mee te helpen op de boerderij. De jongeren, die op deze manier zonder diploma de arbeidsmarkt op gaan, komen meestal niet veel verder dan laagbetaalde baantjes op het plattenland. Ze besloot om een drietal jongeren op te leiden als gids, zodat ze in de vakanties voor haar konden werken. De voorwaarde was wel dat ze hun school zouden afmaken en een diploma behaalde. Afgelopen jaar zijn deze jongens 18 geworden en hebben ze hun diploma van de middelbare school gehaald. Ze hebben tevens Engels geleerd. Een van hen is nu werkzaam in een 5 sterren hotel in de Uruguayaanse hoofdstad Montevideo. De tweede is vastbesloten om een universitaire studie te volgen. De derde jongen werkt op een grote boerderij en heeft het plan om een bedrijf in de paardenverzorging te starten. Een plan dat Paola met haar organisatie ondersteunt.

Uruguay

Dit land heeft niet echte toeristische ‘highlights’ zoals de Watervallen van Iguazu op de Argentijns- Braziliaanse grens of de Incastad Machu Picchu in Peru en is daarom onder de radar gebleven bij menig reiziger. Uruguay is echter een heerlijke reisbestemming, waar écht iedereen die het land bezoekt, positief wordt verrast. Het historische stadje Colonia, met haar schilderachtige straatjes waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan, de vele boerderijen en bodega’s die zijn omgevormd tot kleinschalige accommodaties, waar je kunt genieten van een heerlijk glas rode Tannat wijn, zittend op de veranda, terwijl de zwoele avondzon achter de boomtoppen en het glooiende heuvellandschap verdwijnt.  En wat te denken van de eindeloze, veelal verlaten stranden, waar je lange wandelingen kunt maken of simpelweg genieten van de zon en de zee terwijl een zomerse bries je haren beroert. Dat zijn zeker highlights van Uruguay die de moeite waard zijn om te bezoeken. De meeste mensen willen eigenlijk niet meer weg als ze in Uruguay zijn geweest. En dat dit nog niet bij het grote publiek bekend is, is eigenlijk stiekem helemaal niet erg. 

Meer over Paola en haar geliefde Uruguay

Dit is mijn verhaal over Paola Perelli en haar geliefde Uruguay. Wilt u haar verhaal horen? In onze online serie Gente Mágica interviews ging ik met Paola in gesprek over haar grote passie voor Uruguay over hoe haar ondersteuning aan de drie jongens niet alleen het leven van hen, maar ook dat van haar veranderde. Bekijk het gesprek op ons Youtube kanaal of beluister het als podcast via Spotify of Itunes.

Bekijk het online gesprek