Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Highlights van Uruguay

| Anke Hendriks

Uruguay staat in Lonely Planet’s top 10 landen om in 2020 te bezoeken. Helemaal terecht als je het ons vraagt. Het land wordt door reizigers vaak over het hoofd gezien. Zonde, want Uruguay is een heerlijk land is om doorheen te reizen. Bent u benieuwd wat Uruguay te bieden heeft? Wij hebben 5 highlights van Uruguay op een rijtje gezet. 

Highlight Uruguay 1. Hoofdstad Montevideo

Montevideo is zeker een highlight in Uruguay die het bezoeken meer dan waard is. De hoofdstad is het thuis van ongeveer de helft van de Uruguayaanse populatie. Het is een levendige stad vol met cultuur en historie. Het is leuk om het historische centrum te bezoeken. Ga tijdens de lunch naar de havenmarkt waar u een goede steak van de asado met een rode wijn kunt nuttigen. Fiets langs de boulevard en bezoek het nationale museum van beeldende kunst.

Tip: Niet alleen buurland Brazilië is expert in carnaval, ook in Uruguay houden ze ervan om te swingen. Ontdek de kleuren het ritme van de Uruguayaanse carnaval tijdens een unieke tour. Een gids neemt u mee in de geschiedenis van Murgas en Candombe, bekende Spaans Afrikaanse muziekstijlen. Neem deel aan een percussie workshop en stap de swingende wereld binnen van de Uruguayaanse drum. 

Highlight Uruguay 2. Koloniale geschiedenis

Colonial del Sacremento is een klein koloniaal plaatsje niet ver van Montevideo vandaan. Het plaatsje ligt aan de Rio del Plata, met aan de overkant Buenos Aires, de hoofdstad van Argentinië. Dit charmante stadje met smalle steegjes waar de straten bedenkt zijn met kinderkopjes en een unieke architectuur brengt u terug in het verleden. De kleine gekleurde huisjes, de verdedigingsmuur en de vuurtoren die boven het geheel uitsteekt maken het een plek waar u heerlijk kunt rondslenteren. 
Tip: Loop aan het eind van de dag richting de pier voor een romantische zonsondergang. 
 

Highlight Uruguay 3. Wine & Dine

Uruguayanen zijn ontzettend goed in genieten. Overal in het land is de sfeer ontspannen en de bevolking is vriendelijk en behulpzaam. Daarnaast houden ze er ook een bourgondisch leventje op na. Na Argentinië, Chili en Brazilië is Uruguay het 4e grootste producerende wijnland van Zuid-Amerika. De Uruguayaanse trots is de Tannat, die voornamelijk in het westen van het land geproduceerd wordt. Hier vindt u glooiende wijngaarden en geweldige lodges waar u kunt verblijven. Met een grote Zwitserse kolonie kunt u zich tijdens een rondreis tegoed doen aan heerlijke kazen en wordt er volop olijfolie geproduceerd. Voldoende ingrediënten voor een fijn avondje uit. 

Highlight Uruguay 4. Verblijven op een Estancia

Uruguay staat niet bekend om haar extreme en ongerepte natuur. Het land bestaat uit een prachtige kustlijn en veel platteland in het binnenland. Geweldig om doorheen te rijden. Bovendien is het wat ons betreft een aanrader om kennis te maken met dit boerenleven. Door het hele land zijn er verschillende traditionele estancia’s, boerderijen,  waar u kunt verblijven. Overdag kunt u paardrijden, wandelingen maken en fietsen door het Uruguayaanse platteland. De estancia’s zijn sfeervol ingericht en het ontbreekt u hier niet aan comfort en gastvrijheid. 
 

Highlight Uruguay 5. In de voetsporen van Francis Mallmann

Bent u een echte kookliefhebber, dan bent u ongetwijfeld bekend met Chef-kok Francis Mallmann en zijn succesvolle kookboek ‘Seven Fires: Grilling the Argentine Way’. Niet alleen in Argentinië, maar ook in Uruguay kunt u genieten van zijn bijzondere kooktechnieken. De van oorsprong Argentijnse chef-kok werd verliefd op dit prachtige agrarische gebied met een heel uniek en geheel eigen charme. Zo ontdekte hij het kleine plaatsje Garzón en opende hij hier een van zijn succesvolle restaurants waar u kennis kunt maken met zijn smaakvolle gerechten. In dit plaatsje kunt u eveneens overnachten en een bezoek brengen aan de bodega Garzón. 

De highlights in Uruguay zelf bezoeken?

Wilt u graag zelf een rondreis door Uruguay maken met bovenstaande highlights? Neem dan eens een kijkje bij de rondreizen die wij ter inspiratie hebben samengesteld.  Deze reizen kunt u direct boeken, maar wij stellen ook graag een persoonlijk programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën, vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan.

Heeft u direct een vraag? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier, bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl. We helpen u graag.

Bekijk onze rondreizen

Naar luxe reis Uruguay