Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Klassieke auto’s in Mendoza, Argentinië

| Sapa Pana Travel

Op zijn gemak leunt Juan achterover in zijn gemakkelijke fauteuil, terwijl het vuur in de vuurkorf rustig knappert. Juan Tonconogy is de eigenaar van Casa de Uco, een prachtig luxe design-hotel, gelegen tussen de wijngaarden van de Uco Vallei, één van de belangrijkste Argentijnse wijnregio’s in de provincie Mendoza. Naast zijn wijnhotel heeft Juan nog een grote passie; klassieke auto's.

Passie voor klassieke autorally’s

Een passie die Juan al van kinds af aan heeft meegekregen is de passie voor klassieke auto’s. Tenminste drie keer per jaar neemt hij zelf deel aan klassieke autorally’s, en niet zonder succes. Zo won Juan al drie maal de Mille Miglia in Italië, die wordt gezien als de belangrijkste en meest vooraanstaande klassieke autorally ter wereld.

Winnaar Mille Miglia Italië

“De overwinningen in deze rally behoren absoluut tot de mooiste ervaringen in mijn leven. Italianen zijn echte experts op het gebied van rally’s rijden en je onderscheiden in zo’n sterk deelnemersveld van ultieme autoliefhebbers is iets wat me mijn hele leven zal bijblijven. Met name de overwinning die ik dit jaar heb behaald, samen met mijn vrouw, geldt voor mij als een onvergetelijk moment. In Argentinië rijd ik eigenlijk altijd de Mil Millas, een rally in het Argentijnse Merendistrict, geïnspireerd op de Mille Miglia in Italië, en natuurlijk de Rally de las Bodegas hier in Mendoza. Met name de Rally de las Bodegas is ieder jaar voor mij een must, omdat ik daarmee mijn twee passies, wijn en klassieke auto’s, kan combineren.”

Rally de las Bodegas

De Rally de las Bodegas wordt ieder jaar gehouden om de “Vendimia”, de wijnoogst, te vieren. Het is een unieke mogelijkheid voor klassieke autoliefhebbers om de mooie provincie Mendoza te ontdekken tijdens het oogstseizoen, wanneer het weer heerlijk is en de planten groen zijn, en kennis te maken met de beste wijnhuizen. De rally duurt twee dagen en loopt vanuit de stad Mendoza naar de Uco Vallei en het Andes gebergte. Aan de rally wordt jaarlijks met 60 auto’s deelgenomen.

De Rally de las Bodegas is een van de populairste autoraces van Argentinië. Een paar dagen op pad in een klassieke auto, genietend van de bekende wijnhuizen en de indrukwekkende landschappen. In samenwerking met Casa de Uco organiseert Sapa Pana Travel een unieke reis naar Mendoza tijdens de start van het oogstseizoen, waarbij u zelf deelneemt aan de Rally de las Bodegas in een klassieke auto. Denk hierbij (afhankelijk van beschikbaarheid) aan een MGB 65 of 80, Fiat Osca Spider 69 of Triumph TR3.

Rijd zelf de Rally de las Bodegas

De reis start in Amsterdam, vanwaar u met een directe vlucht naar Buenos Aires vliegt. De volgende ochtend landt u op de luchthaven van Buenos Aires en wordt u meegenomen naar het Palacio Duhau Park Hyatt in Buenos Aires, waar u de komende nacht verblijft. Een ‘early check-in’ is geregeld, zodat u direct uw hotelkamer in kunt. Buenos Aires heeft veel te bieden en is een aangenaam begin van uw reis. Deze dag ontdekt u de kleurrijke wijken van de stad en proeft u de bijzondere mix van culturen die zich hier door de jaren heen hebben gevestigd.

Buenos Aires vliegt u naar Mendoza, waar uw avontuur van start gaat. Uw klassieke auto staat voor u klaar en in de avond staat er een feestelijke opening gepland. De volgende twee dagen staan in het teken van de Rally de las Bodegas. Al rijdend in uw klassieker rijdt u door de landschappen van de provincie Mendoza. U passeert hier wijngaarden en wijnhuizen van de beste wijnproducenten ter wereld, met de toppen van het Andesgebergte op de achtergrond. De sfeer is ontspannen, maar verliest u zeker het competitie-element niet uit het oog. Gedurende deze dagen verblijft u in het Park Hyatt Mendoza. Na deze indrukwekkende en inspannende rally wordt u naar de Uco Vallei gebracht, waar u vier nachten in Casa de Uco verblijft. Geniet deze dagen van de gastvrijheid van de accommodatie. Laat u door het personeel adviseren over de activiteiten waaraan u kunt deelnemen en geniet van een uitstekend diner in de avond. U vliegt terug naar Buenos Aires, waar u deze unieke ervaring afsluit met een bezoek aan een van de beste tango-shows in de Argentijnse hoofdstad. Onder het genot van een heerlijk diner op een VIP-plek wordt u hier getrakteerd op uitvoeringen van de beste tangodansers bij de show van Esquina Carlos Gardel. De volgende dag vliegt u terug naar Amsterdam.

Meer over deze reis

LatinAmeriCar - Exclusieve autoreizen 

Op basis van mijn ervaringen hebben we met Sapa Pana Travel een bijzondere serie autoreizen gecreëerd, genaamd LatinAmeriCar. Tijdens onze exclusieve autoreizen rijdt u in uw eigen of huurauto, met de hulp van onze ervaren Nederlandse, Duitse, Engelse en Spaans sprekende gidsen en een deskundig technisch team. Op een geheel verzorgde manier reist u door het mooiste continent ter wereld. Avonturen die u voor de rest van uw leven zult koesteren!

Meer over LatinAmeriCar

Wilt u zelf mee op een van deze exclusieve autoreizen? Kijk dan eens op onze pagina van LatinAmeriCar. Heeft u vragen over een unieke en rondreis in Latijns-Amerika, wilt u graag een op maat gemaakt reisvoorstel of wilt u een afspraak bij ons op kantoor plannen? Neem dan gerust contact met ons op. Stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl of bel naar +31 73 610 62 04. We helpen u graag.

Meer over LatinAmeriCar