Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Wijnen in Casa de Uco, Argentinië

| Anke Hendriks

Te midden van de wijngaarden, waar het aan niets ontbreekt

Bij het vallen van de avond worden de hoogste toppen van de Andes in vuur en vlam gezet. Spoedig zal de dag worden ingeruild voor de nacht met een ongekend mooie sterrenhemel, waar de Uco vallei een patent op heeft. Juan leunt achterover en geniet van de rustgevende omgeving terwijl het vuur in de vuurkorf knappert. Hier in Casa de Uco, zijn tweede thuis, vertelt Juan over zijn liefde voor wijn en hoe hij dit heeft weten te combineren met zijn droom mensen te laten genieten van het Argentijnse leven. 

Een succesvol familieproject in de Uco Vallei

​Juan Tonconogy groeit op in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Vrijwel iedere vakantie reist hij met zijn familie naar Mendoza, waar ze de tijd doorbrengen met een bevriend gezin, dat enkele wijnhuizen in de regio bezit. Na de middelbare school besluit Juan om Business Administration in Londen te studeren. Tijdens zijn studie raakt hij geïntrigeerd door het idee om zelf wijn te produceren. Het proces van het laten groeien van druiven, om deze vervolgens om te toveren tot prachtige wijnen, ziet Juan als iets magisch.

Nadat hij zijn studie met succes heeft afgerond, keert hij terug naar zijn vaderland om zijn passie te volgen. Hij vertrekt naar Mendoza en koopt daar zijn eerste wijnhuis. Na een aantal jaren gaat hij met de rest van zijn familie een nieuwe uitdaging aan, wanneer ze besluiten om Casa de Uco te realiseren. Het idee is om een prachtige plek te creëren waar wijnliefhebbers hun eigen wijn kunnen blenden, terwijl ze verblijven te midden van de wijngaarden en het hen aan niets ontbreekt, vertelt Juan met het nodige enthousiasme. De vader van Juan, Alberto Tonconogy, een vermaard architect uit de Argentijnse hoofdstad, ontwerpt en bouwt het nieuwe hotel, dat komt te liggen in de Uco Vallei met uitzicht op de hoogste toppen van de Andes. In het ontwerp is veel gewerkt met natuurlijke materialen, zoals hout en ruw beton. De grote raampartijen moeten zorgen dat de adembenemend mooie omgeving als het ware naar binnen komt. Casa de Uco bestaat uit zeven kamers, negen suites en twee villa’s. ​Nu, enkele jaren later is Casa de Uco een geliefd hotel waar Juan samen met zijn familie, zijn gasten tijdens een verblijf in Casa de Uco verwelkomt. 

Johan in gesprek met Juan

In onze online serie Gente Mágica interviews ging Johan in gesprek met Juan over zijn liefde voor wijn, zijn wijnhuis in de Uco vallei en over zijn liefde voor klassieke auto's. Bekijk het gesprek op ons Youtube kanaal of beluister het als podcast via Spotify of Itunes.

Bekijk het online gesprek

Uitstekende wijnen in een unieke omgeving

​Wijn speelt de hoofdrol in de Uco Vallei, bij Casa de Uco én in Juan’s leven. “Het is een van mijn grote passies. Mijn eerste wijnhuis was Finca Los Manza en nu is Casa de Uco ons nieuwe familieproject. Ik houd ervan om te experimenteren met nieuwe dingen in het wijnproces. Daarnaast werken we hard om onze gasten een fijn en zorgeloos verblijf te bieden. De mix tussen design, persoonlijkheid, hoogstaande service en natuur maakt ons uniek. Wij vinden het geweldig om onze gasten kennis te laten maken met onze wijnen, maar ook om ze kennis te laten maken met onze mensen en ze onder te dompelen in de energie van Mendoza”.

​Wijn is namelijk niet het enige wat de Uco vallei zo bijzonder maakt. Als u na een heerlijke avond vroeg in de ochtend ontwaakt in een van de hotelkamers van Casa de Uco en naar buiten kijkt terwijl de eerste zonnestralen de vallei voorzichtig tot leven wekken, dan kijkt u uit over de bergen die de vallei omringen. 10 minuten van Casa de Uco kunt u prachtige wandelingen maken in de ongerepte natuur waar de Uco Vallei overloopt in het Andes gebergte. In de avond geniet u van een uitstekend diner, samengesteld door de topkoks van Casa de Uco. Tot slot beschikt Casa de Uco ook over een uitgebreide spa waar u heerlijk in de watten wordt gelegd.

Een rondreis door Argentinië? - Met Mendoza en Casa de Uco?

Bent u benieuwd naar de wijnregio en Casa de Uco, wilt u meer weten over een rondreis door Argentinië en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje op onze pagina over Argentinië. Hier vindt u eveneens rondreizen die wij ter inspiratie hebben samengesteld. Deze reizen kunt u direct boeken, maar wij stellen ook graag een persoonlijk programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Heeft u een vraag of wilt u een reisvoorstel op maat ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij werken graag een passend reisvoorstel voor u uit. Bel ons op +31 73 610 62 04 of stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl

Meer over Argentinië