Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Een oase in sprankelend Cartagena

| Johan van Rijswijck

Mijn favoriete plek in Cartagena de Indias is het Plaza San Diego, een karakteristiek pleintje in de historische ommuurde binnenstad. Hier bieden lommerrijke bomen verkoeling aan straatventers die door de tropische hitte het fanatisme om waar te slijten hebben laten varen. De kleine oase in het centrum van de stad wordt omgeven door kleurrijke historische gebouwen waarin enkele goede restaurants gevestigd zijn. Op de hoek van deze sfeervolle pleisterplek markeren de historische terracottakleurige kloostermuren de façade van het Sofitel Santa Clara.

The best place to be

Wanneer ik door de grote massieve houten poort het hotel binnen ga, voel ik me omringd door de grandeur van lang vervlogen tijden. Dit hotel is een van mijn favoriete accommodaties in Cartagena de Indias. Haar ligging vormt de perfecte uitvalsbasis voor een ontdekkingstocht door het historische centrum en daarnaast biedt het alle comfort om even volledig te onthaasten op een heerlijke plek aan de Caribische kust. Wanneer in de namiddag de zon aanstalten begint te maken om in de Caribische Zee te verdwijnen, is het terras bij de Boticario Bar the best place to be voor romantici. Terwijl ik nip aan een vers bereide refajo (een Colombiaanse cocktail) zorgt de zwoele zeebries voor een beetje verkoeling.

Sfeervol verlicht

Dikke kloostermuren met galerijen omarmen een weelderig begroeide patio. Het onderstreept mijn gevoel in een oase te zijn aanbeland en een betere plek om mijn ontbijt te nuttigen kan ik me moeilijk voorstellen. In de avond wordt deze binnentuin sfeervol verlicht en kan men genieten van lekkere gerechten die door restaurant Jardin Santa Clara worden geserveerd.  Het fraaie door palmbomen omgeven zwembad is met een oppervlakte van 260 m2 veruit het grootste in de stad en een absolute plus van dit hotel. 

Slentering over de stadsmuren

Cartagena is een stad die u moet ervaren. De beste manier om haar te leren kennen is wandelend. Verken de bedrijvige straatjes van het historische centrum, neem een kijkje in de kleurrijke wijk Getsemani en slenter over de oude stadsmuren. De hectiek van de stad en de vele leuke indrukken die u opdoet kunnen misschien vermoeiend zijn, uw comfort hotel is gelukkig nooit ver weg en de spa is uitstekend.

Rondreis door Colombia maken - Met verblijf in Sofitel Santa Clara

Wij zijn ontzettend enthousiast over dit hotel en de stad Cartagena. Colombia heeft prachtige steden en dit hotel is een absolute aanwinst.  

Bent u benieuwd en wilt u meer weten over een rondreis door Colombia inclusief een verblijf in Sofitel Santa Clara? Neem dan gerust contact met ons op. Wij werken graag een passend reisvoorstel voor u uit. Bel ons op +31 73 610 62 04 of stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl of vul ons contactformulier in. 

Reisvoorstel aanvragen