Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Calanoa lodge: diep in de Colombiaanse Amazone

| Johan van Rijswijck

Diep in de Colombiaanse Amazone, ligt de intieme Calanoa Jungle Lodge. Al ruim 30 jaar ontvangen Marlene en Diego Samper hier hun gasten. Het is een heerlijke plek waar u echt kennis kunt maken met de boeiende natuur en culturen die hier in de Amazone verborgen zijn.

​Tijdens Johan zijn reis door de Colombiaanse Amazone bezocht hij de Calanoa Jungle lodge. “De drukte van af en aan varende bootjes, zoals je die vindt bij Leticia en nabij gelegen dorpjes is hier ver te zoeken. Als we aanmeren bij de kleine steiger worden we enthousiast ontvangen door Marlene en Diego Samper. Dit echtpaar komt van origine uit Bogotá, maar leeft al ruim 30 jaar in de Amazone”.

Marlene en Diego van de Calanoa Lodge

Marlene omschrijft zichzelf een sociale communicator, uitgever en milieu-educator. Marlene heeft de ontwikkeling van inheemse gemeenschappen bevorderd door het onder de aandacht brengen van traditionele kunst. Ze heeft verschillende internationale groepen in Latijns-Amerikaanse landen begeleid die de culturen en de natuur verkenden.

Haar man Diego is een kunstenaar, fotograaf, filmmaker en vormgever. Zijn fotoreportages over de Makuna cultuur zijn gepubliceerd door de Smithsonian Institution Press. Hij werd uitgenodigd om met National Geographic reportages te maken in het Ecuadoriaanse Amazone Bassin. Samen publiceerden ze een aantal boeken over de Amazone en zijn fotografie werd over de hele wereld geëxposeerd. 

Stichting Calanoa Amazonas Foundation

Met deze kennis op zak startten Marlene en Diego met de Calanoa Lodge met als doel geld voor hun stichting bijeen te brengen. De stichting Calanoa Amazonas Foundation wil een bijdrage leveren aan het behoud van de biologische en culturele diversiteit van het Amazonegebied, ter ondersteuning van de verbetering van de levenskwaliteit en de duurzame ontwikkeling van de gemeenschappen rond het natuurreservaat Calanoa. Gasten van de lodge kunnen onder begeleiding van lokale gidsen kennis maken met de boeiende natuur en de inheemse culturen.

De Calanoa Lodge

De Calanoa lodge is een oase van rust en de houten gastenverblijven zijn zowel smaakvol als comfortabel ingericht. De lodge bestaat uit vier houten cabins met twee slaapkamers. Iedere cabin beschikt over een eigen badkamer. In het midden van de lodge vindt u de gezamenlijke ruimte met een grote eettafel die prachtig uitzicht biedt op de rivier. Rondom hangen hangmatten, schommels en stoelen waar u kunt ontspannen. De keuken van Calanoa is een mix van lokale Amazone-tradities met Braziliaanse, Colombiaanse en Peruaanse gerechten, samengesteld door de creativiteit van de eigenaren. Voor de gerechten wordt er gewerkt met verse streekproducten. 

Tijdens uw verblijf kunt u op een verantwoorde manier kennis maken met de lokale gemeenschappen en de rijke flora en fauna. Zo kunt u wandelingen maken door het eigen natuurreservaat en het national park Amacayacu. Maak een riviertocht met een kano of bezoek de inheemse gemeenschap Mocagua, ook wel het beschilderde dorp genoemd.

De Colombiaanse Amazone bezoeken?

Een bezoek aan de Colombiaanse Amazone is uniek. Afgelopen maart bezocht Johan deze plek en hij schreef al eerder over zijn ervaringen in de Amazone. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een reis naar de Colombiaanse Amazone? Bekijk dan hier onder de inspiratiereis of neem vrijblijvend contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een -mail naar info@sapapanatravel.nl. We helpen u graag.  

Bekijk de rondreis