Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Koffiedriehoek

Historische haciënda's en de hoogste palmen ter wereld

De koffieregio in Colombia is rijk aan vruchtbare valleien en eindeloze koffieplantages. De traditionele houten haciendas met felgekleurde balkons zijn heel kenmerkend voor het prachtig groene landschap van deze regio. In 2011 is deze regio met haar wereldberoemde koffiecultuur toegevoegd aan de lijst van Unesco Werelderfgoed. 

Koffie is het drankje van de liefde, verlies, geluk, verdriet, vriendschap en eenzaamheid.

El Triangulo del Café

El Triangulo del Café, of wel de koffiedriehoek, wordt gevormd door 3 provincies; Caldas, Risaralda en Quindio. Het afwisselende klimaat, dat tussen de 8 en 24 graden ligt, de nevelwouden van de Andes en de geografische kenmerken zijn ideaal voor het verbouwen van koffie. 

De hoofdstad van Caldas is Manizales. Manizales ligt op circa 4 uur rijden van Cali en kenmerkend voor de stad zijn de steile straten, een weerspiegeling van het ruige landschap van de omgeving van de stad. Manizales, met een prachtig uitzicht op de top van de vulkaan Nevado del Ruiz, staat bekend om een rijk cultureel stadsleven met vele musea en monumenten. 

Pereira, de hoofdstad van Risaralda, is gesticht op 30 augustus 1863 en ligt tussen Armenia en Manizales. Ondanks de kolonisatie hebben de gemeenschappen hier hun cultuur goed weten te behouden. Met in hart en genen de koffiecultuur en het ondersnemerschap wordt u hier vriendelijk ontvangen en vertelt men u graag passievol over de koffie uit de regio. Naast koffie- zijn hier ook bananen plantages en in de vallei verdiend men geld met bamboe en suikerriet. 

Armenia is de hoofdstad van het departement Quindío en ligt op circa 3 uur rijden van Cali. Deze stad werd gesticht op 14 oktober 1889. De koffiecultuur is ook hier een belangrijk onderdeel van het dagelijkse leven. Verder kunt u hier zien hoe de traditionele sieraden van de inheemse Quimbaya's bevolking gemaakt worden. De omgeving van Armenia is prachtig; mooie landschap met koffie- en bananen plantages in overvloed. 

Rondreis door Colombia maken?

Wilt u graag zelf een rondreis door Colombia maken, inclusief een bezoek aan de Colombiaanse koffiedriehoek, en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje bij de rondreizen die wij ter inspiratie hebben samengesteld. Deze reizen kunt u direct boeken, maar wij stellen ook graag een persoonlijk programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Heeft u direct een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl. We helpen u graag.

Bekijk onze rondreizen