Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Cruise Falkland eilanden en South Georgia

15 dagen - vanaf USD 9.990,- per persoon

Deze expeditiecruise heeft slechts 3 vertrekdagen: 1, 15 en 29 oktober 2022

 • Combineer twee topbestemmingen op wildlife-gebied
 • Bezoek een van de grootste vogelkolonies ter wereld
 • Waggel mee met ezels-, Zuidelijke rots- en koningspinguïns
 • Luister naar het gesnuif en geknor van Zeeolifanten
 • Bezoek het museum van Antarctisch ontdekkingsreiziger Ernest Shackleton

Reisbeschrijving

Dag 1: Stanley haven

Uw reis begint bij de haven van Stanley op de Falkland eilanden. Breng een bezoek aan het plaatsje en stap aan boord van de Magellan Explorer voor een onvergetelijk avontuur.
Overnachting aan boord van de Magellan Explorer

Dag 2: Falkland eilanden: Saunders eiland en Caracass eiland

In de ochtend ontwaakt u aan boord van het schip en brengt u een bezoek aan een van de Falkland eilanden behorend bij het westelijke hoofdeiland. U brengt een bezoek aan Saunders eiland met haar lange witte zandstand. Laat u overweldigen door de aanblik van de rockhopperpinguïns, wenkbrauwalbatrossen en de ezelspinguïn. In de middag brengt u een bezoek aan Caracass eiland. Hier heeft u de mogelijkheid om de kleine nederzetting Port Patterson, bekend om haar tuinen die u een tropisch gevoel geven, te bezoeken. U kunt verschillende vogels spotten en geniet van een typische Falkland thee-ervaring. 
Overnachting aan boord van de Magellan Explorer

Dag 3: Falkland eilanden: New Island en Weddel Island

Gelegen in het zuiden van West Falkland vindt u plaatsen als New Island, Weddell Island. Dramatische kliffen contrasteren met beschutte zandbaaien en natuurlijk gecreëerde havens. Op deze plekken vindt u een grote concentratie aan dieren in het wild. Sommige van de meest bijzondere natuurervaringen vindt u op slechts een steenworp afstand van de nederzettingen op het eiland. 
Overnachting aan boord van de Magellan Explorer

Dag 4: Falkland eilanden: Bleaker Island

In de ochtend gaat u aan land bij Bleaker Island. Dit is een natuurreservaat met een belangrijk vogel gebied dat een grote varieteit aan vogelsoorten huisvest. In de middag gaat u weer aan boord van de Magellan Explorer en zet u koers naar South Georgia. 
Overnachting aan boord van de Magellan Explorer

Dag 5 en 6: Op zee

Deze dagen bevindt u zich op zee richting South Georgia. Tijdens deze dagen kunt u boeiende lezingen en presentaties volgen die gegeven worden door onze deskundige gidsen aan boord. Samen kijkt u uit naar de dieren in het wild die u vanaf de gezamenlijke ruimten of uw eigen hut kunt zien. Zeevogels, zoals albatrossen en stormvogels, komen voorbij vliegen en misschien ziet u wel verschillende soorten walvissen.
Overnachting aan boord van de Magellan Explorer

Dag 7: Elsehul Bay

Gepland staat dat u vandaag in de middag arriveert bij Elsehul Bay. Er staat gepland dat u met een zodiac hier aan land gaat, echter is dit wel afhankelijk van de goedkeuring van de regering van South Georgia. 
Overnachting aan boord van de Magellan Explorer

Dag 8: Grytviken, Fortuna Bay

Vandaag gaat u aan land bij Grytviken op South Georgia. Grytviken is een havenplaats en voormalig walvisverwerkingsstation en het is de einige plaats op het eiland. Hier bezoekt u de historische plaats met museum en het graf van Ernest Shackleton, de ontdekkingsreiziger die de legendarische poolexpeditie leidde. Hij vertrok in augustus 1914 met de Endurance naar Antarctica om als eerste te voet de zuidpool over te steken. Vlak bij de plaats van bestemming komen ze vast te zitten in het pakijs: het begin van een twintig maanden durende beproeving. Later in 1921, toen hij bezig was met een expeditie om het hele Antarctische continent rond te zeilen, overleed hij op South Georgia waar hij vervolgens is begraven. 

In de middag brengt u een bezoek aan Fortuna Bay om koningspinguïns te zien. Hier leert u meer over Shackleton en zijn expeditie. Indien gewenst kunt u ook deelnemen aan de wandeling genaamd 'Shackleton walk'. 
Overnachting aan boord van de Magellan Explorer

Dag 9: Gold Harbour, Cooper Bay

In de ochtend maakt u een landing op Gold Harbour, een spectaculaire locatie waar u koningspinguïns, zeeolifanten en hangende gletsjers ziet. In de middag bezoekt u Cooper Bay. Aan boord van een zodiac gaat u op zoek naar macaronipinguïns. 
Overnachting aan boord van de Magellan Explorer

Dag 10: St. Andrews Bay, Ocean Harbour

Op st. Andrews baai gaat u op zoek naar een grote koningspinguïn kolonie en naar zeeolifanten. In de middag is een bezoek aan Ocean Harbour gepland. Met een zodiac gaat u aan land en bezoekt u een schipwrak en overblijfselen van de walvisindustrie die hier in de geschiedenis heeft plaatsgevonden.
Overnachting aan boord van de Magellan Explorer

Dag 11: Prion eiland, Salisbury Plain

Een dag vol met dierenleven. In de ochtend bezoekt u Prion eiland waar u nestelende albatrossen kunt zien. In de middag gaat u naar Salisbury Plain voor meer koningspinguïns en adembenemende landschappen. 
Overnachting aan boord van de Magellan Explorer

Dag 12 t/m 14: op zee

Deze dagen vaart u terug naar de Falkland eilanden. Ook deze dagen kunt u aan boord verschillende boeiende lezingen en presentaties volgen. 
Overnachting aan boord van de Magellan Explorer

Dag 15: Stanley haven

Vandaag arriveert u weer bij de haven van Stanley op de Falkland eilanden. Uw unieke cruise tocht zit erop, maar u kunt vanuit hier uw reis vervolgen. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. 

Reissom

Vanaf USD 9.990,- per persoon

 • De prijs in Euro's wordt bepaald op de dag van boeking
 • Op basis van 2 samen reizende personen in een porthole cabin
 • Afhankelijk van het moment van boeken, beschikbaarheid van expeditie cruise en de periode van reizen

Inbegrepen:

 • 14 overnachtingen aan boord van de Magellan Explorer, op basis van volpension
 • alle excursies tijdens de cruise, onder begeleiding van professionele Engelssprekende gidsen
 • alle transfers zoals genoemd in het programma
 • 24/7 onze back-up; lokaal en in Nederland
 • uitgebreid reisbescheidenpakket met kleine attentie

Niet inbegrepen:

 • internationale vluchten en retourvlucht Punta Arenas - Port Stanley, deze reserveren wij graag voor u
 • dranken gekocht in de bar van het schip
 • fooien
 • persoonlijke uitgaven
 • publieksheffing Calamiteitenfonds reizen; €2,50 per boeking
 • SGR-bijdrage van € 5,- per persoon per boeking
 • reis- en annuleringsverzekering

Vaardata

De 15-daagse Falkland-eilanden en South Georgia Cruise zoals hierboven staat voor seizoen 2022 - 2023 als volgt gepland:

 • 1, 15 en 29 oktober 2022, vertrek Stanley (Falklandeilanden), schip Magellan Explorer

 

Reisvoorstel aanvragen

Wilt u ook deze expeditiecruise maken? Bovenstaande cruise kunnen wij natuurlijk voor u verzorgen, evenals uw landprogramma in Chili en/of Argentinië voor en na de cruise. Neem gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04, stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl of vraag hieronder een offerte op maat aan. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen

Terug naar luxe reis Antarctica