Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Rally de las Bodegas

Dag-tot-dag beschrijving

Tijdens deze bijzondere reis maakt u als autoliefhebber op een unieke manier kennis met Argentinië en haar bekende wijnregio. Vanuit Buenos Aires vliegt u naar Mendoza waar uw klassieke auto voor u klaar staat. In de avond gaat de Rally de las Bodegas van start met een feestelijke opening. De volgende twee dagen staan in het teken van de Rally de las Bodegas. Al rijdend in uw klassieker rijdt u door de landschappen van de provincie Mendoza. U passeert hier wijngaarden en wijnhuizen van de beste wijnproducenten ter wereld, met de toppen van het Andes gebergte op de achtergrond. Na de rally verblijft u in Casa de Uco, een unieke accommodatie in de Uco vallei. U sluit uw reis af in Buenos Aires met een bezoek aan een van de beste tango shows in de Argentijnse hoofdstad.

Dag 1 | Dinsdag 15 maart: Amsterdam - Buenos Aires

Uw bijzondere reis naar de bekendste wijnregio van Argentinië gaat vandaag van start. U vertrekt vanaf Amsterdam en komt de volgende ochtend in Buenos Aires aan.

Dag 2 | Woensdag 16 maart: Buenos Aires

Vroeg in de ochtend komt u aan op de luchthaven van Buenos Aires, de hoofdstad van Argentinië. Een lokale medewerker staat u op te wachten om u naar uw hotel te brengen. Een early check-in is voor u geregeld, zodat u direct uw hotelkamer in kunt. U verblijft in het Park Hyatt Palacio Duhau. Dit zeer luxe hotel ligt aan de 'Avenida Alvear', centraal in de prachtige wijk Recoleta en in de directe nabijheid van luxe boutiques en de betere restaurants. In de middag wordt u in uw hotel opgehaald door uw gids om samen kennis te maken met de wijk waar u verblijft. In deze stijlvolle wijk vindt u de beroemde begraafplaats Cementerio de Recoleta, waar u onder meer het graf van Evita Peron is gelegen. De wijk staat bekend om haar Franse architectuur, zoals op de Avenida Alvear, Quintana en de Plaza Francia. Samen met uw gids wandelt u langs de belangrijkste gebouwen. In de avond geniet u van een driegangen diner in het Gioia Restaurant van uw hotel.
Overnachting: Park Hyatt Palacio Duhau  | o.b.v. logies, ontbijt en diner

Dag 3 | Donderdag 17 maart: Buenos Aires - Mendoza

Na het ontbijt wordt u bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht voor een binnenlandse vlucht naar Mendoza. Hier staat een lokale medewerker op u te wachten en wordt u naar uw hotel gebracht. Uw klassieke auto waar u de komende dagen mee op pad gaat staat voor u klaar. In de middag wordt de auto gekeurd door de organisatie en u meldt zich aan. Voor de lunch wordt gezorgd. In de avond wordt de Rally de las Bodegas op een feestelijke manier geopend met een diner.
Overnachting: Park Hyatt Mendoza | o.b.v. logies & ontbijt 

Dag 4 en 5 | Vrijdag 18 en zaterdag 19 maart: Rally de las Bodegas

Deze dagen staan in het teken van de Rally de las Bodegas. Tijdens de race worden tijdgeregelde races in vijf verschillende categorieën gereden. Meer dan 700 kilometers worden afgelegd en onderweg zijn er voldoende stops om te genieten van gastronomische gerechten, Polo-exposities en bezoeken aan wijnmakerijen. Al rijdend in een klassieker waant u zich door de landschappen van de provincie Mendoza. U passeert hier wijngaarden en wijnhuizen van de beste wijnproducenten ter wereld, met de toppen van het Andesgebergte op de achtergrond. De sfeer is ontspannen, maar verliest u zeker het competitie-element niet uit het oog. De rally wordt de laatste avond afgesloten met een feestelijk diner.
Overnachting: Park Hyatt Mendoza | o.b.v. logies & ontbijt (lunch en diner inbegrepen tijdens rally)

Dag 6 | Zondag 20 maart: Mendoza - Uco Vallei

Na de indrukwekkende rally van de afgelopen dagen wordt u in de ochtend bij uw hotel opgewacht door een chauffeur en naar uw accommodatie in de Uco Vallei gebracht. Deze vallei ligt ongeveer op 1,5 uur rijden van het centrum van Mendoza. U verblijft in Casa de Uco. De passie voor design en architectuur is gecombineerd met de liefde en waardering voor goede wijnen. Bovendien is de eigenaar van de accommodatie, Juan Tonconogy, een fervent autoliefhebber. Zelf rijdt hij al jaren mee met de Rally de las Bodegas en won hij al driemaal de Mille Miglia in Italië. Bij aankomst wordt u welkom geheten door de medewerkers van het hotel die service hoog in het vaandel hebben. Verder staat er deze dag een cocktail-workshop gepland. Samen met een van de sommeliers gaat u verschillende cocktails maken die op het menu staan van Casa de Uco. Het zullen geen ingewikkelde cocktails zijn, maar zeer smaakvolle creaties die u ook thuis kunt maken voor familie en vrienden. In de avond geniet u van een culinair diner, waarbij u wordt meegenomen op een gastronomische reis tijdens een zes-gangendiner met bijpassende wijnen zodat u alvast kennis kunt maken met de speciale wijnen van Casa de Uco.
Overnachting: Casa de Uco | o.b.v. logies, ontbijt, cocktail-les en 6-gangen diner met bijpassende wijnen

Dag 7 | Maandag 21 maart: Uco vallei

Start de dag met een á la carte ontbijt terwijl u geniet van een mooi zonsopgang. Hierna is het tijd om de dag actief te beginnen, waarbij u door een gids wordt meegenomen voor een wandeltocht door het landschap van de Andesgebergte. Hierna maakt u kennis met de wijngaarden van Casa de Uco samen met een wijnkenner, waarbij u meer leert over de geheimen van de productie van de perfecte druiven voor een goed glas wijn. Neem een kijkje in het wijnhuis waar u natuurlijk enkele wijnen kunt proeven. Temidden van de wijngaard wordt de lunch geserveerd, een typische asado (Argentijns barbecue). Na een actieve dag is het tijd voor wat ontspanning tijdens een 60 minuten durende massage, waarna u nog even kunt relaxen bij de spa. In de avond kunt u een á la carte maaltijd nuttigen.
Overnachting: Casa de Uco | o.b.v. logies, ontbijt, wandeltocht, wijnproeverij met asado-lunch, 60 minuten massage en 3-dagen á la carte diner 

Dag 8 | Dinsdag 22 maart: Uco vallei

Na het ontbijt gaat u weer op pad om een bezoek te brengen aan een wijnhuis, waar u naar de bovenste verdieping wordt gebracht. Hier, terwijl u uitkijkt op de wijntanks waar de wijnen in rijpen, ontdekt u de complexiteit van de productieproces en maakt u kennis met de diverse elementen die plaatsvinden bij het maken van een kwaliteitswijn. Na de uitleg moet u deze wijnen natuurlijk ook degusteren. Voor de lunch wordt u meegenomen naar Los Chañares, een natuurreservaat op het landgoed van Casa de Uco. Om deze mooie locatie te bereiken stapt u op een paard en gaat u een klein uurtje paardrijden. Bij aankomst staat een van de chef-koks van Casa de Uco op u te wachten met een overheerlijke lunch. De middag is vrij gepland, speel een potje tennis of relax aan de rand van het zwembad. In de avond neemt u plaats in het restaurant voor een á la carte diner. 
Overnachting: Casa de Uco | o.b.v. logies, bezoek aan wijngaarde, lunch bij Chañares en 3-gangen á la carte diner

Dag 9 | Woensdag 23 maart: Uco vallei

Na het ontbijt gaat u weer op pad voor een actieve wandeltocht door het Andesgebergte. In dit gebied zijn er ontelbare mooie routes om te wandelen, met de Andes als decor. In de middag gaat u samen met een chef-kok van Casa de Uco uw handen uit de mouwen steken om een maaltijd te bereiden waarbij gebruik wordt gemaakt van de ingrediënten uit eigen moestuin. U doet ervaring op in de traditionele kunsten van het koken op vuur in de buitenlucht. 
Overnachting: Casa de Uco | o.b.v. logies, wandeltocht en kookworkshop incl. lunch 

Dag 10 | Donderdag 24 maart: Uco Vallei – Mendoza - Buenos Aires

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Mendoza gebracht vanwaar u terugvliegt naar Buenos Aires. Bij aankomst wordt u naar uw hotel gebracht. In de middag staat er nog een stadstours op de planning, waarbij u een bezoek brengt aan de zogenaamde vergeten wijken, ver van het toeristische deel, met mooie gebouwen met bijzondere verhalen. Barracas, Nueva Pompeya, Parque Patricios en Boedo zijn het decor van oude fabrieken, arbeiderswoningen, opmerkelijk kerken en mooie parken. Hier vindt u veel straatkunst en traditionele bars waar u de geschiedenis van enkele van de meest beruchte inwoners van de stad en hun geheime genootschappen. U maakt een reis terug in de tijd met bijzondere verhalen van de stadsarbeiders die de stad hebben gesticht, trams en spoorlijnen hebben aangelegd en die de tango en het voetbal die ze hebben geïntroduceerd en waar de stad nu zo bekend om is.
‘s Avonds wordt u in uw hotel opgehaald en meegenomen naar de Rojo Tango van het Faena hotel. Deze tangoshow staat wereldwijd bekend als één van de beste van Buenos Aires en won al meerdere prijzen. Onder het genot van een heerlijk diner wordt u hier getrakteerd op uitvoeringen van de beste tangodansers. Na afloop wordt u naar uw hotel terug gebracht.
Overnachting: Park Hyatt Palacio Duhau | o.b.v. logies & ontbijt


Foto: Rojo Tango

Dag 11 | Vrijdag 25 maart: Buenos Aires - Amsterdam

Aan het eind van de middag vliegt u vanuit Buenos Aires terug naar Amsterdam. Indien gewenst wordt er een late check out voor u geregeld. Aan het begin van de middag wordt u bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht. Hier stapt u aan boord van het vliegtuig die u weer terug naar Amsterdam brengt.

Dag 12 | Zaterdag 26 maart: Amsterdam

In de ochtend arriveert u op Schiphol

Reissom: vanaf € 9.955,- per persoon

 • Op basis van 2 samen reizende personen
 • Afhankelijk van het moment van boeken, beschikbaarheid van de accommodaties en de periode van reizen

Inbegrepen:

 • binnenlandse vluchten, economy class
 • 9 hotelovernachtingen, maaltijden zoals vermeld 
 • alle transfers en excursies zoals vermeld 
 • deelname in de Rally de las Bodegas incl. een klassieke auto (gehuurd, type op basis van beschikbaarheid)
 • 24/7 onze back-up; lokaal en in Nederland
 • uitgebreid reisbescheidenpakket met kleine attentie

Niet inbegrepen:

 • internationale vluchten, desgewenst reserveren we deze voor u
 • early check-in / late check-out, op basis van beschikbaarheid wordt deze soms door hotel gegeven. Wilt u er zeker van zijn dat u dit heeft, informeer bij ons naar de meerprijs. 
 • city taks in Buenos Aires, lokaal te voldoen tijdens het uitchecken, ca. USD $ 1,50 per persoon per nacht
 • publieksheffing Calamiteitenfonds reizen; €2,50 per boeking
 • reis- en annuleringsverzekering

Rally de las Bodegas rijden

Wilt u deze unieke autoreis graag zelf maken? Neem dan contact met ons op voor meer informatie. We kunnen deze reis zoals beschreven voor u boeken, maar het is ook mogelijk om bovengenoemde reis nader aan te passen naar uw wensen. Neem voor een persoonlijk reisadvies of het doorspreken van uw wensen vrijblijvend contact op met één van onze reisspecialisten. U kunt ons bellen: +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl.

Neem contact op

Meer over Argentinië