Colombia reizen met kind

Door serie's als Narco's en het populaire TV programma 'Wie is de Mol?' spreekt Colombia bij velen tot de verbeelding. Wat ons betreft is Colombia een geweldige bestemming voor een gezinsreis met pubers.

Colombia heeft vier bruisende metropolen, Bogotá, Medellín, Cartagena en Cali, die alle vier heel verschillend zijn, en die meeste pubers aan zullen spreken. De steden zijn op orginiele wijze te verkennen. Denk hierbij aan een fietstocht door Bogotá of Cartagena, of reis met het openbaar vervoer in Medellín. Deze stad werd onder meer vanwege haar openbaar vervoer systeem in 2013 uitgeroepen tot meest innovatieve stad ter wereld. Zowel in Bogotá, Medellin als Cartagena kunt u een tocht maken langs prachtige graffitti kunstwerken. 

Daarnaast is er bijna geen land ter wereld waar de afwisseling in landschappen en natuur zo groot is als in Colombia. U vindt hier onder meer het hooggebergte van de Andes, de jungle van de Amazone en de moeraslanden van de Los Llanos. Bovendien kent Colombia zowel een Caribische als Pacifische kustlijn. In onze zomervakantie komen er bultrugwalvissen tot dichtbij de Pacifische kust. Bij het pittoreske plaatsje Barichara, gelegen in het binnenland, kunt u activiteiten als rafting, hiking en parapenten ondernemen. De meerdaagse trekking naar de verloren stad 'Ciudad Perdida' in het noorden van het land is voor gezinnen met tieners een absolute aanrader!