Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Recept: Mexicaanse bonensoep

| Anke Hendriks

Bonen, in iedere Latijns-Amerikaanse keuken zijn ze onmisbaar. Saai? Nee hoor. Er zijn veel verschillende soorten bonen en u kunt er eindeloos mee variëren. Een van mijn favoriete recpten met bonen is de Mexicaanse bonensoep. Lees hieronder hoe u het kunt maken.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Potje Mexicaanse bonenmix van Bonduelle
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 wortels
  • 1 rode peper
  • 2 stengels bosui
  • 1tl komijnpoeder
  • 1tl paprikapoeder
  • Citroen
  • 1l boullion
  • 4 eetlepels crème fraîche

Bereiding:

  • Snij de snipper de ui en knoflook en snij de paprika, wortel, bleekselderij en tomaten in blokjes. Snij de bosui en rode peper ik kleine ringen.
  • Doe wat olie in de pan en fruit de ui en knoflook 2 minuten.
  • Voeg de paprika, wortel en bleekselderij toe aan de pan en laat nog 2 minuten koken.
  • Doe daarna de komijn- en paprikapoeder en stukjes tomaten in de pan.
  • Voeg na een paar minuten de bouillon toe en laat de soep zachtjes koken.
  • Laat ondertussen het potje Mexicaanse bonensoep uitlekken en voeg toe aan de soep.
  • Breng de soep op smaak met peper en zout en schep het in een kom.
  • Strooi de gesneden bosui en rode peper over de soep en voeg een lepel crème fraîche per soepkom toe.