Boek nu zonder zorgen: Geen aanbetaling en kosteloos annuleren. Lees meer

Overnachten in Kura Design Villa's Costa Rica

Op mijn immer voortdurende zoektocht naar unieke plekken, heb ik Kura Design Villa’s in Costa Rica al meerdere voorbij zien komen. De foto’s van de infinity pool, uitkijkend over de Stille Oceaan terwijl het hotel omringd wordt door een in nevelen gehuld regenwoud en de zon langzaam maar zeker aan de einder verdwijnt, deden mijn hart sneller kloppen. Daar wilde ik graag een keer naar toe. Afgelopen november kreeg ik de kans om deze mooie plek zelf te bezoeken. 

Een prachtige rit naar Kura Design Villa's

​We kwamen vanuit het noorden, even voorbij Liberia. De route loopt via de Panamericana, de langste autoroute op aarde. Het Costa Ricaanse deel van deze route is de grootste verkeersader van het land, die loopt van noord naar zuid. Dat het de belangrijkste verbindingsroute van het land is, wil echter niet zeggen dat dit een enorme weg is. Sterker nog; soms is het niet meer dan een tweebaans slingerweg. De rit is prachtig. Altijd is het omringende landschap groen, maar het ene moment kijken we uit over zee en dan rijden we weer door een dichte galerij van bomen terwijl we onderweg diverse dorpen en steden passeren. Voorbij Jaco wordt het wat rustiger op de weg en blijkt het uitzicht op de ene baai nog mooier dan de andere. 

Autorijden in Costa Rica

Waar we tot nu toe nog begeleid werden door een fel schijnend zonnetje, pakken donkere wolken zich samen en verdrijven de almaar zwakker schijnende ondergaande zon. Nadat de eerste druppels als een soort vooruitgestuurde troepen zijn neergekomen op de stoffige vooruit van onze auto, zijn de sluizen vanuit de hemel inmiddels volledig opengezet en stort het water zich met alle kracht naar beneden. We zien geen hand meer voor ogen en moeten ons tempo drastisch naar beneden toe bijstellen. Na een half uur houdt de regen weer op, maar de zon is voor vandaag verdwenen en het laatste deel leggen we in het donker af. Als we aankomen in het dorpje Uvita, zijn er we er nog niet. Eigenlijk komt nu pas het lastigste deel van de trip, want we moeten een onverhard pad volgen dat steil de met regenwoud overwoekerde heuvels in loopt. Dit is geen terrein voor gewone auto’s, maar gelukkig beschikken we over een vierwiel aangedreven terreinwagen, die de klus zonder problemen klaart. 

Mag ik uw mobiele nummer?

​Uiteindelijk bereiken we de poorten van ons kleinschalige luxe hotel Kura Design Villa’s, waar we een warm welkom krijgen van de medewerkers. We zijn moe en vies, willen douchen, maar hebben ook enorme trek. “Zou ik misschien je mobiele nummer mogen?”, vraagt de vriendelijke medewerker. Als ik ook maar heel even met mijn ogen trek, vervolgt hij: “Dan stuur ik je een berichtje via whatsapp. Op deze manier kunnen jullie gemakkelijk met ons communiceren. We brengen jullie nu lekker naar jullie villa, dan kunnen jullie je opfrissen en uitrusten van de reis. Ik app je zo ons menu en dan kunnen jullie op je gemak kijken en wat bestellen.” Hoe simpel en o zo prettig. Hier hoeven we dus geen 9 voor de receptie te draaien, maar we kunnen gewoon een appje sturen en worden op onze wenken bediend. 

Onze ruime suite is strak en minimalistisch ingericht, maar door het veel aanwezige hout en sfeervolle verlichting, doet de ruimte heel sfeervol aan. We spoelen de hitte en het stof weg onder de heerlijke regendouche en vlijen ons neer op de sofa. We hebben geen zin meer om vandaag onze kamer  te verlaten en ik vraag of ze het diner ook op de kamer kunnen serveren en dat is natuurlijk geen enkel probleem. Nadat we genoten hebben van een uitstekend diner met verse vis, begeleid door een frisse witte wijn, vallen we moe maar voldaan in slaap. 

Het verschil wordt gemaakt door de medewerkers

​De volgende ochtend ontwaken we wanneer de eerste zonnestralen onze villa inschijnen en we de geluiden horen van een ontwakend regenwoud. Wanneer we de gordijnen openen, zien we voor het eerst het adembenemend mooie uitzicht. In stilte genieten we van deze droomplek. We beginnen de dag met een goed ontbijt. Opnieuw is het eten lekker en vers, waarbij je merkt dat het met liefde is bereid. De medewerkers zijn altijd vriendelijk, niet gemaakt, maar echt geïnteresseerd. Ze voelen precies aan wanneer het tijd is voor een grapje en een grolletje of wanneer we even behoefte hebben aan een momentje voor onszelf. 

Die dag verlaten we met onze auto de heuvel waarop Kura Design is gelegen en gaan naar het nabij gelegen natuurpark Marino Balleno, waar we langs het strand wandelen. Het is er niet druk, er zijn wat Costa Ricanen die net als wij genieten van de heerlijke omgeving. In de middag laten we ons bij Kura verwennen met een fijne spabehandeling en in de avond schuiven we aan voor een diner, waarbij we niet alleen culinair worden verwend, maar wederom helemaal in de watten worden gelegd. Het is hier echt genieten. 

Een laatste verrassing

Als we de volgende ochtend voor de laatste keer voor het ontbijt willen aanschuiven, worden we met een ondeugend lachje ontvangen. “We zaten al op jullie te wachten, want we hebben een verrassing voor jullie geregeld.” Terwijl we elkaar verbaasd aankijken, worden we naar het dak van het hotel geleid en daar met 180° graden zicht op de adembenemend mooie kustlijn van Uvita, waar het tropische regenwoud zich in de Stille Oceaan stort, is er speciaal voor ons een tafel gedekt. Wat een verrassing! Hoe mooi vormgegeven of op wat voor unieke plek een hotel gelegen kan zijn, het verschil om zich te onderscheiden als een werkelijk onvergetelijke plek, wordt gemaakt door de medewerkers en dat is hier bij Kura Design Villa’s zeker het geval. Pura Vida!

Een rondreis naar Costa Rica maken?

Bent u benieuwd naar Costa Rica en wilt u graag zelf een rondreis maken door dit groene land? Neem dan eens een kijkje bij de rondreizen die wij ter inspiratie hebben samengesteld. Deze reizen kunt u direct boeken, maar wij stellen ook graag een persoonlijk programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Heeft u direct een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl. We helpen u graag.

Bekijk onze rondreizen

Naar luxe reis Costa Rica