Boek nu zonder zorgen: Geen aanbetaling en kosteloos annuleren. Lees meer

Amazonegebied in Brazilië

Het rijkste ecosysteem ter wereld

Met een oppervlakte van 5,5 miljoen km2 is het Amazoneregenwoud, het grootste aaneengeschakelde regenwoud ter wereld. Het gebied strekt zich uit over 9 landen, maar met 4 miljoen km2 is het Braziliaanse deel veruit het grootste. U moet zich voorstellen dat dit neerkomt op  een gebied zo groot als de helft van Europa. Het amazoneregenwoud is het meest biodiverse ecosysteem ter wereld. Er is geen gebied in de wereld waar zoveel planten- en diersoorten voorkomen en nog altijd worden er nieuwe soorten ontdekt! Niet alleen geldt de Amazone als belangrijkste natuurgebied van Brazilië, maar ook is dit immense regenwoud van eminent belang voor de rest van de wereld.

Het Amazonegebied van Brazilië

De Amazone is het grootste tropisch regenwoud én meest rijke ecosysteem ter wereld. Deze regio heeft een imposant systeem van kleine en grote rivieren. De 2e grootste rivier ter wereld, de gelijknamige Amazone rivier, is hiervan voor iedereen de bekendste. Deze rivier en haar zijrivieren zijn goed voor 20% van de totale zoetwatervoorraad op aarde. Het tropische regenwoud bevat slechts 7% van het aardoppervlak, maar herbergt 60% van alle levensvormen. Twee miljoen soorten (6 op de 10) leven in het water én hier in het Amazonegebied.

Goed om te weten: De meeste Amazone lodges en cruises zijn gelegen aan óf varen op de zogenaamde zwarte wateren; brede rivieren en grote meren. Er komen hier weinig muggen, maar ook beduidend minder ander dierenleven. Heeft uw bezoek aan de Amazone als belangrijkste doel het spotten van dieren, dan kunt u ons inziens beter uw reisschema wijzigen en verblijven in de Pantanal. Tenzij u bereid bent om meer reisdagen en meer budget voor uw Amazone bezoek vrij te maken, zodat u dieper de Amazone in kunt gaan. We adviseren u graag.

Rondreis door Brazilië maken?

Wilt u graag zelf een rondreis door Brazilië maken, inclusief een bezoek aan de Amazone, en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje bij de rondreizen die wij ter inspiratie hebben samengesteld. Deze reizen kunt u direct boeken, maar wij stellen ook graag een persoonlijk programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Heeft u direct een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl. We helpen u graag.

Bekijk onze rondreizen