Walvissen in Argentinië

Walvissen, Orka's en ander dierenleven bij Peninsula Valdés

Walvissen spotten in Argentinië kunt u het beste aan de Atlantische oceaan bij het schiereiland Valdés. In deze regio manifesteert zich een bijzonder gevarieerd dierenleven met o.a. pinguïns, zeehonden, zeeleeuwen, walvissen en zeeolifanten.

Peninsula Valdés; werelderfgoed fauna reservaat

Het schiereiland Peninsula Valdes is door Unesco uitgeroepen tot Werelderfgoed fauna reservaat. Het schiereiland staat bekend om het feit dat dit één van de beste plekken in de wereld is om walvissen te spotten. Hier komen de walvissen heel dicht bij de Argentijnse kust. Peninsula Valdes ligt op circa 80 kilometer van de stad Puerto Madryn. Het enige stadje op Peninsula Valdes is Puerto Pirámides. De plaats dankt haar naam aan de piramidevormige rotsen rondom de baai waaraan Puerto Piramides gelegen is. De wegen op Peninsula Valdes (ca. 400 km) zijn grotendeels onverhard. De vorm van Peninsula Valdes, met haar vele beschutte baaien en inhammen in combinatie met de voedselrijke wateren, maken dat allerlei zeedieren de kalme wateren uitkiezen als kraamkamer. 

Rondreis door Argentinië maken?

Wilt u graag zelf een rondreis door Argentinië maken, inclusief het spotten van walvissen en orka's, en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje bij de rondreizen die wij ter inspiratie hebben samengesteld. Deze reizen kunt u direct boeken, maar wij stellen ook graag een persoonlijk programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Heeft u direct een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl. We helpen u graag.

Bekijk onze rondreizen