Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Berend-Jan & Dorinda op vakantie naar Brazilië, Argentinië en Uruguay

Brazilië

Eind januari zijn wij naar Rio de Janeiro gevlogen. Wij verbleven in een prachtig hotel in de wijk Santa Teresa van waaruit je een heel mooi uitzicht over de stad hebt. Met een enthousiaste gids bezochten wij de eerste dag het beroemde beeld van Cristo Redentor, de suikerbroodberg en de gekleurde trappen van Selaron. De volgende dag klommen wij op onze gehuurde fietsen en peddelden wij rondom het meer dat midden in de stad ligt, naar de botanische tuin om uiteindelijk te eindigen op de stranden van Leblon en Ipanema. Wie Rio zegt, zegt samba en dus mocht ook een bezoek aan de wijk Lapa niet ontbreken. Onze gids nam ons mee naar een aantal hippe clubs waar de locals ‘s-avonds naar toe komen.

Na Rio de Janeiro vlogen wij met een binnenlandse vlucht naar Iguazu. Opnieuw een heel mooi hotel in het park zelf, waardoor wij ‘s-morgens vroeg als één van de eersten bij de watervallen konden zijn. Vooral het geluid van het water is een bijzondere ervaring hier, misschien nog wel meer dan het beeld dat je hier te zien krijgt.

Geen tijdrovend gezoek vooraf op internet naar de beste vluchten, bestemmingen en wat ter plekke te doen, maar in één keer alles raak

Buenos Aires

Omdat het zwaartepunt van onze reis in Uruguay lag, werd het bezoek aan Buenos Aires in Argentinië, ook door de hittegolf en zeer hoge zomertemperaturen,  uiteindelijk meer een soort tussenstop voor ons. Buenos Aires is een indrukwekkende en uitgestrekte stad met maar liefst 16 miljoen inwoners. Wij verbleven in de leuke wijk Palermo en bezochten onder andere de begraafplaats van Recoleta en de oude havenwijk Boca.

Uruguay

Na een korte boottocht over de Mar del Plata reisden wij aan in Colonia del Sacramento. Vooraf was Uruguay voor ons de grote onbekende, maar wie op zoek is naar mooie plekken, natuur en een vriendelijke gastvrije bevolking komt in Uruguay ruim aan zijn trekken. Wij reden met onze huurauto een hoop kilometers en genoten volop van het land. Colonia is een prachtig bewaard gebleven oude stad, maar ook Montevideo met haar uitgebreide stranden, José Ignacio en Cabo Polonia zijn zeker aanraders!

Zuid-Amerika is ontzettend groot, maar dat betekent ook dat er nog veel te ontdekken valt! Wij kijken al uit naar onze volgende reis!

Wilt u graag zelf een rondreis maken door Brazilië, Argentinië, Uruguay of een ander land in Latijns-Amerika en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje bij de rondreizen die wij ter inspiratie hebben samengesteld. Deze reizen kunt u direct boeken, maar wij stellen ook graag een persoonlijk programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Heeft u direct een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl. We helpen u graag.

Bekijk rondreizen Brazilië
Bekijk rondreizen Argentinië
Bekijk rondreizen Uruguay