Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Panamericana roadtrip herinneringen

| Johan van Rijswijck

Herinneringen aan Panamericana roadtrip

In december 2011 startte de Panamericana roadtrip. Een autoreis door Zuid-Amerika met 83 klassieke Volvo’s. In 35 dagen en 16.000 kilometer reden deze Volvo liefhebbers van Buenos Aires in Argentinië, via het zuiden naar Cartagena de Indias in Colombia. Op ons blog delen we de komende tijd herinneringen aan deze gedenkwaardige reis.

Terugblik van Johan van Rijswijck

Johan: "De dag dat ik Klaas Postma, oud voorzitter van de Volvo club, ontmoette zal ik niet meer snel vergeten. Hij vertelde mij enthousiast dat hij het plan had om met klassieke Volvo’s door Zuid-Amerika te rijden en vroeg of wij hem met Sapa Pana Travel daarbij konden helpen. Een bizar plan dacht ik aanvankelijk. Maar hij bleek serieus. De drijfveer voor hem en zijn broer Fred was dat ze ‘gewoon’ eens met hun oude Volvo op ieder continent gereden wilden hebben. Ze hadden eerder al reizen naar onder meer Azië en de Verenigde Staten ondernomen en nu stond Zuid-Amerika op het programma."

Dit project bood Sapa Pana Travel de unieke mogelijkheid om aan een grote groep mensen te laten zien wat voor een onbeschrijfelijk mooi continent Zuid-Amerika is. En dat niet alleen, ook dat het zo goed te bereizen is. Zuid-Amerika heeft alles! Het herbergt spectaculaire landschappen: van majestueuze gletsjers kun je via oneindig hoge bergpassen en eindeloze pampa’s rijden door dichte jungle en langs azuur blauwe zeeën of kristalheldere meren. Je vindt er bruisende steden en karakteristieke dorpen, je kunt er heerlijk eten en er worden sublieme wijnen geproduceerd. De mensen zijn open, enthousiast en gastvrij.

Meer dan twee jaar voorbereiding gingen er aan vooraf. Samen met een enthousiast team zijn we aan de slag gegaan om deze bijzondere reis te organiseren. In december 2011 was het dan eindelijk zover. 83 klassieke Volvo’s verschenen aan de start in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires, om 35 dagen later en 16.000 kilometer verder allemaal in goede gezondheid en met rijdende auto’s aan te komen in de Colombiaanse stad Cartagena de Indias.

De reis was af en toe zwaar, vanwege de lange dagen in de auto. Zwaar vanwege de onzekerheid over wat misschien wel of misschien niet ging komen. Zwaar vanwege alle indrukken die we in een razend tempo moesten verwerken. De reis heeft hoe dan ook bij alle deelnemers een onuitwisbare indruk achtergelaten. Naarmate de reis vorderde is iedereen op een intense manier geraakt door de natuur, de cultuur en de bewoners van het continent.

Boek Panamericana roadtrip

Als herinnering aan deze gedenkwaardige reis is het boek ‘Panamericana Roadtrip’ uitgebracht. Het verhaal wordt verteld met de prachtige foto’s van reisfotograaf Thijs Heslenfeld, ondersteund met een greep uit de vele verhalen die de helden van deze reis hebben geschreven. Voor iedereen die de reis niet heeft gemaakt is dit een prachtig boek om bij weg te dromen. De opbrengst van het boek gaat naar de bijzondere projecten van Stichting HoPe. Deze organisatie – opgericht door Walter Meekes -  houdt zich met name bezig met de ontwikkeling van het onderwijs in de afgelegen bergdorpen rondom de Peruaanse stad Cuzco.

Meer informatie

Meer over LatinAmeriCar

Wilt u zelf mee op een van deze exclusieve autoreizen? Kijk dan eens op onze pagina van LatinAmeriCar. Heeft u vragen over een unieke en rondreis in Latijns-Amerika, wilt u graag een op maat gemaakt reisvoorstel of wilt u een afspraak bij ons op kantoor plannen? Neem dan gerust contact met ons op. Stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl of bel naar +31 73 610 62 04. We helpen u graag.

Meer over LatinAmeriCar