Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Overnachten bij Kura in Costa Rica

| Johan van Rijswijck

Op mijn immer voortdurende zoektocht naar unieke plekken, heb ik Kura Boutique Hotel in Costa Rica al meerdere voorbij zien komen. De foto’s van de infinity pool, uitkijkend over de Stille Oceaan terwijl het hotel omringd wordt door een in nevelen gehuld regenwoud en de zon langzaam maar zeker aan de einder verdwijnt, deden mijn hart sneller kloppen. Daar wilde ik graag een keer naar toe. Afgelopen november kreeg ik de kans om deze mooie plek zelf te bezoeken. 


Uitkijkend over de Stille Oceaan

Mag ik uw mobiele nummer?

Na een lange reisdag bereiken we in de avond de poorten van het kleinschalige Kura Boutique hotel. We zijn moe en vies, willen douchen en hebben ook enorme trek. “Zou ik misschien je mobiele nummer mogen?”, vraagt de vriendelijke medewerker. “Dan stuur ik je een berichtje via whatsapp. Op deze manier kunnen jullie gemakkelijk met ons communiceren. We brengen jullie nu lekker naar jullie villa, dan kunnen jullie je opfrissen en uitrusten van de reis. Ik app je zo ons menu en dan kunnen jullie op je gemak kijken en wat bestellen.” Hoe simpel en o zo prettig. Hier hoeven we dus geen 9 voor de receptie te draaien, maar we kunnen gewoon een appje sturen en worden op onze wenken bediend. 

Onze ruime suite is strak en minimalistisch ingericht, maar door het veel aanwezige hout en verlichting, doet de ruimte heel sfeervol aan. We spoelen de hitte en het stof weg onder de heerlijke regendouche en laten ons op de sofa zakken. We hebben geen zin meer om vandaag onze kamer  te verlaten en ik vraag of ze het diner ook op de kamer kunnen serveren en dat is natuurlijk geen enkel probleem. Nadat we genoten hebben van een uitstekend diner met verse vis, begeleid door een frisse witte wijn, vallen we moe maar voldaan in slaap. 

Het verschil wordt gemaakt door de medewerkers

​De volgende ochtend worden we wakker door de eerste zonnestralen die onze villa inschijnen. Aan de geluiden horen we dat ook het regenwoud ontwaakt. Bij het openen van de gordijnen, zien we voor het eerst het adembenemend mooie uitzicht. In stilte genieten we van deze droomplek. Het ontbijt is opnieuw lekker, vers én met liefde bereid.

Die dag gaan we naar het nabij gelegen natuurpark Marino Balleno, waar we langs het strand wandelen. Het is er niet druk, er zijn wat Costa Ricanen genieten van de heerlijke omgeving. In de middag laten we ons bij Kura verwennen met een fijne spabehandeling en in de avond schuiven we aan voor een diner, waarbij we niet alleen culinair worden verwend, maar wederom helemaal in de watten worden gelegd. Het is hier echt genieten en dat komt door het enthousiaste personeel. Ze zijn altijd vriendelijk en echt geïnteresseerd. Ze voelen precies aan wanneer het tijd is voor een grapje en een grolletje of wanneer we even behoefte hebben aan een momentje voor onszelf. 

Een laatste verrassing

Als we de volgende ochtend voor de laatste keer voor het ontbijt willen aanschuiven, worden we met een ondeugend lachje ontvangen. “We zaten al op jullie te wachten, want we hebben een verrassing voor jullie geregeld.” Terwijl we elkaar verbaasd aankijken, worden we naar het dak van het hotel geleid en daar met 180° graden zicht op de adembenemend mooie kustlijn van Uvita, is er speciaal voor ons een tafel gedekt. Wat een verrassing!

Hoe mooi vormgegeven of op wat voor unieke plek een hotel gelegen kan zijn, het verschil om zich te onderscheiden als een werkelijk onvergetelijke plek, wordt gemaakt door de medewerkers en dat is hier bij Kura Boutique hotel zeker het geval. Pura Vida!

Meer over Costa Rica

Wilt u graag zelf een rondreis door Costa Rica maken en bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje op onze pagina over Costa Rica.

Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl. We helpen u graag.

Meer over Costa Rica