Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Kabalebo Nature Resort, Suriname

| Johan van Rijswijck

Het Kabalebo Nature Resort is wellicht de beste jungle lodge van Suriname. Een absolute 'must' voor natuurliefhebbers, vogelspotters en mensen die het unieke én, op deze locatie, zo uitbundige dierenleven van Suriname met eigen ogen willen zien.

Operatie Sprinkhaan

Dit prachtige resort is ontstaan, door de zogenaamde “Operatie Sprinkhaan”. De overheid initieerde deze gigantische operatie met als doelstelling het vinden van delfstoffen. In een tijdsbestek van enkele jaren werden zeven landingsbanen aangelegd in de meest ongerepte delen van de Amazone van Suriname. De landingsbaan bij Kabalebo was één van deze 7 locaties. Twee keer per week is er een vliegverbinding met Paramaribo, een klein Cessna vliegtuig vliegt in een uurtje van vliegveld Zorg en Hoop naar de lodge. 

De dichtstbijzijnde menselijke nederzetting ligt op ongeveer 300 kilometer, of wel 2 tot 3 weken varen, afstand van de lodge. Ook is er in een gebied zo groot als Nederland geen enkele andere jungle lodge te vinden. Dit is uniek! Deze afgezonderde ligging maakt dat er hier nog enorm veel dierenleven te vinden is. Er zijn simpelweg geen mensen in de (directe) omgeving die op hen jagen.

Het Kabalebo Nature Resort is zeer ruim opgezet en bestaat uit een aantal gebouwen. Deze gebouwen zijn allen gelegen aan de meer dan een kilometer lange landingsbaan van gras. Het grootste gebouw is de main lodge en hier worden alle maaltijden in buffetvorm geserveerd. De main lodge heeft ook nog 10 standaard kamers. Het tweede grotere gebouw, de 'inspiration point', biedt 6 superieure kamers. Deze kamers delen een fraaie veranda met relax stoelen en hangmat en een prachtig uitzicht op de landingsbaan. Op en naast de landingsbaan zijn regelmatig dieren te spotten, zoals; apen, de tapir of een capybara. Bij de 'inspiration point' worden ook wel lezingen gegeven. Verder zijn er nog vier ruime panorama suites, ideaal voor gezinnen met max. 4 personen. Wenst u wat meer privacy dan kunt u verblijven in de meer afgelegen, maar nog steeds op loopafstand, river cabins aan de rivier óf, op 3 uur varen van de main lodge (!), in de Uncle Piet lodge. Deze lodge bestaat uit 4 eenvoudige tweepersoons hutten met elk een eigen douche en toilet. De Uncle Piet lodge ligt nabij de double step watervallen. Voor mensen die hun jungle ervaring compleet willen maken, is het ook mogelijk om een nacht in het bivak door te brengen. Dit kamp ligt op circa 15 minuten varen van de main lodge en u overnacht hier in hangmatten en/of tenten.

Vanalles te doen

In deze regio kan het verschil tussen hoogwater in de regentijd en laagwater in de droge tijd enorm zijn, soms zelfs meer dan 7 meter. De activiteiten, welke heel divers zijn, worden hier vanzelfsprekend op afgestemd. U kunt denken aan onder andere; eenvoudige en pittigere wandelingen door het regenwoud, bezoeken van een waterval, varen met de korjaal, zelf kayakken, in de avond kaaimannen spotten en vissen. Alle activiteiten zijn in overleg met de gasten; er wordt een persoonlijke keuze gemaakt uit de mogelijkheden welke er die dag voorhanden zijn. Het is een aanrader om de 'Misty Mountain" te beklimmen. Deze met regenwoud overwoekerde berg kijkt uit over de landingsbaan van Kabalebo en de nabij gelegen hoofdgebouwen. Vanaf de top heeft u een adembenemend uitzicht op de omgeving.

Kabalebo is ook een unieke bestemming voor kinderen

Om te beginnen komen er op de landingsbaan regelmatig dieren langs. Tijdens de vele boottochtjes kunnen kinderen gemakkelijk de meest uiteenlopende vogel- en apensoorten spotten. Een korte wandeling brengt ze naar de Moi Moi watervallen, waar ze een verfrissende duik in het heldere water kunnen nemen En mocht dit niet voldoende zijn dan biedt het zwembad bij de lodge een uitkomst. Wat heel plezierig is, is dat de de kinderen hier heel eenvoudig in het Nederlands met de gidsen kunnen communiceren, zo leren ze dus veel over het regenwoud en haar bewoners. Het team van het Kabalebo Nature Resort zijn fijne én bovenal toegewijde mensen, die er alles aan doen om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Een absolute aanrader voor jong en oud en naar onze mening één van de mooiste jungle ervaringen die er bestaan!

Een rondreis door Suriname maken?

Bent u door dit verhaal nieuwsgierig geworden naar Suriname en wilt u hier graag meer over weten? Neem dan eens een kijkje bij de rondreis door Suriname die wij ter inspiratie hebben samengesteld. Deze reis kunt u direct boeken, maar wij stellen ook graag een persoonlijk programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Heeft u direct een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl. We helpen u graag.

Bekijk onze rondreizen

Naar luxe reis Suriname