Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Historische steden

historische schatten van Ecuador

Als cultuurliefhebber kunt u uw hart ophalen in de fraai gerestaureerde historische centra van steden als Quito, Cuenca en Guayaquil. Slenter door de straatjes, bezoek de beste musea en geniet in de avond van traditionele gerechten in de beste restaurants.

De drie belangrijkste steden van Ecuador

Quito

Na Havanna in Cuba heeft Quito het grootste historische centrum van Latijns-Amerika. In 1978 werd het koloniale centrum van Quito toegevoegd aan de lijst Werelderfgoed van Unesco. Samen met het Poolse Krakau was het de eerste stad ter wereld waarvan het centrum op deze lijst werd geplaatst en is het historisch centrum een teréchte trekpleister voor toeristen. De kerk 'Compañía de Jesús' is is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Deze kerk werd gebouwd tussen 1605 en 1765 en is gemaakt van vulkanisch gesteente, gedecoreerd met meer dan vijftig kilo bladgoud. Wanneer u op een maandag in de stad bent, is het de moeite waard te gaan kijken bij de wisseling van de presidentiële garde op het 'Plaza de la Independencia'.

Cuenca

Cuenca is bekend om de wereldberoemde Toquilla strohoed, die in de volksmond eigenlijk onterecht Panamahoed wordt genoemd en de omvangrijke keramiekindustrie. Een wandeling door de klinkerstraatjes met prachtige binnenplaatsen, over de pleinen vol bloemen en langs de groen/wit gepleisterde huizen met houten deuren en gietijzeren balkons, is voldoende om te begrijpen waarom deze stad sinds 1999 op de Unesco lijst van Werelderfgoed staat. De 52 kerken in historische centrum van de stad zijn indrukwekkend mooi. De El Sagrario kerk en de 'oude' kathedraal zijn geschiedkundig het belangrijkst. Echter, de kathedraal van The Immaculate Conception, of wel de 'nieuwe' kathedraal (gebouwd in 1885) is het indrukwekkendste van allemaal, met drie enorme koepels en indrukwekkend interieur van marmer. 

Guayaquil

De Malecón 2000 is de meest aangename plek van de stad. U kunt hier heerlijk slenteren over een mooie brede promenade aan de westelijke oever van de brede Río Guayas. Het is altijd druk in dit deel van de stad, maar omdat het hier autovrij is, heeft u hier weinig last van. Als onderdeel van de promenade vindt u ter hoogte van de Imbabura straat het mooie park 'Jardines del Malecón' . In dit park vindt u maar liefst 350 plantensoorten, een kunstmatig estuarium en een lagune waar eenden, ganzen en vissen leven. Omdat de Malecón enkele van Guayaquil bekendste monumenten verbindt, geldt dit over het algemeen voor de inwoners als meest geliefde deel van de stad.

Rondreis door Ecuador maken?

Wilt u graag zelf een rondreis door Ecuador de maken, inclusief een bezoek aan de historische steden en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje bij de rondreizen die wij ter inspiratie hebben samengesteld. Deze reizen kunt u direct boeken, maar wij stellen ook graag een persoonlijk programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Heeft u direct een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl. We helpen u graag.

Bekijk onze rondreizen