Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Haal Latijns-Amerika in huis deel 2

| Anke Hendriks

Vorige week schreef ik al 5 tips om Latijns-Amerika in huis te halen. In mijn enthousiasme en liefde voor Latijns-Amerika, bleven er maar ideeën opborrelen. Vandaar deel twee van tips om Latijns-Amerika in huis te halen.

1. Nog meer films en documentaires over/in Latijns Amerika

Het vervolg op het lijstje van vorige week. Er zijn natuurlijk nog veel meer films en documentaires die de moeite waard zijn, maar hiermee heeft u al een aantal uren kijkplezier.

El Sendero de la Anaconda

Schrijver Wade Davis reist samen met zijn bevriende antropoloog Martin von Hillebrand naar de Amazone in Colombia. Ongeveer 80 jaar na de expeditie van Richard E. Schultes treed Wade in de voetsporen van zijn leermeester om de Amazone te ontdekken. Tijdens deze documentaire verkennen de twee mannen de schoonheid van de Amazone en komen ze in contact met de verschillende bevolkingsgroepen die hier nog steeds leven.
(te zien op Netflix)

Tip: Afgelopen jaar bezocht Johan zelf de Amazone in Colombia en schreef erover op ons blog. Lees meer.


Bron foto: Moviemeter

Para Sempre Chape

Chapecoense een kleine club in Brazilië had het voor elkaar gekregen om vanuit de 4e divisie te promoveren naar de hoogste divisie, de Série A. Tijdens een vlucht naar Medellín in Colombia ging er iets mis en stortte het vliegtuig neer op 28 november 2016. 71 personen kwamen om en slechts enkelen overleefden de crash, waaronder 3 voetballers. Deze documentaire/film vertelt het verhaal van dit team en hoe ze hun club weer proberen op te bouwen.
(te zien op Netflix)

 


Bron foto: Moviemeter

Todo sobre el Asado

Argentijnen zijn maar wat trost op hun barbecue. Deze film is een ode aan deze manier van vlees bereiden en de mannen die het klaar maken. Tijdens deze film gaat u op zoek naar de oorsprong, de tradities en de gedachte van de Argentijnen over hun geliefde barbecue ofwel Asado.
(te zien op Netflix)


Bron foto: Moviemeter

Amor met een snor

Een al oudere documentaire reeks, maar daardoor niet minder leuk. De Nederlandse Stef Biemans is getrouwd met een vrouw uit Nicaragua. Hoe hard Stef ook probeert, een echte mannelijke Latino is hij niet. In deze documentaire reeks gaat hij op zoek naar de echte Latijns-Amerikaanse man en zijn kijk op de liefde.
(te zien op VPRO)

 


Bron foto: TVmeter

2. Volg how-to video's op internet

Nu ons gevraagd wordt om zoveel mogelijk binnen te blijven verschijnen op internet allemaal leuke initiatieven om thuis te doen. Ik heb er drie uitgezocht:

Leer salsa dansen

Bewegen is belangrijk. Nu we meer binnen moeten zitten moet u wat creatiever omgaan met manieren om te bewegen De sportscholen zijn gesloten en uw bootcamp training gaat voorlopig ook niet door. Om toch te kunnen blijven bewegen en er een feestje van te maken kunt u samen met uw partner leren Salsa dansen. Gezellig met de opzwepende muziek en, als u niet zo een danser bent, vooral erg grappig. Via dit kanaal kunt u wel even vooruit met het leren van de basis. Bekijk de video's 

Ontdek de vogels bij de watrevallen van Iguazú

Awasi Iguazú, een accommodatie in de buurt van de watervallen van Iguazú is erg gericht op de omgeving waarin hun accommodatie is gelegen. Het meest bekend zijn immense watervallen op de grens met Brazilië, maar er is meer. Hier bevindt u zich namelijk in het Mata Atlantica regenwoud dat met een uniek eco-systeem onder andere veel vogels huisvest. Om u toch een beetje mee op reis te nemen heeft Awasi Iguazú de geluiden van de Toekan en andere vogels opgenomen. U kunt ze hier luisteren

Tip: Bent u benieuwd naar deze accommodatie en het Mata Atlantica regenwoud? Johan bezocht deze plek en schreef erover op ons blog. Lees meer

Volg de masterclass Peruaans koken

Eerder schreef ik al een blog over de Peruaanse keuken, die wordt gezien als een van de beste ter wereld. En hoe leuk is het nu dat u zelf enkele gerechten kunt leren maken en wel onder leiding van Chef-kok Pedro Miguel Schiaffino. Pedro heeft een eigen restaurant in Lima, de culinaire hoofdstad van Latijns-Amerika. En hij is chef op de Aria Amazon en de Aqua Negra van Aqua Expeditions, een rederij die luxe riviercruises aanbiedt, o.a. op de Peruaanse Amazone. Tijdens deze masterclass legt Pedro uit hoe u het beroemde visgerecht Ceviche en de frisse cocktail Pisco Sour maakt. Bekijk het hier

3. Versier uw huis met reis decoratie

Om toch een beetje dat vakantiegevoel in huis te creëren kunt u uw huis versieren met leuke accessoires die u doen denken aan reizen. Ik heb enkele ideeën op een rijtje gezet:

Poster van uw favoriete bestemming

Internet staat vol met leuke inspiratie voor in huis. Zo kwam ik deze leuke poster van Rio de Janeiro tegen. Het is dan weliswaar geen echte foto van de stad, wat natuurlijk ook kan. Maar deze poster geeft door de kleuren wel een mooi zomers gevoel. U kunt hem bestellen op de website van Etsy.

Wereldkaart of wereldbol 

Bij mij hangt er al enkele jaren een wereldkaart aan de muur en ook bij ons op kantoor hebben wij twee grote kaarten hangen. Erg leuk om uw topografische kennis een beetje op te krikken, maar ook om aan de hand van de kaart of wereldbol weg te dromen bij uw volgende reisbestemmingen.

Uw persoonlijke stadsplattegrond

Heeft u een stad in de wereld waar u een bijzondere herinnering aan heeft? Dan kunt u bij onderstaande website een plattegrond van deze stad of regio kiezen en deze voorzien van uw eigen foto’s. Erg leuk om aan de muur te hangen als dierbare herinnering. U maakt uw eigen stadsplattegrond bij Placetomap

Aan de slag met uw eigen foto's

Het leukste vind ik wel het gebruiken van eigen reisfoto’s om uw inrichting op te fleuren. In mijn vorige blog schreef ik al over het maken van een fotoboek, maar er zijn nog meer bestemmingen voor uw vakantiefoto’s:

  • Maak een selectie van uw foto’s en laat ze afdrukken in verschillende formaten. Koop hierbij hetzelfde aantal lijstjes in de juiste formaten en plaats ze vervolgens in uw kamer bij elkaar .
  • Laat uw selectie foto’s afdrukken in polaroid formaat en hang ze bijvoorbeeld op met kleine wasknijpertjes aan een touwtje. 
    (bron foto hiernaast: Pinterest)
  • Maak een wandcollage van uw foto’s met Ixxi of kies een grote foto uit die u op een Ixxi laat afdrukken.
    (bron foto hiernaast: Pinterest)   
  • Tot slot kunt u er ook voor kiezen om, in plaats van meerdere kleine foto’s, uw meest dierbare foto groot af te laten drukken op canvas, hout, plexiglas of een ander materiaal. Door de grootte van de foto wordt u vanuit uw huiskamer meegenomen naar uw herinnering.

4. Leer Spaans of Portugees

Heeft u voornemens om een reis te maken naar Latijns-Amerika, dan heeft u nu wel de tijd om u nog net iets beter voor te bereiden op de reis. In alle landen kunt u prima op reis als u geen Spaans of Portugees (in Brazilië) spreekt. Het is echter wel erg leuk als u wel een klein woordje kunt spreken om meer in contact te komen met de lokale bevolking. En wat is er nu leuker dan op een terrasje ‘Dos cervezas, por favor’ te bestellen?

Een taal leren kunt u doen via filmpjes op youtube en een leuke app voor op de telefoon is Duolingo. En als u het professioneler wilt aanpakken, dan vindt u op internet tal van online cursussen om te volgen.

Bron foto: Fuentes Spaans

Meer Latijns-Amerika in huis?

Tot zover mijn tips voor deze week om Latijns-Amerika in huis te halen. Begint het u nu toch al te kriebelen en bent u benieuwd naar wat de mogelijkheden zijn voor een rondreis door Latijns-Amerika voor een later moment? Neem dan gerust contact met ons op. We vertellen u graag meer.

Contact