Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Niet naar Latijns-Amerika? Haal Latijns-Amerika in huis!

| Anke Hendriks

Reizen. Helaas zit dat er op dit moment niet in. We moeten er allemaal het beste van maken. En wat doet u als u niet naar Latijns-Amerika kunt? Dan haalt u Latijns-Amerika toch gewoon in huis! Ik heb 10 tips voor u op een rijtje gezet, waarbij wij deze week 5 tips delen en volgende week nog eens 5 tips. Zo komen we samen deze periode wel door!

1.Denk terug aan uw eigen vakantie

Op de terugvlucht van onze onvergetelijke rondreis hebben we bijna allemaal het goede voornemen om deze bijzondere ervaring te vereeuwigen. Heerlijk nog even nagenieten en de vakantie herbeleven tijdens het maken van een mooi fotoboek. De realiteit is echter dat het dagelijks leven het al snel wint van het vakantiegevoel. Een wasje draaien, boodschappen doen, even op bezoek bij familie en dan is het alweer maandag en moet u weer aan het werk. De mooie foto’s blijven op uw camera staan en het idee van een fotoboek blijft slechts een idee.

Heeft u op dit moment tijd over? Gebruik dan dit moment om dat lang verwachte fotoboek te maken. Op deze manier bent u lekker bezig en bent u toch nog een beetje op vakantie. Heeft u al een fotoboek gemaakt? Pak deze er dan weer eens bij en blader er doorheen om zo het vakantiegevoel weer op te roepen.

3.Films en documentaires over/in Latijns Amerika

Reizen vanaf uw eigen bank is natuurlijk ook een mogelijkheid. Netflix heeft verschillende films en documentaires die zich afspelen in of gaan over Latijns-Amerika. Ook op NPO Start kunt u verschillende programma’s terug kijken. Lekker op de bank met nachos of Lay's Sensations Mexican pepper om in de juiste sferen te blijven. Hou het wel bescheiden, zodat ook de rest van Nederland kan genieten van een chipje op de bank.

Na even zoeken heb ik al een hele lijst gevonden. Hieronder alvast 4 verschillende kijktips en volgende week volgen er meer.

El Faro de las Orcas

Een film met als decor Peninsula Valdés in Argentijns Patagonië. Op deze afgelegen en geïsoleerde plek werkt de Argentijnse Beto als park- en vuurtorenwachter. Op een dag arriveert Lola, een Spaanse moeder uit Madrid met haar autistische zoon van 11 jaar Tristán. Lola heeft een documentaire gezien waarin Beto als orka spotter regelmatig de zee op gaat om met deze dieren te spelen en zwemmen. Ze hoopt dat Beto haar wil helpen om door middel van de Orka’s, de autistische Tristán uit zijn isolement te halen. Beto wijst haar in eerste instantie af, maar is uiteindelijk bereid om te helpen.
(te zien op Netflix)

 


Bron foto: Moviemeter

The lost city of Z

Deze film vertelt het verhaal van de ontdekkingsreiziger Percy Fawcett die in 1906 voor het eerst afreist naar Zuid-Amerika met als taak om de grens tussen Bolivia en Brazilië in kaart te brengen. Tijdens deze reis raakt Fawcett ervan overtuigd dat er in de Amazone zich een onbekende, zeer oude beschaving huisvest. Hij gaat op zoek naar deze mysterieuze stad die hij omdoopt tot de City of Z.
(te zien op Netflix)

 


Bron foto: Moviemeter

Magical Andes

Een serie op Netflix die bestaat uit 6 delen en die gaat over een van de grootste schatten van Zuid-Amerika en misschien wel van de wereld; de Andes. In deze 6 afleveringen vertellen verschillende personen wat hun connectie is met het Andesgebergte.  U volgt de personen uit Argentinië, Chili, Bolivia, Peru, Ecuador en Colombia.
(te zien op Netflix)

 


Bron foto: Netflix

De Amazone

Een documentaire van eigen bodem. Sandra Korstjens is al 8 jaar Latijns-Amerika correspondente en woonachtig in São Paulo in Brazilië. Voor deze documentaire is Sandra diep de Amazone ingetrokken en hoort ze de verhalen aan van de bewoners in dit gigantische woud. Niet altijd een mooi verhaal, maar wel indrukwekkend.
(te zien op NPO Start)

 


Bron foto: NPO Start

4. Latijns-Amerikaans koken

Lekker experimenteren met nieuwe smaken en nieuwe gerechten uit de Latijns-Amerikaanse keuken. Of u nu een echte keukenprinses bent of niet en of u nu veel of minder tijd hebt, er zijn genoeg verschillende gerechten om te maken. Hieronder heb ik drie van mijn favorieten recepten opgesomd, klik op het gerecht hieronder en vind het recept.

Mexicaanse Bonensoep

Quinoasalade uit Ecuador

Empanada’s

5.Cocktails maken

Cocktails zijn echte zomer drankjes. Hiermee komt u zonder twijfel in de zonnige vakantiesferen. En in Latijns-Amerika weten ze wel raad met heerlijke verfrissende cocktails. Hieronder drie klassiekers:

Cuba Libre

Volgens de legende is deze populaire cocktail geboren in een kroeg in Havana, Cuba. Het verhaal gaat dat gedurende de Spaans-Amerikaanse oorlog een kapitein de kroeg is binnen gelopen en een drankje bestelde bestaande uit rum, limoensap en cola. De soldaten die in de kroeg waren volgenden zijn voorbeeld en waren positief verrast. Tijdens het prosten riepen de soldaten de woorden ‘Cuba Libre’ en zo is het drankje ontstaan.

 • 50 ml rum, het liefste Havana Club Añejo especial
 • Sap van een halve limoen
 • 100 ml cola
 • Ijsblokjes

Voeg de rum, limoensap en de cola in een longdrinkglas en voeg de ijsblokjes toe. Roer het drankje rustig door en uw Cuba Libre is klaar.

Pisco Sour

Het is een gevecht tussen Chili en Peru, maar in beide landen is de cocktail Pisco sour het nationale drankje. In Peru heeft een dorpje ten zuiden in de woestijnachtige regio Ica de naam Pisco en de kans is groot dat het drankje hier vandaan komt.

 • 90 ml Pisco (te verkrijgen in de slijterij of online)
 • 30 ml limoensap
 • 20 ml suikerwater
 • Eiwit van een ei
 • ijsblokjes

Voeg de Pisco, limoensap, suikerwateren het eiwit in een shakebaker en schud het even goed door elkaar. Voeg nu de ijsblokjes toe en schud alles nog even goed door elkaar. Serveer de cocktail in een eerder gekoeld glas en uw drankje is klaar!

 

Caipirinha

Een cocktail uit Brazilië en mijn persoonlijke favoriet. Helemaal als mijn collega Petra ze maakt. Petra is Braziliaanse en weet als geen ander hoe deze verfrissende cocktail gemaakt moet worden. In Brazilië is de Caipirinha in vrijwel iedere bar te verkrijgen. Steeds vaker ook als variant op het klassieke recept.

 • 30ml Cachaça, kunt u dit niet vinden? Kies dan voor een witte rum
 • 2-3 eetlepels rietsuiker of fijne kristalsuiker
 • 2 limoenen
 • Glas crushed ijs

Doe de limoenen in een glas en plet ze fijn, het liefst met een stamper. Voeg vervolgens de suiker, het ijs en de Cachaça toe. Roer het vervolgens goed door elkaar en uw cocktail is klaar.

 


Caipirinha met passievrucht

Meer Latijns-Amerika in huis?

Tot zover mijn tips voor deze week. Volgende week hebben we nog 5 andere tips voor u om Latijns-Amerika in huis te halen. Begint het u nu toch al te kriebelen en bent u benieuwd naar wat de mogelijkheden zijn voor een rondreis door Latijns-Amerika voor een later moment? Neem dan gerust contact met ons op. We vertellen u graag meer.

Meer Latijns-Amerika in huis