Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Uniek: Futangue Hotel & Spa in Chili

| Anke Hendriks

Deze accommodatie in het Merendistrict in Chili, had bij ons op kantoor meteen al onze aandacht. Gelegen in een 13.500 hectare groot privé reservaat bestaande uit uitgestrekte ongerepte bossen, majestueuze bergen, prachtige meren en spectaculaire watervallen. Hier gaat ons Latijns-Amerika hart natuurlijk direct sneller van kloppen en het kan niet anders dat u als reisliefhebber hetzelfde ervaart.

Benieuwd? Bekijk dan hieronder de lodge in 3 minuten:

Een weekend in de lodge

Afgelopen maand verbleef onze lokale partner met zijn gezin in de lodge; “We hebben allemaal ontzettend genoten van het verblijf. Dit gedeelte van het merendistrict in Chili is nog steeds ongerept, rustig en authentiek. Vanuit het plaatsje Puerto Varas is het heel eenvoudig om hier met eigen auto te komen. Het is een prachtige rit van ongeveer twee uur over goed onderhouden wegen. U passeert kleine dorpjes en u rijdt door het Chileense platteland. 

We maakten wandelingen door het duizend jaar oude dichte regenwoud waarbij we een hangbrug overstaken en watervallen passeerden. Met de fiets reden we langs de kleurrijke meren en in kajaks staken we het Pichi meer over. 

Natuurlijk waren we niet alleen maar actief bezig. Als je even weg bent uit het dagelijks leven hoort ontspannen er ook bij. We genoten van de spa en we hebben heerlijk gegeten. De gerechten waren gemaakt met gezonde en lokale producten. Tip: proef zeker het huisgemaakte brood!”

De Futangue lodge

Het hotel is gelegen in het privé reservaat Futangue, in het Merendistrict van Chili. Het hotel is zo ontworpen dat het perfect in de omgeving past. Er is gebruik gemaakt van lokaal hout en kleurrijke stoffen afkomstig van de lokale Mapuche cultuur. De gebouwen zijn zo ontworpen dat u optimaal van de omgeving kunt genieten, denk aan grote ramen en een buitenplaats met lounge stoelen en een grote openhaard. De op dit moment 16 kamers, onderverdeeld in superior kamers en suites, hebben een natuurlijke en rustige uitstraling waarbij voornamelijk gebruik is gemaakt van natuurlijke producten. 

Actief in de omgeving

De bossen in het reservaat zijn sinds het ontstaan, duizenden jaren geleden, onaangeroerd gebleven, met als resultaat dat het gebied een enorme biodiversiteit aan flora en fauna kent. Vanuit de lodge heeft u tal van mogelijkheden voor leuke en actieve activiteiten. Het park bestaat uit meer dan 100 kilometer aan wandelpaden, u kunt er mountainbiken, paardrijden, kajakken, vliegvissen en vogels spotten. Na een dag vol avontuur en natuur kunt u in de spa ontspannen. De spa beschikt over een binnen- en buitenbad, een sauna en u heeft de mogelijkheid voor verschillende behandelingen. 

Rondreis door Chili maken - Met een verblijf bij Futangue Hotel & Spa

Wij zijn ontzettend enthousiast over deze lodge en het omliggende natuurpark. Chili heeft een geweldige natuur en deze lodge is een absolute aanwinst. Zeker ook omdat het goed bereikbaar is met een huurauto. Wij zijn namelijk van mening dat u deze regio het beste op eigen gelegenheid met een huurauto kunt ontdekken. 

Bent u benieuwd en wilt u meer weten over een rondreis door Chili inclusief een verblijf in de Futangue lodge? Neem dan gerust contact met ons op. Wij werken graag een passend reisvoorstel voor u uit. Bel ons op +31 73 610 62 04 of stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl of vul ons contactformulier in. 

Reisvoorstel aanvragen

Naar luxe reis Chili