Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Dolores en haar liefde voor de Galapagos

| Johan van Rijswijck

Gente Mágica - Omdat mensen het verschil maken

Met een stevige tred loopt ze naar het tafeltje waar ik zit en ploft neer op de stoel voor me. Ze leunt achterover en is duidelijk geïrriteerd. “Kun je het geloven Johan”, roept ze me eerst in de ogen kijkend en daarna omhoog, daarbij haar handen in de lucht gestoken. 

“Kun je het geloven” zegt ze nogmaals tegen mij, maar wellicht nog meer tegen zichzelf. Voordat ik haar kan vragen wat ik zou kunnen geloven, steekt ze van wal. “Een van de stranden op de Galapagos is uitgeroepen tot één van de mooiste stranden ter wereld. En deze uitverkiezing wordt zelfs gesteund door het Ecuadoriaanse verkeersbureau”. Voordat ik kan reageren, haalt ze me de woorden uit de mond: “Galapagos is geen strandbestemming”.

Typisch Dolores

Als ik terugdenk aan dit moment van enkele jaren geleden, tijdens een inkoopbeurs in Frankrijk, dan beschrijft dit Dolores, zoals ik haar ken. Tijdens dit soort beurzen heb ik vele een-op-een gesprekken met aanbieders van hotels, cruisemaatschappijen en lokale reisorganisatoren. Aan het einde van zo'n dag plofte Dolores ineens op de stoel voor mij. Dolores Gangotena de Diez van Quasar Expeditions, een lokale partner uit Ecuador die onder meer cruisemogelijkheden in de Galapagos aanbiedt en met wie we bij Sapa Pana Travel al vele jaren werken.  

Benieuwd naar Quasar Expeditions? Bekijk dan hieronder de video

(klik op de afbeelding en de video begint te spelen)

Haar liefde voor de Galapagos

Er zijn maar weinig mensen met zoveel passie en liefde voor de Galapagos en haar bijzondere flora en fauna als zij. Het is haar drijfveer om dit te delen met mensen over de hele wereld. Ze wil deze mensen een ervaring voor het leven bieden en tegelijkertijd ambassadeurs creëren die het belang inzien van het behoud van dit unieke maar fragiele ecosysteem. Wanneer men op een verkeerde manier omgaat met dit unieke ecosysteem, door het bijvoorbeeld als een strandbestemming aan te duiden, dan raakt haar dit persoonlijk en zal ze hier vol tegenin gaan. 

Hoe het begon

Nadat ze met haar man Diego en een stel vrienden een reis maakte door de Galapagos aan boord van een oude zeilboot, besloten zij en haar man in 1986 om reizen aan te bieden naar deze bijzondere archipel. De reis die ze zelf hadden gemaakt had hun leven veranderd. Deze ervaring wilde ze ook bieden aan andere reizigers. 

Vanaf het begin staken ze het meeste van hun energie in het opleiden van gidsen en de rest van het team en dit is door de jaren heen hun succes gebleken. De gidsen en medewerkers van Quasar delen hun onvoorwaardelijke liefde voor de Galapagos en streven ernaar om hun gasten de best mogelijke ervaring te bieden. Zo worden de gidsen door reizigers aangeduid als wandelende encyclopedieën, die hartstochtelijk hun kennis delen en zo het  verschil maken tussen een mooie reis en een onvergetelijke reis.

Bekijk hieronder een video over de gidsen van Quasar Expeditions 
(klik op de afbeelding en de video begint te spelen)

De vloot van Quasar Expeditions

Quasar vaart met twee cruiseschepen door de Galapagos Archipel. De M/V Evolution met een capaciteit van 32 gasten. En de M/V Grace, de voormalige huwelijksboot van Prinses Gracia en Prins Rainier van Monaco, die een capaciteit heeft voor 16 passagiers. Beide schepen ademen de romantiek en sfeer van weleer die doet denken aan de tijd dat Dolores en Diego zelf de Galapagos ontdekten. Met beide boten bieden ze enkel achtdaagse expeditie tochten, omdat ze van mening zijn dat je de tijd moet nemen om de archipel te ontdekken en echt te leren kennen. 

Met dezelfde liefde en toewijding biedt het familiebedrijf nu ook reizen naar het vasteland van Ecuador, Peru en Patagonië in het uiterste zuiden van Chili en Argentinië. Inmiddels staan hun drie zoons, die van kleins af aan met het bedrijf zijn opgegroeid, klaar om het stokje van hun ouders op te nemen. 

Meer over Dolores en haar liefde voor de Galapagos

In onze online serie Gente Mágica sprak ik met Dolores over haar liefde voor de Galapagos, over de cruisemogelijkheden voor de Galapagos die ze met Quasar Expeditons aanbiedt en haar kijk op de wereld. Bekijk haar verhaal op ons YouTube kanaal of beluister onze podcast via Spotify of Itunes