Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

24 uur in Quito

| Sapa Pana Travel

De officiële volledige naam van Quito is Villa de San Francisco de Quito en het historische centrum staat sinds 1978 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De kleurrijke pittoreske straatjes, drukke pleinen en de authentieke lokale sfeer die er hangt, maken deze stad zeker het bezoeken waard. Wij nemen u voor 24 uur mee naar Quito.

Ontbijten: Hay Pan de Jerome

Begin uw dag bij Hay Pan, een kleine bakkerij middenin het centrum van Quito. U kunt hier verse broodjes en gebakjes halen, maar u kunt er ook een volledig ontbijt menu proeven. Lekker om uw dag met een goed gevulde maag te beginnen én met een echte Ecuadoriaanse koffie.


Foto: Hay Pan de Jerome

Doen: Bezoek de Pichincha vulkaan

Voor een mooi uitzicht over Quito neemt u de kabelbaan: El Teleférico naar de Pichincha vulkaan. Vanuit het centrum neemt u een taxi naar het westen van de stad waar u de kabelbaan naar boven neemt. De kabelbaan brengt u van 3100 meter naar 3900 meter, wat het een van de hoogste kabelbanen in Zuid-Amerika maakt. De tocht met de kabelbaan duurt zo’n 18 minuten en u passeert tijdens uw trip naar boven 3 verschillende microklimaten. Als u eenmaal het eindpunt Cruz Loma heeft bereikt, heeft u een prachtig uitzicht over Quito. Als u meer wilt zien van de omgeving, dan kunt u hier mooie wandelingen maken.

Lunch: High Tea van Casa Gangotena

Na een verfrissende wandeling heeft u ongetwijfeld honger gekregen. Een aanrader, voor zowel een overnachting als een lunch of diner, is Casa Gangotena. Het hotel-restaurant is aangesloten bij Relais & Châteaux, waardoor u er zeker van kunt zijn dat iedere maaltijd die u hier bestelt van uitstekende kwaliteit is. Op zoek naar iets bijzonders? Neem dan de tijd voor uw lunch en kies voor de high tea in Quiteño stijl met uitstekende koffie, thee, sandwiches en gebakjes. Kies voor echte Ecuadoriaanse koffie of thee gezet van verse theeblaadjes. Laat u vervolgens verrassen door de verschillende hartige en zoete gerechtjes. En zoals het hoort bij een high tea ligt er ook een scone op u te wachten.


Foto: Casa Gangotena

Doen: Bezoek Iglesia de la Compañía de Jesús

Deze barokke kerk is gemaakt van vulkanisch gesteente en  werd voltooid in 1765, 160 jaar na het begin van de bouw. De kerk heeft verschillende bouwstijlen en wordt gezien als een van de mooiste kerken in Ecuador. De binnenkant is bedekt met bladgoud en u kunt er houtsnijwerken, schilderijen en beeldhouwwerken vinden. 


Foto: Atlas Obscura

Diner: Zazu

Na een dag vol indrukken kunt u ontspannen en genieten van een uitstekend diner bij Zazu. De Ecuadoriaanse Chef Wilson Apala serveert moderne gerechten met Latijns-Amerikaanse invloeden. Voor de gerechten wordt gebruik gemaakt van lokale ingrediënten. Veel groenten kweken ze in eigen kassen ener wordt samengewerkt met lokale boeren en vissers om ervoor te zorgen dat hun gerechten altijd van goede kwaliteit zijn. Ook dit restaurant is niet voor niets aangesloten bij Relais & Châteaux.


Foto: Relais & Châteaux

Avondje uit: dakterras van Casa Gangotena

Op de derde verdieping van Casa Gangotena vindt u een panoramisch dakterras, waar u kunt genieten van heerlijke drankjes. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de stad Quito die in de avond gevuld wordt met lichtjes.

Overnachten: Illa Experience Hotel

Het Illa Experience Hotel is een unieke plek om te overnachten en ligt op loopafstand van het centrale plein. Het hotel is gevestigd in een historisch herenhuis, wat uw verblijf echt authentiek maakt. Iedere verdieping heeft een andere inrichting geïnspireerd op een historische periode. Meer over  Illa Experience Hotel

Rondreis door Ecuador maken?

Quito is met haar historie en mooie koloniale centrum een goede plek om uw rondreis te starten. Bent u benieuwd en wilt u meer weten over een rondreis door Ecuador? Neem dan gerust contact met ons op. Wij werken graag een passend reisvoorstel voor u uit. Bel naar +31 73 610 62 04 , stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl.

Meer over Ecuador

Aanmelden nieuwsbrief - Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere twee weken nieuwe reisinspiratie over Latijns-Amerika.

Aanmelden