Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Chileense wijnen

Chileense wijnen en culinair genieten

Over de hele wereld zijn Chileense wijnen geliefd. En met haar zonovergoten, warm klimaat en vruchtbare grond kunt u in de wijngebieden van Chili een prachtige rondreis maken. Bezoek de beste wijnhuizen, geniet van een proeverij en een heerlijk diner in de avond. 

Chili, wijnland bij uitstek

Toen in de 19e eeuw bleek dat de grondsoorten en het klimaat uitstekend waren voor de druiventeelt, trokken welgestelde Chilenen naar Europa, op zoek naar interessante druivenrassen én om hun kennis te ontwikkelen. Vanaf de jaren '80 is de wijnexport vanuit Chili enorm toegenomen. Inmiddels behoort het land tot één van de belangrijkste wijn exporterende landen ter wereld. Chili heeft in totaal wel 14 wijngebieden, de twee bekendste zijn de Colchagua vallei en de Maipo vallei. 

De Maipo vallei ligt dichtbij Santiago en vanuit de hoofdstad rijdt u daar in een klein uurtje naartoe. De Colchagua vallei is op ongeveer 180 kilometer van Santiago gelegen. Hier worden Cabernet, Carmenère, Syrah en Malbec wijnen van wereldklasse geproduceerd.

Rondreis door Chili maken?

Wilt u graag zelf een rondreis door Chili maken, inclusief een bezoek aan de wijngebieden, en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje bij de rondreizen die wij ter inspiratie hebben samengesteld. Deze reizen kunt u direct boeken, maar wij stellen ook graag een persoonlijk programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Heeft u direct een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl. We helpen u graag.

Bekijk onze rondreizen