Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

SouthAmeriCar

Dag-tot-dag beschrijving

Woestijnen, hooglanden, vulkanen, bergmeren, Inca sites, traditionele dropen, bergpassen, de Pampas, jungle en watervallen. Dit zijn de ingrediënten voor een spectaculaire trip door Zuid-Amerika die u aflegt in uw eigen auto. Tijdens deze reis rijdt u voornamelijk verharde trajecten, maar er staan u zeker ook een aantal onverharde wegen te wachten. Onderweg verblijft u in de beste accommodaties en tijdens de reis wordt er tijd vrij gemaakt om de hoogtepunten van de landen te bezoeken. Denk hierbij aan de Machu Picchu in Peru en de Iguazu watervallen in Argentinië & Brazilië. Gedurende deze fantastische reis geniet u van de vrijheid van reizen met uw eigen auto, terwijl u altijd kunt vertrouwen op de ondersteuning van onze ervaren Nederlandse, Duitse, Engelse en Spaans sprekende gidsen en een deskundig technisch team. Gaat u met ons mee op dit avontuur?

Dag-tot-dag beschrijving in PDF

Goed om te weten: Deze dag-tot-dagbeschrijving is gebaseerd op de reis die in 2016 heeft plaatsgevonden. Op dit moment is er nog geen nieuwe SouthAmeriCar gepland.

Dag 1| Maandag 1 mei: Amsterdam – Lima

Vandaag begint uw Unieke Reis! U stapt aan boord van uw intercontinentale vlucht naar Lima. In de avond landt u op de luchthaven en wordt u naar uw hotel gebracht. Geniet van een heerlijk diner en een goede nachtrust.
Overnachting: El Pardo DoubleTree

Dag 2 en 3 | Dinsdag 2 en woensdag 3 mei: Lima

Deze dagen verblijft u in Lima. Samen halen we de auto’s op en er is tijd om de stad op eigen gelegenheid te ontdekken. Lima gold tijdens de koloniale overheersing lange tijd als de belangrijkste stad van Zuid-Amerika. Breng een bezoek aan het historische stadscentrum met haar twee prachtige pleinen, gebouwen met houten balkonnetjes of de kathedraal en de San Francisco kerk. Ook de karakteristieke wijken Miraflores en Barranco zijn zeker een bezoek waard. Heeft u nog tijd over? Ga dan het goudmuseum binnen. Dit museum bevat een enorme particuliere collectie met precolumbiaanse gebruiksvoorwerpen, sieraden en ceremoniële attributen, waarvan de meeste van goud gemaakt zijn. Bezoek ook de ruïne van Pachacamac, net buiten de stad. Deze ruïne is een van de belangrijkste religieuze centra langs de kust. Deze samensmelting van tempels en woonwijken is ongeveer twee millennia onafgebroken bewoond geweest. De tempels werden bezocht door Pelgrims om de schepper Viracoche te vereren. Laat tijdens uw verblijf in Lima ook genoeg tijd over voor gastronomische uitstapjes. Lima wordt namelijk gezien als de culinaire hoofdstad van Latijns-Amerika. We adviseren u graag de betere restaurants. Veel visrestaurants zijn alleen geopend voor lunch, omdat de chef-koks alleen dan de vis vers genoeg vinden om nog te serveren. Het meest bekende, én overheerlijke, visgerecht van Peru is 'Ceviche'; rauwe vis in limoensap. De Peruaanse keuken is internationaal goed op de kaart gezet door enkele bekende chefs van Peruaanse afkomst, o.a. Gaston Acurio. Zijn fusion gerechten zijn bijzonder en van een geweldig niveau.Overnachting: Overnachting: El Pardo DoubleTree

Dag 4 | Donderdag 4 mei: Lima – Paracas
(ca. 246 km / 3,5 uur rijden)

Vandaag gaan we van start en rijden we van Lima naar Paracas. Nadat we de metropool Lima achter ons gelaten hebben, volgen we de Panamericana Sur naar het zuiden. We passeren diverse dorpjes en kleine steden. De woestijnachtige landschappen worden soms onderbroken door groene rivierbeddingen welke de oevers van rivieren uit de Andes omgeven. Bij de stad Pisco volgt u de borden naar Paracas. We verblijven hier in een mooi hotel direct aan zee gelegen. Paracas is een schiereiland ten zuiden van Lima. In dit gebied zijn vele archeologische vondsten gedaan. Daarnaast is het gebied een belangrijk natuurreservaat, waar vele vogelsoorten zoals flamingo’s en albatrossen leven. De voedingsrijke kustwateren zorgen ook voor veel dierenleven op de nabij gelegen Isla Ballestas, waar onder meer enorme kolonies zeeleeuwen en humboldtpinguïns voorkomen.
Overnachting: DoubleTree resort Paracas

Dag 5 | Vrijdag 5 mei: Paracas – Nazca
(ca. 216 km / 3,5 uur rijden)

We raden u aan om vandaag vroeg in de ochtend met een kleine boot een bezoek te brengen aan de nabij gelegen Ballestas eilandengroep. Binnen een half uurtje vaart u naar deze archipel waar veel dierenleven voorkomt. Hierna rijdt u vanuit Paracas verder naar het zuiden, richting Nazca. Onderweg passeert u onder meer de stad Ica. Vanaf Ica kunt u een kleine omweg maken naar de oase van Huacachina, die net buiten Ica is gelegen. Deze oase is omgeven met hoge zandduinen, waar veel wordt gesandboard. Net voor binnenkomst van het plaatsje Nazca ziet u aan de rechterkant uitkijktorens. Vanaf deze torens kunt u de wereldberoemde figuren bekijken, die in het landschap zijn vormgegeven. Uiteraard kan dit ook vanuit een klein vliegtuigje. Uw hotel ligt aan de rand van Nazca.
Overnachting: Hotel Majoro

Dag 6 | Zaterdag 6 mei: Nazca – Heilige Vallei
(ca. 668 km / 12 uur rijden)

Vandaag gaat u vroeg uit de veren, want er staat een lange route op het programma. Het is een geweldig spectaculaire, maar lange en zware, route. Zeker een uitdaging voor klassieke auto’s. Zodra we Nazca achter ons laten gaat de weg steil omhoog, deze weg is in zeer goede staat. U rijdt over de Peruaanse hoogvlakte, op ca. 4.600 meter hoogte. De route leidt u tussen de hoge bergeketens van de westelijke en oostelijke Andes. Vergeet vooral niet om u heen te kijken want het uitzicht is hier imposant. U treft hier flamingo’s, lama’s, koeien, ezels en misschien met een beetje geluk een condor, die op deze hoogte hun habitat hebben gevonden. Verder passeert u veel traditionele (indianen) dorpen. Tenslotte, leidt de weg ons weer naar beneden en volgen we een rivier, omgeven door groen platteland naar Abancay. Zodra u Abancay passeert, vervolgt de weg zich weer steil omhoog en bereiken we enkele keren de 3.500 meter hoogte. Het laatste deel van deze dag dalen we weer en bij helder weer heeft u een spectaculair uitzicht op de Ausangate. Met ruim 6.300 meter hoogte is dit de hoogste bergtop in deze regio. We overnachten deze nacht in Urubamba, de belangrijkste plaats in de Heilige Vallei. De vruchtbare omgeving was erg belangrijk voor de Incas, zodoende is er dan ook nog veel Inca archeologie te vinden. De hoogte van 2.400 meter maakt dat hier bijna altijd wel een prettige temperatuur is. Moe maar zeer zeker zeer voldaan zult u vandaag aankomen op uw bestemming!
Overnachting: Sol y Luna

Dag 7 | Zondag 7 mei: Machu Picchu

De Incastad Machu Picchu bezoeken; voor velen is het een droom wat uitkomt! Vandaag brengt u een bezoek aan deze unieke verborgen Incastad. De Machu Picchu, is in 1911 door de Amerikaan Hiram Bingham bij toeval ontdekt. Hij was op zoek naar de legendarische stad Vilcabamba, toen lokale boeren hem wezen op door subtropisch regenwoud overwoekerde ruïnes op een heuvel. De ontdekking van Machu Picchu geldt als één van de belangrijkste archeologische vondsten van de twintigste eeuw. Met de trein reist u door de Heilige Vallei naar  het plaatsje Aguas Calientes. Hier neemt uw gids u mee naar de Machu Picchu. Hier leert u meer over deze bijzondere stad Vanuit deze verborgen stad heeft u een machtig uitzicht over het omringende subtropische regenwoud. In de namiddag keert u terug en in Aguas Calientes reist u met de trein weer terug naar de Heilige Vallei.  Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht.
Overnachting: Sol y Luna

Dag 8 | Maandag 8 mei: Cuzco

Op de tweede vrije dag bezoekt u de mooie stad Cuzco. Cuzco gold lange tijd als de belangrijkste stad van het Incarijk. Na de komst van de Spanjaarden werden de belangrijke Incapaleizen afgebroken en op de fundamenten werden koloniale huizen gebouwd. De mix van deze twee bouwstijlen ziet u nu nog altijd terug in het goed bewaard gebleven historische centrum van de stad. Vanuit uw hotel in de Heilige Vallei volgen we een slinger route de bergen in, onderweg kunnen we desgewenst een bezoek brengen aan de zoutpannen van Maras en de archeologische vindplaats Maras. Daarna rijden we door naar de hoogvlakte, waar we ons langzaam mengen in het chaotische verkeer van Cuzco. In Cuzco parkeren we onze auto’s op het centrale Plein Plaza de Armas en hebben we wat tijd om de stad te bekijken en ergens te lunchen. Na afloop rijden we een mooie route terug via het plaatsje Pisac. Pisac staat bekend om haar grote indianenmarkt. De afsluiting van deze dag is een spectaculaire rit door de vallei terug naar het hotel. 
Overnachting: Sol y Luna

Dag 9 | Dinsdag 9 mei: Heilige Vallei – Puno
(ca. 430 km / 8 uur rijden)

Er staat vandaag weer een mooie rijdag op het programma. Een dag waarin een spectaculair weids landschap en adembenemende vergezichten centraal staan. De weg slingert door een glooiend landschap waarbij u amper in de gaten heeft dat u weer over de grens van 4.500 meter hoogte heen gaat. Onderweg kunt u desgewenst stoppen bij een aantal interessante bezienswaardigheden. Zo kunt u een stop maken bij de kerk in het dorpje Andahuaylillas. Bij de eerste aanblik is het een gewone kerk, maar wanneer u naar binnen gaat, treft u de meest bizarre muurschilderingen. Bij Raqchi kunt u de oude Incatempel van Wiracocha bewonderen en voordat u Puno bereikt heeft u de gelegenheid de Sillustani graftomes te bezoeken. Op de route naar Puno passeren we de Peruaanse spoorlijn, vele kleine dorpjes en archeologische vindplaatsen. De wegen verkeren in goede staat. In de chaos van de stad Juliaca moet u goed opletten en zal het misschien even zoeken zijn, maar verder is het een aangename en wederom een adembenemend mooie rit. Het hotel waar we verblijven ligt direct aan de oever van het Titicaca meer, het hoogst bevaarbare meer ter wereld.
Overnachting: Hotel José Antonio

Dag 10 | Woensdag 10 mei: Puno – Huatajata
(ca. 194 km / 6 uur rijden)

Deze dag staat in het teken van veel afwisseling en avontuur! Nagenoeg de hele dag rijden we langs de oevers van het Titicaca meer. Bij Kasani steken we de grens tussen Peru en Bolivia over en vervolgen we onze weg naar Copacabana. Wanneer Bolivianen een nieuwe auto hebben, komen ze naar Copacabana om bij de plaatselijke kerk hun auto te laten zegenen. Ook wij laten hier onze auto zegenen. Hierna vervolgen we onze route en varen we het Titicaca meer over met de veerboot. Na deze oversteek hoeven we niet ver meer naar het gehucht Huatajata, waar ons eenvoudige hotel is gelegen aan de rand van het meer.
Overnachting: Inca Utama hotel

 

Dag 11 | Donderdag 11 mei: Huatajata – La Paz
(ca. 86 km / 6 uur rijden)

De route vandaag is maar 90 kilometer, maar er staat een heuse behendigheidsproef op het programma op het hoogst gelegen circuit van de wereld; het Pucurani circuit. Op meer dan 4.500 meter hoogte doen we een behendigheidsproef op dit circuit en de winnaar mag zich‚ de beste coureur van Europa in de categorie boven de 4.500 meter noemen. Na deze behendigheidsproef wordt u nogmaals op de proef gesteld, want het rijden in de La Paz is zeer chaotisch en dus een uitdaging. Daarentegen ook wel weer een enorme belevenis! Er is zeer veel verkeer en de steile straatjes maken het de motor en remmen zwaar.Overnachting: Stannum hotel

Dag 12 | Vrijdag 12 mei: La Paz

Vandaag heeft u een vrije dag in La Paz. U heeft de tijd om de stad op  eigen gelegenheid verkennen. La Paz ligt in een vallei en wordt omgeven door de hoge Altiplano. In La Paz is de wetgevende macht gezeteld. De stad is, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, níet de hoofdstad van Bolivia. De hoofdstad van Bolivia is Sucre. U neemt een vlucht terug in de tijd naar een mysterieus verleden. Op elke hoek en in elke straat vindt u 'verborgen schatten'; de inheemse, koloniale en moderne gebouwen, de Indische Markt, de heksenmarkten en adembenemende panorama's. Alles met op de achtergrond de majestueuze 'Illimani' berg. Bezoek zeker Plaza Murillo, voorheen Plaza de Armas, welke is vernoemd naar General Murillo, een Boliviaanse onafhankelijkheidsstrijder. Bij het uitkijkpunt 'Mirador Laikakota' heeft u een prachtig uitzicht op La Paz en de Illimani berg. Een unieke ervaring is om de Indiaanse markt, ‘heksenmarkt’ te bezoeken.
Overnachting: Stannum hotel

Dag 13 | Zaterdag 13 mei: La Paz – Arica
(ca. 550 km / 11 uur rijden)

Een drukke dag vandaag waarbij we de grens naar Chili oversteken. Vertrek op tijd om de grote verkeersdrukte rondom La Paz voor te zijn. Op de route naar Arica in Chili zijn zeer weinig tankstations. Gebruik daarom de tank mogelijkheden in Patacamaya en kort voor de grens met Chili. We steken de grens over en rijden door het prachtige Chileense Lauca National park en in Arica nodigt de Pacifische oceaan ons uit om een heerlijke duik te nemen!
Overnachting: Hotel Apacheta

Dag 14 | Zondag 14 mei: Arica – San Pedro
(ca. 702 km / 10 uur rijden)

De route van vandaag, door de Atacama woestijn, is misschien wel een van de hoogtepunten van de reis. Geweldige uitzichten en als bonus is de kwaliteit van de weg ook nog eens erg goed. In vergelijking met Peru heeft Chili minder benzinestations, omdat deze regio niet zo dichtbevolkt is. Houd hier dus rekening mee. Bij de toegangsweg naar de plaats Iquique kunt u een bezoek brengen aan de spookstad Humberstone. Deze nederzetting die gebouwd is bij een Salpetermijn werd in 1960 van de een op de andere dag verlaten. De tijd lijkt er te hebben stil gestaan. Ook rijden we langs de Chuquicamata mijn, de grootste kopermijn ter wereld. Ook hier is het zeker de moeite waard om een stop te maken en een kijkje te nemen. Bent u Calama gepasseerd, dan is het volle kracht vooruit naar San Pedro de Atacama. Net voordat we San Pedro binnenrijden passeren we de Vallei van de Maan. Geniet hier van een prachtige zonsondergang, waarbij de ondergaande zon de bizarre rotsformaties in vele tinten rood kleurt.
Overnachting: Cumbres San Pedro

Dag 15 | Maandag 15 mei: San Pedro de Atacama

Deze dag is vrij gepland. U kunt ervoor kiezen om in en rond het hotel te verblijven en even tot rust te komen na de indrukwekkende dagen. Kunt u geen genoeg krijgen van het autorijden dan kunt u vandaag ook een aantal prachtige routes rijden om de omgeving te verkennen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de El Tatio geisers te bezoeken op 4.200 meter hoogte. De route is onverhard en zeer avontuurlijk. U rijdt via het inheemse dorpje Pucará en de Ruta 23 weer terug naar San Pedro. In totaal rijdt u ongeveer 300 kilometer waarvan het grootste deel onverhard. Een andere mogelijkheid is om de omgeving ten zuiden van San Pedro de Atacama te ontdekken. Deze route is 250 kilometer en slechts 40 kilometer is verhard. Tijdens deze route rijdt u langs de Atacama zoutvlakte. Eveneens een geweldige route voor de echte avonturier.
Overnachting: Cumbres San Pedro

Dag 16 | Dinsdag 16 mei: San Pedro – Salta
(ca. 593 km / 12 uur rijden)

Vandaag staat er opnieuw een onvergetelijke trip op het programma. Het wordt een lange reisdag, waarbij we ons weer op hoogte zullen bevinden. Onderweg zien we majestueuze vulkaantoppen en kleine zoutmeren, waar flamingo’s en vicuña’s leven. Geniet van de  adembenemende vergezichten. Bij de Paso da Jama, de hoogste bergpas van de Andes, vindt u de grensovergang met Argentinië. Nadat u de grens bent overgestoken vindt u een tankstation, waar u kunt tanken. Hierna loopt de weg geleidelijk omhoog en omlaag. U passeert aan uw rechterhand de Salar da Jama en vervolgens steken we de Salinas Grande over. Wanneer u met de auto over de zoutvlakte wilt rijden, dan is dít uw kans! Nadat we deze laatste zoutvlakte gepasseerd zijn, zijn er twee mogelijkheden. Of u volgt de route richting Purmamarca. Deze route is geheel verhard en als u dan bij Jujuy de ruta 9 neemt, dan wordt u tijdens het laatste deel van de route getrakteerd op een hele mooie slingerweg door een subtropisch regenwoud. Avonturiers kunnen er ook voor kiezen om de route via San Antonio de los Cobres te nemen. De route naar dit bergdorp is onverhard. Na San Antonio de los Cobres, dat op 4.500 meter is gelegen, krijgt u een prachtige bochtige, verharde weg met hele fraaie curven. De weg slingert zo naar Salta.
Overnachting: Finca Valentina & House of Jasmines

Dag 17 | Woensdag 17 mei: Salta

Wilt u vandaag even rustig aan doen? Dan kunt u een bezoek brengen aan het mooie koloniale centrum van de stad Salta of een wandeling maken naar het uitkijkpunt waar u een uitzicht heeft over de stad. Voor de mensen die graag willen autorijden is het mogelijk om een route te rijden via Cachi en Cafayate. Een route van 500 kilometer waarvan een kleine 150 kilometer onverhard. Vanuit Salta volgt u de weg naar het bergdorpje Cachi, met haar witgepleisterde gebouwen. Vanuit Cachi volgt u een onvergetelijke route met canyonachtige landschappen, over een onverharde weg door de zogenaamde Valle Calchaquies. Uiteindelijk leidt deze weg naar Cafayate, een aantrekkelijk plaatsje dat geldt als een centrum voor wijnbouw. Rondom het plaatsje zijn aantal gerenommeerde Argentijnse wijnhuizen te vinden. Het laatste deel van de route loopt door een prachtige vallei, de zogenaamde Quebrada de las Flechas.
​Overnachting: Finca Valentina & House of Jasmines

Dag 18 | Donderdag 18 mei: Salta – Corrientes
(ca. 831 km / 11 uur rijden)

We laten de bergen achter ons en gaan verder over de welbekende Argentijnse Pampa’s. Geen bochtenwerk vandaag maar recht toe recht aan over de eindeloze Ruta 16 naar Resistencia en Corrientes. Deze route loopt dwars door de Argentijnse binnenlanden. In dit boerenlandschap komt u zelden andere reizigers tegen. In de avond komt u aan in Corrientes.
Overnachting: La Alondra

Dag 19 | Vrijdag 19 mei: Corrientes – Puerto Iguazú
(ca. 615 km / 9 uur rijden)

Vandaag opnieuw een lange rit door het uitgestrekte, lege en warme noorden van Argentinië. Tijdens deze route rijden we in de omgeving van het natuurreservaat Iberá, een uitgestrekt moerasland, waar veel dieren leven zoals kaaimannen en capibara’s. Net voorbij Posadas, bij San Ignacio is het mogelijk om een bezoek te brengen aan ruïnes van de Jesuïten Missieposten. Deze ruïnes zijn Unesco werelderfgoed.
Overnachting: Selvaje Lodge

Dag 20 | Zaterdag 20 mei: Puerto Iguazú – Foz do Iguaçu
(ca. 16 km / 2 uur rijden)

Deze dag zijn de kilometers welke we maken slechts om van Argentinië naar Brazilië te komen. In de ochtend bekijken we de watervallen aan de Argentijnse zijde. Het spectaculaire natuurlijke schouwspel van de meer dan 200 verschillende watervallen, die zich hier in een subtropsiche setting naar beneden storten, geldt momenteel als één van de zeven natuurlijke wereldwonderen. Aan de Argentijnse zijde kunnen we de watervallen van bovenaf bekijken. Met name de aanblik van bovenaf bij de grootste waterval, de zogenaamde Keel van de Duivel is zeer indrukwekkend. Hierna gaan we met de auto naar de Braziliaanse grens en nadat de formaliteiten hier zijn afgerond rijden we het nationale park aan Braziliaanse zijde binnen. We verblijven in het enige hotel dat in het nationale park gelegen is, op loopafstand van de watervallen. Onvergetelijk, wat een ervaring! 
Overnachting: Belmond hotel Das Cataratas

Dag 21 | Zondag 21 mei: Foz do Iguaçu

Vandaag staat er een vrije dag op de planning. Loop voor het ontbijt al even naar buiten om een kijkje te nemen bij de watervallen. Op dit moment is het park nog niet geopend en hebben alleen de gasten van het hotel toegang tot deze bijzondere plek. Wanneer de zon opkomt verschijnen er aan alle kanten regenbogen. Er loopt een pad tot helemaal onderaan de naar beneden denderende watermassa met diverse mooie uitkijkpunten. In de middag kunt u met een boot een spectaculaire tocht naar de onderkant van de naar beneden denderende watermassa maken. Geniet van deze bijzondere dag en het indrukwekkende natuurschoon.
Overnachting: Belmond hotel Das Cataratas

Dag 22 | Maandag 22 mei: Foz do Iguaçu - Curitiba
(ca. 654 km / 10 uur rijden)

Na het ontbijt rijdt u verder naar Curitiba. De route voert u door het westelijk deel van de Braziliaanse deelstaat Paraná. Veel immigranten uit Duitsland, Polen en Oekraïne, maar ook uit Japan hebben deze regio vorm gegeven. U passeert veel landbouw bedrijven en plantages met mais, sojabonen en koffie. Het grootste gedeelte van de route rijdt u over de BR 277, deze route loopt van oost naar west door de deelstaat Paraná. Curitiba is, met 1,3 miljoen inwoners, de hoofdstad van de staat Parana. Het is een erg bijzondere stad. Curitiba wordt ook wel 'de groene stad' genoemd. Met recht want het heeft maar liefst 50 m2 groen per inwoner! Ook op het gebied van onderwijs, kinderopvang en werkgelegenheid is hier baanbrekend werk verricht. Het grootste succesverhaal is het openbaar vervoer systeem, tevens voorbeeld voor New York, USA.
Overnachting: Nomaa hotel

Dag 23 | Dinsdag 23 mei: Curitiba – São Paulo
(ca. 410 km / 7 uur rijden)

Het grootste deel van de dag rijden we in de staat São Paulo, over een snelweg van zeer goede kwaliteit. Deze rijkste staat van Brazilië is bijna net zo groot als Duitsland. Het landschap is heuvelachtig met suikerriet- en sinaasappelplantages van enorme afmetingen. Tijdens deze route zal het oog van menig deelnemer vallen op de leuke souvenirs en lokale delicatessen, welke hier bij de pomp, naast benzine en fast food, te verkrijgen zijn. In de metropool São Paulo moeten we qua verkeer het summum van drukte verwachten. Vanzelfsprekend kan dit ook niet anders in een stad met meer dan 20 miljoen inwoners. São Paulo  is het economische én financiële hart van Zuid-Amerika. Het is een bruisende stad met een keur aan kunst, cultuur, entertainment, goede restaurants en nachtleven.
Overnachting: L’Hotel PortoBay

Dag 24 | Woensdag 24 mei: São Paulo

Vandaag heeft u alle gelegenheid om de metropool van São Paulo te bekijken. São Paulo wordt ook wel eens het New York van Zuid-Amerika genoemd, want het is veruit het belangrijkste zakencentrum van het continent. De Paulista’s staan er om bekend dat ze hard werken, maar wanneer het tijd voor ontspannen is, dan weten ze hier ook goede invulling aan te geven, zo vindt u er onder meer veel goede restaurants en interessante winkels. Het stadspark Ibirapuera is tevens een plek waar veel inwoners van de stad tijdens hun vrije uren te vinden zijn. Bent u geïnteresseerd in kunst, bezoek dan de MASP museum (Museu de Arte de São Paulo). Dit is het bekendste kunstmuseum van São Paulo met een permanente collectie van bekende kunstenaars zoals van Gogh, Renoir, Velázquez, Portinari en Picasso. Het gebouw wordt ook als kunstwerk beschouwd, in het bijzonder vanwege de vrijstaande ruimte, het museum ‘hangt’ tussen twee vierkante bogen. In de middag kunt u lunchen op Mercado Municipal. Dit is de grootste stadsmarkt in het centrum van São Paulo en is gehuisvest in een bijzonder neoklassiek gebouw met gebrandschilderde ramen. Bijzonder om te zien wat er hier allemaal aan groente, fruit en kruiden wordt verkocht. Op de bovenste verdieping van deze markt vindt u verschillende restaurants. Proef hier een kabeljauw pastei of een broodje met mortadela.
Overnachting: L’Hotel PortoBay

Dag 25 | Donderdag 25 mei: São Paulo – Paraty
(ca. 362 km / 9 uur rijden)

De rit van São Paulo naar Paraty is één van de mooiste van de hele reis! Vanaf de top van een bergplateau, van de bergketen Serra do Mar, doorkruisen we het Atlantische regenwoud, uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed vanwege haar rijke diversiteit. We rijden over (relatief) rustige, moderne snelwegen en via de stad Mogi das Cruzes rijdt u naar de kustplaats Bertioga. Dit is zeker één van de meest spectaculaire afdalingen in Brazilië. Terwijl we omringd worden door tropisch regenwoud, hebben we zicht op de Atlantische Oceaan.  Maak zeker even een stop om te genieten van het unieke uitzicht op dit ongelooflijke landschap. Zodra we ons op de kustweg Rio – Santos bevinden, kunt u de natuur op u laten inwerken, bergen, bossen, baaien, stranden, eilanden, rivieren, watervallen -  en dit alles op één dag! Onderweg wachten idyllische baaien met witte stranden op u, terwijl u een wandeling maakt in Paraty. Bewonder de Portugese koloniale architectuur van dit voormalige punt van goud dat werd verscheept naar Europa, uit de staat Minas Gerais. Vandaag de dag, maakt deze charmante en romantische stad indruk met zijn smaakvolle Pousadas en gezellige barretjes.
Overnachting: Pousada Literária

Dag 26 | Vrijdag 26 mei: Paraty

Vandaag staat er een dag vrij gepland. Paraty is aan het water gelegen en heeft een heel eigen karakteristieke, koloniale sfeer. Het dorpje is gesticht in 1667 en heeft belangrijke functies in de geschiedenis vervuld als doorvoerhaven van suikerriet, goud en diamanten naar Portugal. Paraty kende in de 17e eeuw haar bloeiperiode toen het gewonnen goud en de diamanten uit de staat Minas Gerais vanuit Paraty naar Europa werden verscheept. Na de onafhankelijkheid van Brazilië in 1822 kwam hier echter een einde aan, maar de prachtige koloniale gebouwen bleven in tact en sinds 1966 staat het centrum op de UNESCO lijst van werelderfgoederen. Het centrum is geheel autovrij waardoor u rustig en ontspannen door de met kinderkopjes bedekte straten kunt slenteren. Paraty heeft 65 eilandjes en meer dan honderd prachtige stranden. Liefhebbers kunnen er vandaag met de boot op uit om deze betoverend mooie eilanden van dichtbij te bekijken, een echte aanrader! Even wat rustiger aan doen en gewoon wat slenteren door de straatjes van Paraty en/of een bezoekje brengen aan een terras op het strand, behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. En kunt u de auto niet laten staan, dan kunt u een bezoek brengen aan Ubatuba, een kustplaatsje dat voornamelijk door Brazilianen wordt bezocht, of u rijdt naar het kleine vissersdorpje Picinguaba.
Overnachting: Pousada Literária

Dag 27 | Zaterdag 27 mei: Paraty – Rio de Janeiro
(ca. 256 km / 6 uur rijden)

De laatste etappe staat op ons te wachten. De route is bewust kort gehouden, zodat men opnieuw en rustig kan genieten van de omgeving. De weg gaat terug langs de prachtige kustweg, met uitzicht op de Atlantische Oceaan, en begeleidt ons naar onze eindbestemming; Rio de Janeiro! Het slim om te zorgen dat we voor het begin van de avondspits in Rio zijn, want vaak zit dan het verkeer muurvast. Wat zal het een bijzonder moment zijn als we vandaag na zo’n lange reis de wereldberoemde Copacabana op draaien.
Overnachting: Copacabana Palace

Dag 28 | Zondag 28 mei: Rio de Janeiro

Ontwaak vandaag met een voldaan gevoel en kijk tegelijkertijd uit over het strand van Copacabana. Vandaag is de laatste dag van dit unieke avontuur. Sluit deze onvergetelijke reis af aan het strand van Copacabana of Ipanema, of gebruik deze dag om nog wat van deze mooie stad te zien. Rio de Janeiro (São Sebastião do Rio de Janeiro) of kortweg Rio is de hoofdstad van de gelijknamige staat in het zuidoosten van Brazilië. De stad ligt aan een wijde baai, de Baía de Guanabara en was tot 1960 hoofdstad van Brazilië. De Suikerbroodberg, de Corcovado met het immense Christusbeeld of de oude, karakteristieke wijk Santa Teresa zijn zomaar wat bijzondere bezienswaardigheden die u kunt bekijken.
Overnachting: Copacabana Palace

Dag 29| Maandag 29 mei: Rio de Janeiro – Amsterdam

Vandaag komt er een einde aan deze unieke en onvergetelijke reis door Zuid-Amerika. U wordt naar de luchthaven gebracht waar u aan boord stapt van uw intercontinentale vlucht naar huis. Hier komt u de volgende dag aan.

Dag 30| Dinsdag 30 mei: Amsterdam

U arriveert vandaag op Schiphol

Aanmelden SouthAmeriCar

Meer informatie of aanmelden?

Wilt u meer informatie over SouthAmeriCar of wilt u zich aanmelden voor deze exclusieve autoreis? Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk altijd bellen: +31 73 610 62 04 of stuur ons een e-mail naar info@sapapanatravel.nl.

Aanmelden SouthAmeriCar