Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Uruguay in 5 tips

| Anke Hendriks

Het eenvoudige boerenleven, paardrijden door de wijngaarden, lunchen net als de lokale bevolking in de grote markthal in de haven en genieten van prachtige zonsondergangen. Uruguay is waarschijnlijk niet het eerste land dat in je opkomt als je denkt aan Latijns-Amerika. Toch is het een absolute aanrader om dit land te bezoeken, want het is een prachtig en bovenal veelzijdig land. In 5 tips neem ik je mee naar Uruguay. 

1. Colonia del Sacremento

Vanuit de bruisende metropool Buenos Aires steek je met de veerboot in slechts een uurtje de monding van de Rio de la Plata over naar het historische centrum van Colonia del Sacramento. Toch is het een wereld van verschil. Hier in Colonia lijkt het alsof je terug bent in de 17e eeuw. Loop door de straatjes die bestraat zijn met ongelijke geplaveide kinderkopjes. Om je heen zie je een interessante mix van Portugese en Spaanse laagbouw en enkel de ‘Faro’, de vuurtoren, steekt hier als een landmark bovenuit. Het is een aanrader om deze vuurtoren te beklimmen en bovenaan te genieten van het mooie uitzicht over het koloniale centrum. In Colonia is het goed toeven op een van de vele kleine terrasjes. 

2. Lunchen op de markt in Montevideo

​Niet alleen in Argentinië kun je terecht voor een goede steak en een bijpassende rode wijn, ook de Uruguayanen weten wat lekker eten is. Ons werd aangeraden om te lunchen in Mercado del Puerto, de markthal in de haven van Montevideo. Rond het middaguur komt al het kantoorpersoneel uit de stad hier samen om een uitgebreide lunch te nuttigen. De oude hal zit vol met restaurantjes, het geluid van de kletsende mensen is oorverdovend en van ver ruik je al de geur van het vlees dat op de barbecue ligt. Ieder eettentje heeft zijn eigen grote Parilla (barbecue) die vol ligt met verschillende soorten vlees, worstjes en grote rode paprika’s. Samen met een goede rode wijn is dit niet te versmaden. Wat mij betreft is dit dé manier om een goede steak te eten.

3. Paardrijden op een estancia

​Buiten de steden is Uruguay erg dun bevolkt. Het land kent veel Estancia’s waar je heerlijk kunt verblijven en het echte boerenleven ervaart. Paardrijden is hier dan ook erg populair en naar mijn idee mag dit dan ook niet ontbreken op een reis door Uruguay. Maak een paardrijdtocht door het Uruguayaanse platteland en waan je een echte gaucho. De regio Carmelo, die bekend staat om haar hoogwaardige wijnen, is hiervoor uitstekend geschikt. Een estancia waar wij gek op zijn is de Narbona Wine lodge. Een ervaren gaucho neemt je mee op een prachtige tocht door de omgeving en de rest van de dag kun je hier volop genieten van het echte Uruguayaanse plattelandsleven. Tip: de estancia heeft een geweldig restaurant!

4. Cabo Polonio

Een van de meest bijzondere plekken die ik in Uruguay heb bezocht is het kustplaatsje Cabo Polonio. Dit plaatje is gelegen in de duinen van een natuurpark en is verder afgesloten van de buitenwereld. Enkel te voet of met een terreinwagen is dit oude vissersdorpje te bereiken dat zich kenmerkt door de vuurtoren, de gigantische kolonie zeeleeuwen en een enkel supermarktje. De omgeving is geweldig; direct aan het strand en overal waar je kijkt zie je de duinen. Rust en ontspanning overheersen hier en in de avond geniet je van de beste sterrenhemel die je ooit zult zien.

5. Barefoot Luxury op het strand

Het liefste sluit ik een reis af aan de kust en ik ben zeker niet de enige. Uruguay is hiervoor een uitstekende bestemming, het land beschikt namelijk over prachtige kustplaatsen. Een populairste badplaats is Punta del Este. Deze stad wordt ook wel het Saint Tropez van Zuid-Amerika genoemd. Hier vind je luxe zomerverblijven, een gezellige boulevard met palmbomen en in het water liggen enorme jachten. Goede restaurants en drukke terrasjes maken deze plek in de zomer tot een en al gezelligheid. Het zal je dan ook niet verbazen dat hier veel culturele evenementen worden georganiseerd, zoals het internationaal Jazz festival en diverse grote exposities. 

Ben je op zoek naar iets meer rust en eenvoud? Dan is het plaatsje José Ignacio een mooie strandplek om je reis door Uruguay af te sluiten. In José Ignacio vind je de zogenoemde ‘barefoot luxury’. De lokale bevolking is erg vriendelijk en er hangt een fijne relaxte sfeer. Je kunt heerlijk ontspannen in de prachtige omgeving, terwijl je nooit ver verwijderd bent van een goed glas wijn. Geniet van een verfijnd diner bij een van de hoogwaardige restaurants en kom tot rust aan de rand van het zwembad bij het hotel terwijl er een frisse cocktail voor je klaar staat. Het is een fijne zachte onderbreking van het bruisende, stressvolle, stadsleven. 

Rondreis door Uruguay maken?

Wilt u graag zelf een rondreis door Uruguay de maken en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje bij de rondreizen die wij ter inspiratie hebben samengesteld. Deze reizen kunt u direct boeken, maar wij stellen ook graag een persoonlijk programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Heeft u direct een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl. We helpen u graag.

Bekijk onze rondreizen

Naar luxe reis Uruguay